Приучване към гърне - част 3

• 81 958
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 410
  Аз моята не съм я била, докато се научи да си казва. Но съм й се карала много и дори няколко поплясвания е имало, защото от инат и мързел се е напикавала! Не се чувствам съдист или лош родител! След това вече е била по-внимателна  Peace Не мисля, че едно шамарче по дупето ще го травмира или нарани много. А като се пребиват по улицата да не би да ги боли по-малко, пък им минава и всичко забравят. В живота после много по-големи травми ще трябва да преживеят, докато се борят с проблемите в училище, в университета, в любовта и още много други.

Възмутително изказване, лош човек си щом посягаш на беззащитен!!!
Възрастните хора също се изпускат, и с тях ли трябва с шамарчета да общуваме.
Не е важно колко е силен шамара, важен е жеста на насилие... 
 Родители като теб възпитават домашни насилници и момичета, които възприемат боя вкъщи за нещо нормално!

# 1 411
  • Драгоман
  Ами то заради тая свободия децата нямат ни уважение, ни срам от родителите си. Един шамар по дупето не е пребиване до смърт или травма за цял живот  ooooh! Всеки си го разбира различно! И съм я пляснала няколко пъти по дупето като вече започна да си казва и овладява , ама нарочно от мързел не ще да се изпикае, а си пика в гащите!!! И въпреки тези 2-3 шамарчета все още не е проявила желание да ме удря, нито да удря някой друг!
  За нищо не им се карайте на децата си, а ги галете с перце по главичките и ще видите след някоя и друга година как ще ви се качват на главата, няма да слушат за нищо и ще си правят каквото си искат Wink

# 1 412
Оф, моля те само съвети недей раздавай, че ти видяхме методите на възпитание!
 Не ти е пораснало още детето, да видиш ти докъде ще я докараш с тези разбирания!

# 1 413
  • Куциндрел
Що не си направите отделна тема "Е ли възпитателен боя?"

# 1 414
Временно се отказвам  Sad отказва отново да седи на гърнето, хванах я на момента докато върши голяма нужда, обаче я сецнах и изцапа 2 чифта гащи вместо един. И почна пак да реве от гърнето, така че ще я оставя за 10-14 дена и после пак  Confused

# 1 415
И моят плаче от гърнето, нямам идея защо... Няколко дни сме с памперс, че времето тук е ужас. И студено, и вали. Не можем да се преперем и пресушим.

# 1 416
Не съм чела темата - с изключение на последните 2 страници, но мога да споделя как стана при нас приучването. Още когато беше на 8 месеца купихме гърнето и почнах да я слагам на ден по 3 -4 пъти. Още на втория ден свърши голямата работа там и оттогава, до 2-годишна възраст е акала в памперса не повече от 2 -3 пъти и то, кагато е имала проблем с корема. Не мисля, че се дължи на умност, ами просто откри, че в гърнето е по-лесно и приятно. Все пак седналата поза е за предпочитане. Никога не съм я слагала под час с цел създаване на навик, а просто да си свикне с гърнето и да си знае какво се прави там. Към година и нещо почна да се хваща за памперса и да сигнализира за пишкането, пък за голямата работа - беше преди годинката. Към година и половина я видях, че общо взето е готова за отказване от памперс, но това съвпадна със зимата и не беше удобно. Но вкъщи си я оставях без памперс - естествено понякога казваше за пишкането вече след като е станало. Към днешна дата -на 2 години и месец е окончателно без памперс от малко след рожденния ден. Едновременно го махнах и за пред деня, и за през нощта. Имаше период от 2 - 3 дена, в който се напишкваше по 3 - 4 пъти на ден без някаква логика - при положение, че преди това е казвала и бях сигурна, че се усеща. Мисля, че просто беше експеримент за нея. Не обърнах голямо внимание, не съм се карала, просто я питах, дали е забравила, преобличахме се и това поведение отмина така, както се появи. При нас постепенното приучване се оказа добър вариант, но не знам дали върви при всички деца, може би само при някои. И да - сама си сяда на гърнето, сваля си гащите и си ги вдига, а е факт, че още не говори кой знае колко. Използва думите по предназначение, но не прави изречения с местоимения и подлог. Не виждам каква трудност е за дете да си свали гащите, когато е около 2-годишно.

# 1 417
  • Драгоман
 Браво, Alexiana  smile3501 И аз мисля, че това е начина! Наистина доста по-дълго е с постепенното научаване още от съвсем малко, но все пак е по-ранно отказването от памперс! И на мен съседките ми се смееха и ми викаха, че си нямам друга работа, та слагам 8 месечно бебе на гърне по 5 пъти на ден. Едва ли не на подигравка ги избиваше. Ами нямам си друга работа, нали затова съм майчинство да се занимавам с детето си! Да, но техните деца са все още с памперси - едното е на годините на моето, а другото е една година по-голямо и въобще не искали  и да чуят за гърнето!  ooooh! Ами нормално като на 2 за първи път го вижда това чудо, пък трябва да върши нещо там, което досега е вършено на друго място. А и игрите са по-интересни от това да си кажеш ,да отидеш и да свършиш физиологичните нужди, където му е мястото. Wink

# 1 418
  • Стара Загора
Поздравления за успехите, но и това не във всички случаи е подходящ начин.
Ние сме пример за това -купих гърне ,когато стана на 6 месеца ( ММ все още ме подиграва за това  Mr. Green).2 месеца му го казвах какво е и за какво служи, опитах се да го сложа като стана на 8 и последва силен плач, отделих го и след няколко дни пак по същия начин.Започна да не се страхува от него и да плаче след годинката, но не искаше да сяда и това до ден днешен когато е почти на 1г и 10 месеца.През това време не съм спирала да го слагам, но седне и стане.Давала съм играчки, телефони всякакви интересни за него неща, но нищо не е в състояние да го задържи седнал.
За информация синът ми не се спира на едно място по цял ден в буквалния смисъл, много е активен и при нас мисля, че това е основния проблем.Стои на едно място единствено като спи, суче, къпя го в коритото или се вози в колата.В количка почти не е стоял от новороден, нито в триколки и т.н.
Пишкането го прави в движение, за акането си кляка .Дебнала съм като клекне да го сложа веднага ,но той се измества настрани и си върши работата до гърнето.Ако съм по-настоятелна ,започва да плаче и нищо не върши.Пробвах и с приставка за тоалетна, и там е по-същият начин.

# 1 419
Давала съм играчки, телефони всякакви интересни за него неща, но нищо не е в състояние да го задържи седнал.
newsm78 Какви телефони и играчки, докато с*реш? Да не вземе да разбере, че е на гърнето и че трябва да пикае там ли? С каква цел са играчките?

Никога не съм давала играчки на гърнето. Според мен двете неща са несъвместими - да си играеш или пък да ядеш или да гледаш телевизия, докато пикаеш и с*реш. Както не пускам телевизор и не давам играчки, докато се храним, така и с изхождането.

# 1 420
  • Стара Загора
Aми аз писах, за да може поне малко да се задържи на гърнето.Иначе няма как да стане, все е в движение .

# 1 421
Jesus... , като чета всеки твой пост , все повече затвърждавам мнението си, че у вас е като в казармата. Ред и дисциплина /дори от пеленаче/ иначе здрав бой. ooooh!

# 1 422
И ние започнахме още като беше на 8 месеца, но тогава си седеше и правеше нещата, но от един момент нататък реши , че не иска да стои. На година и половина също реших да го слагам но не успяхме да се преборим да стои на гърнето . И сега на 2 години и 3 месеца пак е трудно но поне ме разбира и смятам , че нещата този път ще се получат и няма да има такива драми. Вече повече го задържам върху тоалетната и му приказвам, но разбирам , че тези неща не стават от първия път , просто ще съм търпелива и ще чакам. Иначе се притеснявам, че доста се стиска докато не е с памперс и ме притеснява, но дано да имаме напредък.

# 1 423
Каква е точно разликата между това да започнеш да го учиш на 8 месеца и да се научи в продължение на година и четири месеца окончателно на 2 години, и да започнеш да го учиш на 2 години и да се научи за две седмици пак на 2 години?

- В наличието на мазохизъм при първите родителки.

# 1 424
Каква е точно разликата между това да започнеш да го учиш на 8 месеца и да се научи в продължение на година и четири месеца окончателно на 2 години, и да започнеш да го учиш на 2 години и да се научи за две седмици пак на 2 години?

- В наличието на мазохизъм при първите родителки.
При единици успяват да махнат напълно памперса на 1г и 6м, което ги кара да се гордеят с децата си  Wink и да се подиграват на останалите, което ги прави още по-горди. А при такива като мен не се получава, и още си се чудя на акъла, каква ми беше файдата да се ядосвам до тук около 8 месеца в непрекъснати опити /имам малко прекъсване, че ревеше неистово от гърнето/. И явно преди 2 години няма да ми се получи, но пък нищо не пречи да опитам отново  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт