Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 850
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Еее Шебек много ти благодаря  bouquet

# 91

caprice, не съм пътувала с тях, но съм чувала добри отзиви. Все пак си потърси мнения в интернет.

Ние пътувахме с тях преди Коледа и мога да ги препоръчам с две ръце. Нямам никакви забележки.

Препоръчвам ви да си набавите достатъчно форинти от тук. Там навсякъде може да се плати и в евро, но на много места курса е неизгоден и излиза доста солено.

# 92
  • В Балкана
Здравейте момичета,  Hug

Започвам да планирам пътуване през април - май до Будапеща и Виена.
Планирам Будапеща - поне 3 нощувки, след това с влак до Виена и там поне 3 нощувки. Може и да е обратно - първо Виена, после Будапеща. От значение е за къде ще има евтини билети. По този повод - в кой сайт да търся?  newsm78
Конкретни дати нямам - зависи от билетите, но най-добре ще е периода 15.04. - 02.05 г.
Мисля, че ако намеря евтини самолетни билети ще е най-добре.  Laughing Но, не се знае.
Приемам съвети всякакви за пътуването до там.

# 93
До Будапеща няма директни полети, така че търси билети до Виена. По-рано някоя от нискотарифните компании летеше до там, но сега намирам полети, само на БГ еър и на австрийските. Най-евтиният двупосочен е 216 лева и не знам още колко са летищните такси.

# 94
  • В Балкана
Благодаря, Eti*!!   bouquet
Ориентирам се към търсене на полет до Виена.

В една търсачка намерих двупосочен - 115 евро, с вкл. летищни такси. Ще поразгледам още малко и ще стъкмявам датите.

А може ли да ми кажете, колко време трае пътуването с влака Виена - Будапеща и знаете ли колко струва билета, приблизително.

# 95
Благодаря, Eti*!!   bouquet
Ориентирам се към търсене на полет до Виена.

В една търсачка намерих двупосочен - 115 евро, с вкл. летищни такси. Ще поразгледам още малко и ще стъкмявам датите.

А може ли да ми кажете, колко време трае пътуването с влака Виена - Будапеща и знаете ли колко струва билета, приблизително.
Два часа и половина е разстоянието с влак. Ето този сайт намерих:http://www.oebb.at/en/index.jsp# Според датите, би трябвало да ти излезе и цената.

# 96
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
С автобус е по-бързо и осезаемо по-евтино.

# 97
На всички които искат да разгледат Будапеща Прага и Виена препоръчвам да си планират градовете по отделно или с поне по 2-3 нощувки в град. Аз поне така направих понеже обичам да се впускам в атмосферата и да снимам. Не обичам да следвам стандартните туристически маршрути а сама да преоткривам мястото. Миналия Май бях във Виена, сега ще ходя Прага и Карлови Вари.
За Виена който иска в блога ми има пътепис от 2 части.

# 98
Да се включа и аз  Hug
Бяла съм в Будапеща, но само минахме, спахме една нощ и на сутринта продължихме към Виена. Сега се чудя дали да не планирам лятната отпуска в Будапеща. Как са температурите края на юли, началото на август, че ако е много топло не мога да вирея Crazy

# 99
Да се включа и аз  Hug
Бяла съм в Будапеща, но само минахме, спахме една нощ и на сутринта продължихме към Виена. Сега се чудя дали да не планирам лятната отпуска в Будапеща. Как са температурите края на юли, началото на август, че ако е много топло не мога да вирея Crazy

Аз съм била в средата на август и беше приятно топло.

# 100
Как са температурите края на юли, началото на август, че ако е много топло не мога да вирея Crazy
Различно е, зависи от годината. Имало е и 40-градусови жеги по това време, имало е и дъждовни и хладни периоди през тези месеци. По-често е много горещо. Но при дългосрочно планиране времето е въпрос на късмет.
Ето как е било миналото лято, има и прогнози за следващото - прекалено смели са с прогнозите в този сайт. Wink Има и за 2015.  Laughing
http://www.accuweather.com/hu/hu/budapest/187423/month/187423?monyr=7/01/2013

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 16:54 от Ванилия Канелска

# 101
Благодаря ви за отговорите   Hug Ще го мисля още, живот и здраве  Peace

# 102
Здравейте, момичета! Изчетох всичките минали теми. Страхотни сте!   bouquet Толкова много полезна информация на едно място - все едно вече съм била в Будапеща.
Със семейството ми плануваме 4 дни в началото на юни в Будапеща. Ще пътуваме с кола, ще имаме 3 нощувки и 4 дни. Двама възрастни сме и едно дете на 9г.
Предварителните ни намерения са:
Първи ден - пристигане преди обед - посещение на Тропикариума. Настаняване в апартамента около 14ч  (http://www.novabudapest.com/). Разходка в Буда - Рибарския бастион, Св. Матияш и двореца. Вечерта разходка покрай Дунав, ако все още имаме някакви сили.
Втори ден - Разходка из Пеща - Парламента, Операта, Синагогата, Пазара, Ваци, музеи и т.н (не съм ги описала по важност и в последователност, в която могат да се разгледат). На здрачаване разходка по Дунав.
Трети ден - с велосипеди (дават ни ги от наетия апартамент) по Андраши до площада на героите, парка, зоологическата градина, двореца
Четвърти ден - Освобождаваме апартамента и тръгваме с колата към Сентендре, разглеждаме  и отпътуваме към България.
Питането ми е: Това постижима програма ли е? Пропускаме ли нещо значимо?
Отворена съм за всякакви предложения, препоръки и забележки.
Разчитам на вас и съм ви много благодарна за всичко, споделено тук!

# 103
Албена, според мен е напълно постижимо. Включете си и разходка с корабче-много е приятно.

# 104
  • срещу двата комина :)))
да, разходката е задължителна  Peace ако имате интерес посетете Баня Сечени и замъка Вайдахуняд  Peace

Общи условия

Активация на акаунт