Приучване към гърне - част 3

• 81 986
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 380
Започнах да слагам на гърне, когато стабилизира седенето - около 7 месечна. Премина през всякакви периоди - от всичко там до нищо там.
В момента е почти на 1г4м. Според мен осъзнава какво се случва и къде трябва да се случва - поне за акането. Може да се каже, че виждам признаците на готовност от статията по-горе.
Финансовият "зор" е на заден план. Повече се притеснявам да не стигне до някоя инфекция. Както и да го въртим, и на една година, и на две години лайната са си лайна и съвсем не желая да й влизат в...
Казва ми доста неща, надявам се, че ще започне и за гърне. Смятам да стартирам с гащите следващата седмица. Колебая се дали да слагам памперс за сън и разходките навън. За сега клоня към цялостно премахване и повечко чифтове панталони в чантата.

Лично аз се радвам на различни мнения, крайни и умерени позиции. Помага ми да намеря собствено решение и път. Когато мнението на някой потребител във форума не съвпада с моето, не смятам, че неговото е грешно, а просто... Различно... От което пък мога да (не) науча нещо... Wink

# 1 381
  То понякога не е само до желанието на майката, а до детето и неговите намерения Simple Smile
Ха, да си дойдем на думата. Беше на 8м, когато и аз амбицирано я слагах на гърне, я е свършила голямата работа един път там, я и толкова не е. Като проходи изобщо не искаше да седи на гърне, а и защо да седи, като може да ходи. Много са ми странни изказвания, аз я хващам когато почне и я слагам. Пресен пример от днес, цяла сутрин я слагах на гърне през час, нито едно попадение вътре, но пък един чифт напишкани гащи. На обяд след като се нахрани, изчаках 10-15мин сложих я отново вися си 10мин и сама си стана, пак гърнето празно. Вдигнах и гащите отидох до ВЦ-то за 1мин, а тя се гледа на огледалото на банята, и свършила и двете работи в гащите. Е няма как да я хвана.
А тъпотии от рода на колко са малоумни всички деца на света, само моите са много умни, не да не ми се четат, ами направо  Sick ме отвращават, радвам се, че не познавам лично Хесус и себеподобните й.
И да не забравим, тези учени колко са прости, само аз съм права и съм много гениална. Децата й не говорят, но вече си свалят гащите и ходят сами на гърне. Или ги държи без гащи, или са за Гинес, най-малките деца, които сами се събуват. Интересно навън зимата как се събуват без да си кажат  newsm78 Майката щяла да им помага, е как да им помага, като те не са казали, че им се ходи на гърне  newsm78 с тези противоречия, подозирам че няма нищо вярно в думите й.

# 1 382
Пресен пример от днес, цяла сутрин я слагах на гърне през час, нито едно попадение вътре, но пък един чифт напишкани гащи. На обяд след като се нахрани, изчаках 10-15мин сложих я отново вися си 10мин и сама си стана, пак гърнето празно. Вдигнах и гащите отидох до ВЦ-то за 1мин, а тя се гледа на огледалото на банята, и свършила и двете работи в гащите. Е няма как да я хвана.
А как реагираш, когато се изпикае и изака в гащите си? Тук е разковничето.

Децата ми се научиха сами да си свалят гащите по-късно, към 2 и нещо... 3, не съм сигурна. Не съм го отчела като нещо много важно и не помня точната им възраст. Преди да проговорят, отиваха до гърнето и така разбирах, че им се ходи. След като проговориха, по същия начин, като за навън обикновено поемах инициативата през час и нещо да им напомням да пишкат, и те я се съгласят, я не. Наистина рядко се е случвало да ми казват. Малката сега е на 3 и половина, когато сме навън, аз разбирам, че детето е пишкало чак след като е свършила работата зад някое храстче. Изобщо не ме уведомява, ами аз ако не я виждам и се оглеждам, се появява. "Къде беше?" - "Пишках". Това е от доста време насам... почти от миналото лято. А памперс не съм купувала от края на 2012 година.

# 1 383
Тази тема винаги става боза .Нали всеки си казва мнението ,защо се заяждате и т.н.  Rolling Eyes.Целта да се почне от 7-8 месечна възраст не е ,че до 1 г да са без памперс ,а за да се научат какво се прави на гърнето .Аз в този период не съм оставала по гащи ,но съм махала и слагала памперса с цел приучаване .А не сега да се чудите защо не иска да пикае на гърнето .По принцип мисля ,че постепенното научаване е по -добре .След като вече е разбрало детето ,че може и знае къде се пиша следва махането на памперса ,а не махаме го и се ядосваме защо не разбира къде трябва да си свърши нуждите .И да и двете деца около 1-1.2 бяха вече без памперс ,но не защото са свръх умни ами защото съм се занимавала да махам и слагам памперса от 7-8 месечни .Така надявам се да не ме нападнете и мен просто съм се изказала  Hug

# 1 384
Как реагирам, хващам й ръката и я карам да си пипне мокрите гащи, които обикновено не й прави впечатление че са мокри, но пък мрази да са й мокри ръцете. Обяснявам "Видя ли сега, че не е хубаво така, виж колко лошо мирише, вече си голяма, не трябва да акаш и пишкаш в гащите. Сега мама вместо да спи с теб, ще ходи да пере наакани гащи. Нали трябваше да кажеш и да пишкаш и акаш в гърнето?" Тя ме гледа, слуша и казва "пералня"  ooooh! Сега стана, на бегом го взех с гърнето до спалнята, но вече беше се напикала, това пък след сън да стиска 5мин за момента е абсурд. Винаги когато я питам искаш ли да пишкаш казва "Неееее", но тя на всеки въпрос казва като отговор това, така че на това изобщо не разчитам. О, иначе като я питам къде трябва да пишкаш, ходи и посочва гърнето.
Мисля че не се усеща кога й се пишка или й се ака, иначе не виждам друго обяснение. Явно е разбрала идеята, но до там.
gd3 е аз пък като съм я слагала на 8 месечна възраст голямата полза.  Whistling Вече е на 1г и 10м и скоро не се очертава махане.

# 1 385
Скарлет ,никога ли не се е изпишвала в гърнето от 8м -1г.10 м.?Дано скоро започне да си казва тази сладурка -всяко дете все пак си е различно ,но не се отказвай и ще имаш успех

# 1 386
Скарлет ,никога ли не се е изпишвала в гърнето от 8м -1г.10 м.?Дано скоро започне да си казва тази сладурка -всяко дете все пак си е различно ,но не се отказвай и ще имаш успех
Мисля че, преди около месец един път съвсем случайно ММ я сложил тя се изпишкала, ние пляскахме, гърнето пееше, тя се радваше, но до там. Cry Голям инат се оказа. За капак няма никакъв ритъм на тези неща, вчера сутринта изобщо не пишка докато си легна, но пък вечерта преди да си легне напика 3 чифта гащи от 21 без 10 до 21 и 10, когато свършиха гащите и я сложихме да си ляга  ooooh!

# 1 387
  • Стара Загора
И ние сме от по- изостаналите  Mr. Green на 1г и 10 месеца все още е с памперс и дори суче.Не смятам , че е драма и не мисля ,че детето трябва да се дресира, ами моето не разбира напълно всичко, защо да го тормозя.Просто ще върви по- изостанал  Rolling Eyes.
Изключвам по- интелигентните, които на годинка всичко си разбират  Peace

Според теста и ние не сме готови

# 1 388
Като чета Скарлет, моето дете е същото. Всичко разбира това хлапе, абсолютно всичко,
под годинката си вършеше от време на време работата в гърнето. Но сега не казва, когато
 й се пишка, или ака. През целия ден повтаря ако, слагам я - нищо. Точно, когато трябва да
ми каже, тя мълчи. Аз засега се предадох. Изтърпях една седмица да чистя като след кученце... ooooh! Смятам да я пробвам пак след месец. Thinking

# 1 389
Скарлет, не се вързвай на провокации, никой не е в къщата ти, с твоето дете. Ако някой много знае покани го на гости да я научи!
 Или не е готова според мен или те разиграва, смисъл знае кое как къде, но защо пък да не е както до сега?! От теб зависи колко нерви ще вложиш, или продължавай така, или я остави още малко, поне до големите горещини. Успех!

# 1 390
Зои то така, ама не знам да има желаещи да се занимават с нея и гърнето. Но ако някой иска давам му адреса ще го храня и поя една седмица да опита. Сега използвам, че времето е лошо и седим в нас и от два дена съм откачила на тема гърне, само се ядосвам, че нищо не става, сега ходи и вика пиш-пиш, аз я слагам на гърнето, щото си мисля, че си казва, но тя нищо не прави там, само си повтаря. Май съм прекалила с приказването  ooooh!
А каква е идеята като стане 35 градуса? Защо всички казват, че на лято по-лесно се учи, да не би да ги оставят без гащи  newsm78 това ми е абсурдно, не мога да тичам след нея с парцала, не че сега не го правя де, но като има гащи и панталон/клин/ поне не тече по килима, само дето дивана стана  #Cussing out като приключа с този кошмар, ще трябва да викам фирма да го пере.

# 1 391

Ха, да си дойдем на думата. Беше на 8м, когато и аз амбицирано я слагах на гърне, я е свършила голямата работа един път там, я и толкова не е. Като проходи изобщо не искаше да седи на гърне, а и защо да седи, като може да ходи. Много са ми странни изказвания, аз я хващам когато почне и я слагам. Пресен пример от днес, цяла сутрин я слагах на гърне през час, нито едно попадение вътре, но пък един чифт напишкани гащи. На обяд след като се нахрани, изчаках 10-15мин сложих я отново вися си 10мин и сама си стана, пак гърнето празно. Вдигнах и гащите отидох до ВЦ-то за 1мин, а тя се гледа на огледалото на банята, и свършила и двете работи в гащите. Е няма как да я хвана.

Scarlet, според мен можеш да пробваш да я слагаш на гърне веднага след хранене, особено обяд. Голямата така я бях хванала, че винаги ака след наобядване и затова от 9-месечна го вършеше в гърнето. Сядах пред нея с книжка с картинки и после й се радвах на резултатите. За пишкането после махнахме памперса на 2г.
С малкия обаче ударих на камък. Той е по-див и затова не искаше да се заседява на гърнето, с или без картинки, просто скачаше. Освен това към годинката беше в период на некооперативност и не можеше да го хвана изобщо за каузата. Сега вече с удоволствие ползва гърнето и въпреки че не се изпишква изцяло (което е един от признаците), мисля да пробвам с 3дневния метод. Между другото, този метод е точно по без гащи и ако се зачете, използва се, че децата на тази възраст обожават да са голички.
Само да вмъкна, внимавай да не я "прегрееш" с непрекъснато настояване. Пробвай по-скоро да въведеш гърнето като част от рутината на дневния ви режим, тип ставаме - гърне - играем - гърне - ядем - гърне и т.н., без да се разстройваш ако няма успех. Така ще се успокои детенце и ще свикне с присъствието на гърнето. И не я задържай прекалено дълго на гърнето, да не се чувства като наказана там.
Твърдо съм против насилието върху психиката и физиката на децата. Те постигат степен на готовност в съответствие с психо-физическото си развитие към някаква не конкретно определена възраст и родителят трябва да усети момента. Признаците между другото не са само за конкретната цел, а за общото развитие, така че не следва да се разглеждат повърхностно. Далечни са ми теориите за световна конспирация тип производителите на памперси колко се радват, че децата се отучват по-късно. Вече има и пелени за многократни употреби, и стария вариант на пелени, въпрос на избор е.
Спор няма, че колкото по-рано, толкова по-рано. Но нещата трябва да се съобразяват индивидуално.

# 1 392
Ерика сложих я днес, но както казах след 10мин сама стана и си свърши работата в гащите, тя няма изграден режим, но по съвет на други родители я слагам за всеки случай. А това без гащи някак си не си представям, че ще ходи наляво надясно в апартамента и ще пикае и ака където й падне.
ООоооо даааа, докато пишех гърнето пропя, взела че свършила голямата работа там. Много плясках, пуснахме заедно водата в тоалетната, да видим дали е загряла защо се радвам и пляскам.
ПС 15мин по-късно се напика в гащите  #2gunfire #Cussing out нищо не е разбрала и днес

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 16:53 от Scarlet~

# 1 393
  • Куциндрел
Ерика сложих я днес, но както казах след 10мин сама стана и си свърши работата в гащите, тя няма изграден режим, но по съвет на други родители я слагам за всеки случай. А това без гащи някак си не си представям, че ще ходи наляво надясно в апартамента и ще пикае и ака където й падне.
ООоооо даааа, докато пишех гърнето пропя, взела че свършила голямата работа там. Много плясках, пуснахме заедно водата в тоалетната, да видим дали е загряла защо се радвам и пляскам.
ПС 15мин по-късно се напика в гащите  #2gunfire #Cussing out нищо не е разбрала и днес
Е нали е свършила голямата работа там, за какво си недоволна?
Успокой ти топката, не е задължително тутакси да започне да върши всичко в гърнето.

# 1 394
  • Калифорния
За всички, които се чудят как може детето да не усеща, когато му се пишка и защо не се срамува като намокри гащите, ще разкажа моя спомен за такава случка.  Peace

Бях на 6 години и в деня, когато беше тържеството за завършване на детската градина се напишках. Нямам ясен спомен как е станало и какво си мислех точно тогава, но помня как лелките ми обуха шортите на друго дете. Следобед ни облякоха в народни носии и дойдоха родителите за тържеството. Бяхме се подредили и си казвахме стихчетата, когато усетих, че нещо ми потича по краката. Много ясно си спомням, че нямах никакъв позив, не съм се стискала, а просто потече, все едно да ти дойде внезапно цикъла. Съответно и мислите ми тогава бяха от рода на: "уф, пак ли бе", но изобщо не съм се срамувала. Нямах никаква възможност да го контролирам, затова не се чувствах виновна. Просто беше станало. Казах си стихчето, тържеството свърши и чак като изтичах при майка ми й казах какво е станало. Още си спомням, че тя беше много притеснена, най-вече да не се стресирам и да не ми се подиграват. Обясняваше ми, че сигурно съм настинала или съм се притеснила от тържеството, а на мен ми беше странно защо се вълнува чак толкова. Аз не виждах нищо от което да се притеснявам. Беше се случило извън моя контрол и това е, не можех да го променя, не бях виновна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт