Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 881
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Записвам се и аз в темата с предстоящо посещение на Будапеща!

На първо място - Благодаря на всички съветващи и споделящи   bouquet 

По стечение на обстоятелствата ще минаваме покрай Будапеща на път за България (с кола) и ще успеем да й се насладим за 3 дена 02-05 Май.  Двама възрастни сме с дете на 7 години и не ми е ясно какъв билет за градския транспорт трябва да вземем.  Дали всеки ден да си взимаме 24-часов групов или ако за нас вземем 72-часови, то за детето какъв ще е необходим? 

И другото, за което не намерих информация е : http://www.csopa.hu/eng/
Някой беше питал по-назад, но не намерих отговор. Били сме в подобен "музей" в Барселона и беше невероятен. Иска ми се да посетим и този, но разчитам на вашето мнение - дали си заслужава, дали е интересен за любознайко на 7г.  и като не говорим езика... newsm78

Ще съм благодарна за всяка информация и съвет  Grinning

# 421
  • Варна
На много удобно място в Будапеща има огромен , за хиляди коли ,безплатен паркинг.Много лесно се стига и излиза от това място.IV дистрикт ,City Park
Városliget, Варошлигет, Kós Károly sétány,до музея на изящните изкуства.Абсолютно удобно е,  че почти от паркинга тръгва метрото SmileПаркирането из града по незабранените места е безплатно събота и неделя и от 18 до 09 часа.

# 422
Апартаментът, който сме наели е с паркинг и мисля да се движим с градски транспорт.
(близо е до този хотел : https://www.google.bg/maps/place/Mercure+Budapest+Duna+Hotel/@47 … 0623769,13z/data=!4m2!3m1!1s0x4741dcff6f344077:0xd5f771ee24c7df54)
Мястото не е перфектно, но мисля, че хич не е зле. Лесен достъп до градския транспорт + хубаво време + разходки - за мен е идеално  Laughing

# 423
Видях темичката и нямаше как да не споделя мнение.
Бяхме там за нова година с туристичска фирма. Ако не броим всичко, което ни беше организирано от фирмата всичко останало ни хареса.
Ходихме до площана да героите, рибарските кули, катедралата, минахме по бул. Андреши, ходихме и в Жарбо   party023  . Имахме и организирана екскурзия последния ден и до Вишеград и Сентандре.
Ние имахме предплатена дневна и нощна обиколко на града с екскурзовод и автобус. Но имаше хора, които не си бяха платили и след това ни казаха добре и че не са. Има едно автобусче (CityTour, ако не се лъжа се казваше) вървят на 30 мин. през забележителностите на града. Мисля че ни казаха 20-30 € че им струвало и включва обиколка за 2 дни с автобусчето през всички забележителности + корабче по Дунава до завоя.
Ние единият ден си направихме пешеходна разходка от площада на Героите по Андреши до Ваци и от там по крайбрежната до Парламента и след това се качихме на трамвай до хотела.
А много държа да отбележа, че тук някой беше пуснал линк към предаването без Багаж и се оказа, че нашата екскурзоводка е водила и тях. И ако не я попиташ нещо обаче повечето неща ни ги спестяваше.
Жарбо, ако искате да усетите една друга атмосфера, стил и дух там е мястото. Нещата са невероятно вкусни, е и скъпи. Да не забравяте, че имат и такса за сървиз Wink

# 424
Искам да попитам живеещите в Будапеща и ходилите, разбира се. Четох, че еднодневна карта за транспорта важи за от 2 до 5 човека. Така ли е и откъде се купува? Ние ще бъдем точно 24 часа от обяд до обяд - дали да купуваме?
Благодаря предварително

# 425
 clevermary

Аз не съм ходила до сега в Будапеща и инфото ми е от нета, но като няма кой да отговори, поне с линкове мога да помогна . Ето билетите:
http://www.bkk.hu/en/budapest-24-hour-group-travel-card/
пише, че са валидни за до 5 човека, пътуващи едновременно.
Това са автоматите за билети:
http://www.bkk.hu/automata/
Предполагам, че има такива на всяка станция на метрото. А ето и някаква карта на автоматите :
http://www.bkk.hu/pontkereso/
Като кликнеш на "detailed search" на прозорчето в ляво и изписва кои цвят за какво е  - вендинг машина, билетен център и т.н.

Надявам се да съм била полезна! Успех!

# 426
Здравейте, включвам се и аз за Будапеща понеже ще ходя там през май и започвам да събирам информация. Имам въпрос - може ли да ми кажете колко време продължава разходката по реката с корабчето? Предварително ви благодаря   Hug

# 427
  • София
ivi3, корабчето не е само едно, така че предполагам всяко си е за себе си. Четох на едно място, че средно цената е 15-17 лв на човек за 1 час разходка.

Имам и аз въпрос, макар че темата не е от активните.
Таксите за разни забележителности, и за корабчетата дори, могат ли да се плащат в евро? Много ми е сложно да преценя сумата, която ще ми е необходима, и не ми се иска да ми остава от тяхната валута, която после отново да обръщам отново в левове тук.

# 428
  • There I was on a July morning
Аз съм ходила през 2013 година в Будапеща и спомените ми не са съвсем пресни, но ми се струва, че около 1 час продължаваше разходката с корабчето.
Относно таксата - бяхме там организирано и от фирмата ни я събираха в евро, предполагам и че така са я плащали  Thinking Но не е страшно и ако се обменят от тук повече унгарски форинти и после се върне остатъка, разликата между курс купува-продава е жълти стотинки.

# 429
Привет и от мен! След като не пътувах в началото на март, както планувах преди време, този път вече реших, и на 10-ти април потегляме. Ще бъдем там за Великден. Не обичам много организираните екскурзии, но поради "последния момент" се навих на този вариант. Надявам се Бохемия да са правилния избор. Ще бъдем в хотел "Будапеща", който се използва от повечето български агенции. Ако някой е бил там, моля да сподели мнение. Казаха, че не е много отдалечен от  центъра (на около 10-на мин. с градски транспорт). Ще се върна назад в темата за подробности и ако изникнат въпроси ще пиша.

# 430
Благодаря за отговорите момичета  Hug Миналата година когато трябваше всъщност да пътуваме, една местна екскурзоводка ни беше казала за хотел Будапеща, че е добър и близо до центъра.

# 431
Лошото е, че нещо не го откривам в интернет този 3-звезден хотел (?!). Излиза ми или Гранд хотел "Будапеща" или 4-звезден такъв  newsm78 . А все пак исках да видя къде ще сме настанени и да си направя някакъв примерен, наш си маршрут.

# 432
Не знам дали говорим за един и същ, но едва ли са няколко с това име. Ето този сайт ми бяха дали на мен, когато коментирахме този хотел 
http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-budapest/rooms

# 433
Иви, обадих се в офиса на тур оператора за уточнение и се оказа, че е същия. Просто категоризацията е различна и според бг показателите е 3-звезден.
Благодаря ти! 

# 434
Няма за какво. Радвам се, че малко помогнах  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт