За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 179
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
Ами да, като проходи никога не съм се притеснявала, че ще си избие някой зъб  Mr. Green

# 736
  • UK
Моят отдавна проходи, но често му се случва да забие муцуна някъде, като не гледа къде ходи. И то много по-често отколкото докато прохождаше, тогава беше много по-предпазлив. Това винаги ми е било голям страх, да не си избие зъбите някъде като падне. Не че не може да се нарани по-лошо по друг начин, но като видя кръв в/от/около устата и първо гледам зъбите там ли са.

# 737
То момчетата по-бива/не че го приемам/ ,ама за момиченцата е притеснително...Пък и говора страда защото зъбите са нужни за правилния говор и звуци.

# 738
  • UK
То момчетата по-бива/не че го приемам/ ,ама за момиченцата е притеснително...Пък и говора страда защото зъбите са нужни за правилния говор и звуци.
Най-вече заради това. Племенникът ми на 6 г. е с "изядени" зъби от болест от много малък и все още трудно му се разбира какво говори, ужасно е. Кой знае кога ще изникнат постоянните и какви говорни дефекти ще се налага да се лекуват после.

# 739
  • Шумен

Peace
Този проблем го има Михаела, буквата "р" и е много странна а и някои други звуци.
Не бях се замисляла за избиване на зъби при падане, докато не и се случи на Миша да я бъснат и да се удари в ръб на пейка. Тя си проходи стабилно, не падаше често като сестра си и до днес няма рефлекс да се пази като пада. Може да е веднъж в годината, но и остават белези за няколко месеца напред  ooooh! Редовно обяснявам, че и тя ще има зъбче като другите деца, трябва да е малко търпелива само.

# 740
  • София
Бях чела, че ако детето си избие зъбче, има голям шанс да го върнат на мястото му, но трябва да се реагира много бързо  Peace

# 741
Бях чела, че ако детето си избие зъбче, има голям шанс да го върнат на мястото му, но трябва да се реагира много бързо  Peace

Да, или се слага местопазител.

# 742
Момичета кой гел за венци е най-ефикасен? До сега съм измазала 2 опаковки Дентинокс,но не съм усетила полза, а голям зор ни дават зъбите?

# 743
Ами като при повечето неща едни са доволни от едни неща други от други  Crazy. Та аз конкретно ползвах Калгел и билковия на Бочко и от двата съм доволна, е облекчават за кратко то е ясно, но този на Бочко няма ограничение в мазането. Също давах и хапчета Дентокинд и бях доволна от действието им  Peace , даже като по-голямо вече детето само си ги искаше.

# 744
Аз мажех с Пансорал бебе, като най-безвреден.

# 745
  • на последния етаж
Момичета кой гел за венци е най-ефикасен? До сега съм измазала 2 опаковки Дентинокс,но не съм усетила полза, а голям зор ни дават зъбите?
Така и не намерих нещо ефикасно. Ползвала съм Дентинокс, Пансорал, за кратко Дентокинд.

# 746
  • София

Аз бях много доволна от този на "Чико", той е с лайка и освен това има дезинфекциращо действие. После обаче направих грешката да сложа от сладкия "Бочко" и оттогава искаше само него. Но и от него бях доволна  Peace

Да, или се слага местопазител.

Това е уредче или изкуствено зъбче?

Да не се случва на никого, но да имам информация.

# 747
Местопазителят си е изкуствено зъбче, предпазва челюстта и зъбите от изкривявания.

# 748
  • София
Местопазителят си е изкуствено зъбче, предпазва челюстта и зъбите от изкривявания.

Мерси  Hug

# 749
  • Шумен
Сега чувам за местопазител. Зъболекарката не ми го е споменавала, единствено намаза венеца с йод и даде препоръка една седмица с какво да мажа раничката. Зарасна си бързо, мястото си стои празно. За загубата на зъба разбрах 2 часа по-късно, мислех че си е сцепила устната точно така изглеждаше отстрани, но явно я е боляло доста не ми позволи изобщо да погледна сама си сложи салфетка и се гушна в мен. Малката беше по-стресирана не от болката а от неразбиране защо дете при което отиде с усмивка я блъсна и тя падна, като ми се усмихна за пръв път след случката забелязах липсата  Tired

Общи условия

Активация на акаунт