За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 261
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз лично при всички случаи бих си я завела в петък, всъщност утре с антибиограмата бих я завела след като  приключвате с вентолина, ако има нужда да се продължава,какво значи това, ако се подобри да не я водиш, те нали трябва да чуят, за да преценят как се развива и как да протече натам лечението или да спрете.
Като са казали бронхолит, не трябва ли да е в болница детето всъщност и с тази Т?

За таблетките не знам има ли значение, питай в аптеката, ако изобщо намериш, аз таблетки по нашите аптеки не съм виждала, само на чико  течноста. Нашия инхалатор е същия, чашката  за лекарството се изварява, само маската не.
Ако изследването излезе гнойна ангина или скарлатина, нали знаеш, че след излекуването се повтаря секрета, за да е сигурно, че се е изчистило. Както и е хубаво и вие да си пуснете по един гърлен секрет, да не се окаже, че сте носители и да й върнете после. А и е редно и вие да пиете по един АБ, дори да няма изява болестта при вас, ако сте носители.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 23:54 от Angel_Dust

# 631
В болница - в краен случай. Съвсем скоро бяхме в болница - детето много се стресира. Ако не се подобри, за нас по-добрият вариант е да я водим в клиниката на дневен стационар, да й пускат там системите, да я наблюдават, но не искаме повече да се налага да оставаме в болница. Ние затова се насочихме и към тази клиника - заради дневния стационар.
Иначе за секретите съм наясно, но все още се надявам да не е това, макар че и мен почна да ме боли гърлото - дано да е от страх  ooooh!

# 632
Може ли да дадете линк за ръст при момчетата, която да не е от преди 20-30 г. Моя нещо много дребен ми се вижда за възрастта си. "Цели" 83 см. Все ме питат има ли 1 г.  ooooh!

# 633
  • София
Може ли да дадете линк за ръст при момчетата, която да не е от преди 20-30 г. Моя нещо много дребен ми се вижда за възрастта си. "Цели" 83 см. Все ме питат има ли 1 г.  ooooh!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

# 634
  • София
От тези персантили нищо не разбрах,но изрових друга таблица,че и на мен ми стана интересно.Моя е на 5г.,но ми се вижда слабичък.
http://mladen.moetodete.bg/blogpost_731_0.html

# 635
  • UK
Ако те успокоява, моят на същата възраст беше точно толкова, помня защото точно тогава му купихме първото балансиращо колело и го мерихме преди да отидем да го купим, да видим дали ще може да го подкара веднага. Никога не съм мислила, че е нисък за възрастта си, дори и в сравнение с другите деца не съм забелязала да е видимо по-дребен, по-слабичък на кг - да. Ние с баща му не сме високи. Много израстна на ръст оттогава за половин година, гледам, че доста сме повдигнали седалката.

# 636
От тези персантили нищо не разбрах,но изрових друга таблица,че и на мен ми стана интересно.Моя е на 5г.,но ми се вижда слабичък.
http://mladen.moetodete.bg/blogpost_731_0.html
Моя по тази таблица е цифром и словом 5 годишен направо в златната среда 108 см. и 18,5 кг/ през септември т.г. са ги теглили в градината/.А си е на 4години и половина.Обаче в групата от 30 деца да не кажа че с този ръст и тегло е към средата.Със сигурност има 7-8 деца с по- голям ръст и кг. от неговите и още толкова които го бият или по ръст или по килограми.Та направо ми е чудно ако съберат 100 деца какво ще излезе.Те да са здрави само другото къде с помощ къде от само себе си ще се намести.

# 637
  • София
Кое не е ясно в таблиците на СЗО?
За година и 11 месеца   в норма, за момчетата се смята  всичко между 80см и 93,9см. 86,4см е средната стойност за възрастта. Да, малко е към по-ниските деца твоето, но не  е чак толкова, вероятно и ти и мъжът ти не сте по 2 м. А и децата обикновенно растат на скокове, може изведнъж да дръпне 2-3 см.

СЗО-то за мен са по-точни таблиците.
Деси по тях, също сте към златната среда, но точно за 4,6г.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 08:38 от Angel_Dust

# 638
От тези персантили нищо не разбрах.............

И аз малко се обърках с тези процентили и затова се разрових и си обясних нещата Simple Smile. Ето какво пише за процентила

Скрит текст:
Процентил/персентил е величина (число) използвана в статистиката, разделяща извадката на сто групи, съдържащи по равен брой наблюдения.

Обикновено се определя и от число, което е възможен процент, т.е. >0 и <100.

Например: 30-ти процентил. Това е стойност, под която са 30% от стойностите на извадката. 50-ти процентил е медианата т.е. половината от извадката са с такива данни или под тях.

# 639
Кое не е ясно в таблиците на СЗО?
За година и 11 месеца   в норма, за момчетата се смята  всичко между 80см и 93,9см. 86,4см е средната стойност за възрастта. Да, малко е към по-ниските деца твоето, но не  е чак толкова, вероятно и ти и мъжът ти не сте по 2 м. А и децата обикновенно растат на скокове, може изведнъж да дръпне 2-3 см.

СЗО-то за мен са по-точни таблиците.
Деси по тях, също сте към златната среда, но точно за 4,6г.
Значи те са по верни /аз съм на работа и не мога да ги разгледам подробно в момента/ защото наистина от 30 деца е в средата и малко странно излиза сметката. Hug

# 640
Аз съм 162, асъпруга ми 182. Ставам му още бодита, които носеше като бешен на 10 м.  Mr. Green
Дребничък и слабичък, но здравичък  Heart Eyes

# 641
  • UK
Да, и моят доскоро носеше едни 3 бр за 5 лв. от Кауфланд, накрая когато ги изхвърлих още му ставаха, закопчавах ги без проблем, но деколтето му отиваше под гърдите.  Laughing

# 642
Здравейте.
Малката (на 18 дни) много често заспива на гърда, докато я кърмя и съответно след това като я изправя да се оригне, това не се случва. Досега не е повръщала и нямам притеснение от това, но все пак знам, че е добре след всяко хранене да се оригва. Освен това много често когато не е свършила тази работа, малко след като я оставя в креватчето започва да хълца. Ако имате някакви съвети, ще се радвам.

# 643
Излязъл ни е секрета, не е скарлатина  Party отдъхнах си малко и грлото спря да ме боли  Mr. Green. Явно страдам от лека форма на хипохондрия  Mr. Green
Утре сме на преглед да я чуят и да й преразгледат терапията, за сега продължаваме с антибиотика.
Тази сутрин пак вдигна 40,3. Дадохме й малко хексалгин и я съблякох по потник. Тя си заспа и като се събуди се беше препотила и нямаше температура. Това е за пръв път от цяла седмица да няма. До сега под 38 почти не беше падала.
От градина я спряхме, ще си я оставим у нас няколко месеца да се стабилизира и живот и здраве, се надяваме на пролет да е здрава и пак да я пуснем  Praynig

# 644
Излязъл ни е секрета, не е скарлатина  Party

Перфектно!!!
Бързо да се оправяте!

Общи условия

Активация на акаунт