Приучване към гърне - част 3

• 82 003
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 350
После свикна (доста бавно) да пуска пишото и акото на правилното място. И твоето ще си усъвършенства уменията. Но наистина трябва търпение. Понякога отнема повече време, отколкото ни се иска.
Колко време ви отне свикването, че вече стават 2 месеца от началото на опитите ми, и няма никакъв резултат. Седи си там, чака да и сложа гащите /памперса/ и тогава си върши нуждите. Направо взе да ми писва, уж по едно време се бях отказала, но след 3 дена ми мина яда и поднових, и полза няма.

# 1 351
Благодаря, че ме окуражихте ред роус надявам се с времето ще имаме по голям напредък все пак не съм виждала големи дечица да си седят още с памперс Simple Smile. Наистина трябва да устискаме до тогава иначе незнам .

# 1 352
Колко време ви отне свикването, че вече стават 2 месеца от началото на опитите ми, и няма никакъв резултат. Седи си там, чака да и сложа гащите /памперса/ и тогава си върши нуждите. Направо взе да ми писва, уж по едно време се бях отказала, но след 3 дена ми мина яда и поднових, и полза няма.
Не се отчайвай, ще стане!  bouquet  И аз имах периоди, когато се ядосвах, уж се отказвах, а след ден-два ми минаваше и пак започвах. Мисля, че при нас около 4 месеца беше времето, за което спря стискането на гърнето. Дано не бъркам нещо, но при всички положения беше повече от 2 месеца.

# 1 353
4 Shocked  ooooh! колко ли още мокри локви има да избърша  ooooh!

# 1 354
Не знам за локвите, защото аз не бях чак толкова смела. Махнах дневния памперс, когато вече си пишкаше  в гърнето. Всъщност, много рядко съм я оставяла да се напишква, обикновено аз си я слагах през определено време, защото не казваше. Но миналата седмица се случи и това чудо - започна да казва.

# 1 355
  • Драгоман
Не знам за локвите, защото аз не бях чак толкова смела. Махнах дневния памперс, когато вече си пишкаше  в гърнето. Всъщност, много рядко съм я оставяла да се напишква, обикновено аз си я слагах през определено време, защото не казваше. Но миналата седмица се случи и това чудо - започна да казва.

Браво!!! Така е, само че трябва много търпение,упоритост и усилия от страна на цялото семейство!!! И аз процедирах като теб и с времето започна да си казва, а дотогава си я слагах начестичко на гърнето и имаше пропуски само по 2-3 пъти на ден!  smile3521 Сега понякога пак се напишква, но повече от мързел като се заиграе и не иска да отидем до тоалетната.

# 1 356
Всъщност, много рядко съм я оставяла да се напишква, обикновено аз си я слагах през определено време, защото не казваше.
Ето това ни е проблемът, слагам я, не прави нищо там, само и единствено в гащите. Няма как да разбера през колко време да я слагам защото не казва. След сън сутрин изчаквам 2ч, после през един час, но никога не прави нищо там.

# 1 357
Скарлет, според мен трябва да уловиш едно пишкане като почне в гащите да я сложиш да довърши там и  да разбере за какво иде реч. Изнервящо е, аз така 2 дни бях залепена за него.

# 1 358
Ето това ни е проблемът, слагам я, не прави нищо там...
Много е неприятен този период. Аз действах с много, много, много обяснения и с помощ от страна на мъжа ми. Щерката накрая се предаде.  Laughing 
Скарлет, според мен трябва да уловиш едно пишкане като почне в гащите да я сложиш да довърши там и  да разбере за какво иде реч. Изнервящо е, аз така 2 дни бях залепена за него.
Зои, и какво стана? Успя ли? Дано са ти издържали нервите.  Peace

Jen4et012, как научи твоето детенце да пишка навън? Лесно ли се случи? При нас е голям проблем.

# 1 359
Red rose, нашата работа я пооплескахме малко. Както споделях назад започнахме един ден като основно с това се занимавах, но се заредиха едни гости, разходки с тях и малко го поизпуснах. Към днешна дата има пишкане и в памперса и по пода, и в гърнето, за другото няма желание на гърнето. Гледам го като започне да се напъва го слагам и така, но не е проявил сам желание да седне, иначе когато си реши казва. Обърка го и памперса, слагам от време на време, а ми се искаше да го махна през деня изцяло. За спане пък реве и не го иска, даже днес спа гол, метнах му една хавлия за всеки случай Grinning
 Много се бях ентусиазирала, но и да се дебнем по цял ден не е работа, а и с тези гости се разсеях. Важното за мен е, че започна да казва, радва се да ходим да хвърляме гърнето в тоалетната. Далеч сме от крайно махане, но вече не го мисля толкова, разбра идеята и не се дърпа, това ми беше важно.

# 1 360
Браво и на двама ви!   bouquet

И ние имаме още работа до окончателното махане на памперса, но важното е, че напредваме. Simple Smile

# 1 361
Благодаря за бравото, макар че не сме я свършили и наполовина Laughing
Да, това е важното, успех и на вас, а пък ще споделяме докъде сме  bouquet

# 1 362
Цялата тема е напълно излишна. Побира се в едно единствено мнение: "Трябва търпение, чакай си докато детето стане първи клас, защото не знаеш как да накараш дете на 2 години да направи каквото и да било (пита си с какъв акъл раждаш дете, като не знаеш какво да правиш с него)".

Напредък няма да има и хиляда пъти да ги слагате по тия гърнета, докато не им скръцнете със зъби и не им покажете, че всъщност наистина е лошо да се пикае в гащите (за тази цел се добавят и лоши последствия, не само "ооо, ама защо се изпишка в гащитееее").

И трите ми деца свалиха памперса, когато проходиха (около първия рожден ден). Никой не е толерирал пикане в гащите и нямаше такова.
Абсурдно е да оставиш дете да се излага така, да пикае и с*ре в гащите, като изостанало в развитието...

# 1 363
Последната тъпотия ще я игнорирам.
Аз идея си нямам кога я върши тази работа, как така да я изловя и да я сложа на момента  newsm78 Днес се ядосах по едно време скарах й се, че само бебетата вършат тези неща в гащите, и тя много се зарадва, че е бебе  Laughing цял час след това ми обяснява, че е бебе, показва как плаче като бебе  ooooh! май това дете няма срам, изобщо не й е ясно, че това е срамно или нещо от сорта.
Зои щом е разбрал идеята, скоро ще го махнете.
Аз се скъсах от обяснения, тя обаче не иска да пишка в гърне. Седи на него, повтаря след мен пиш-пиш шепнейки, и нищо не върши.

# 1 364
  • гр. София
Малките деца не знаят какво значи срам. Това е категория, която възрастните им втълпяват според приетите порядки на обществото, в което живеят.

Общи условия

Активация на акаунт