За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 677
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Провинция
Здравей, desislava_87!

В книгата си Дюкан не препоръчва спорт по време на 1 и 2 фаза от гледна точка на демотивацията. Веднага ще се опитам да обясня: започвайки някакви упражнения, ние изграждаме мускули, вярно, че те заменят мазнинки, но е възможно и леко покачване на теглото. Това ще доведе до демотивация и някои може да се откаже.
Моят съвет към теб е да започнеш да спортуваш по- малко, с постепенно натоварване, като за целта мерилото ти ще бъде и сантиметъра, не само кантара. Използвай калкулатор( http://fitbg.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%8 … %D0%BE%D1%80-bmi/) и намери активното си тегло и процента мазнини в тялото си. Това ще ти помогне да не се отчайваш ако нямаш промяна в кг.
Спорта помага за стягане на кожата и за горене на мазнини вместо мускули.

# 421
  • София
аз ходя по енергично,не спортувам кой знае какво! А този калкулатор направо ме стресира като видях че ме няма никъде в таблицата  hahaha hahaha

# 422
  • София
Здравейте, момичета! Още веднъж благодаря на всички приветствали ме Simple Smile
Днес ми е 4 ден от ударната фаза, чувствам се отлично. Преди малко хапнах една пъстърва на скара, облизах си пръстите.   chef
Имам въпрос. Свикнала съм да пия витамини сутрин след закуска. Чудя се дали има проблем да продължа и сега така, тъй като на закуска хапвам триците с кисело мляко. Може и да няма никаква връзка между едното и другото. Ще се радвам и вие да споделите, ако приемате някакви хранителни добавки по кое време на деня това се случва.

# 423
  • Провинция
galka_portokalka, аз също пия витамини и добавки за ставите, не мисля че ще е проблем, ако някой има факти доказващи, че това е грешка, нека се включи Simple Smile

# 424
  • София
Аз имам предвид дали е проблем заедно с триците и киселото мляко да пия и витамините, иначе не вярвам подобен тип хранителни добавки да вредят на режима. Rolling Eyes

# 425
  • Испания
ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА ПРИ СПАЗВАЩИТЕ РЕЖИМА

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22878391#msg22878391

Но става въпрос за лекарства, не за витамини.

Ако витамините ви са разтворими, момичета, погледнете дали не съдържат захар.

# 426
  • Провинция
Като се има предвид свойството на овесените трици, да извличат хранителни вещества, минерали и др от тялото, мисля че е добре да се пият 20-ина минути след хранене

Благодаря, smileys !

# 427
  • Плевен
Привет, сладурчета!
Еее, Стайко, здрасти! Ще стане и тази работа, приятелю! Стискай зъби и се моли да е по-скоро, че да си отдъхнеш и ти от този зор, както и да си провеждаш правилно режима! Успех!
Сладко пухче, правилно мислиш за свойствата на триците да увличат и полезните вещества от тялото заедно с другите...Ето и някои стари коментари за приема на лекарства и витамини преди или след триците:
    1.чочосан
"Здравейте
Виждам, че се вихри дискусия за приема на лекарства и триците след тях. Аз също съм на хормонозаместваща терапия. Лекарството си Л-Тироксин пия не по рано от 3 часа преди закуската и вече почти шест месеца от началото на режима не съм имала проблеми и хормоните са в норма. А по принцип тези лекарства освобождават хормони през целия ден. Мама Maмисима опитах се да ти пища на лични,но не ги приемаш. Искам да ти кажа, че тези лекарства се пият сутрин на гладно и поне 1час след тях не се приема никаква храна, не само трици, а и нищо друго."
2.Боби1973
“…Отдавна исках да споделя с вас една препоръка на Дюкан от новата си книга за триците. Това което не беше казал до сега е че по време на приемането на триците или непосредсвено след тях не трябва да се пият лекарства! Докато отидат до дебелото черво триците “открадват” не само калории и някои витамини, но явно и приетото лекарство, което не се е усвоило още от организма. Затова лекарствата трябва да се пият един час по-късно, заедно с някои витамини-магнезий, калций. За страдащите от диабет е много важно да знаят тъй като лекарствата в повечето случаи се поемат по време на храна…”
 - поместени са в Често задавани въпроси - на първа страничка

Важи и за Галка-портокалка! Т.е. - ако първо закусвате с нещо друго - пийте си витамините и другите добавки, а поне час по-късно - триците с киселото или прясно мляко. Или обратното - първо триците, после минимум час по-късно - втора закуска и след нея - лекарства, добавки и витамини.
Хубава вечер желая на всички!

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 15:27 от ArhMih

# 428
  • Варна
Успях да ви изчета най-после...  ooooh!
Добре дошли на всички "нови"...   bouquet
Искам да покажа две снимки на нови (за мен) продукти и да питам за мнения.

Скрит текст:

В състава на това пише: едро смляна пшеница; овесени трици; ким; калиева сол
белтъчини: 12%
мазнини: 1,5%
въглехидрати: 79,5%
от които
     разтворими фибри: 12,5%
     неразтворими фибри: 27,5%
енергийност: 368 kcal

Скрит текст:

Тук долу-горе се чете, но все пак...
Състав: Овесено брашно; царевичен грис; сол; натурална подправка - босилек, домати. Не съдържат консерванти, мазнина, мононатриев глутамат.
белтъчини: 6,88%
мазнини: 1,1%
въглехидрати: 61%
хранителни влакнини: 2,5%
сол: 0,8%
енергийност: 436kcal

Всъщност не видях нищо обезпокояващо в състава. Само се чудя, овесеното брашно може ли да се преравни с овесени трици и царевичния грис със царевично нишесте?  newsm78
Иначе изглеждат като стериопор...  Laughing Предполагам, че са така и на вкус... Обаче стават да се занесат в офиса и да са под ръка, ако я окъсам някой ден за закуска. Случва ми се понякога да ме домързи да "джуркам" нещо за закуска вечер и на другата сутрин ако се успя, не сварвам да си изям и триците с мляко...  Embarassed

# 429
  • Испания
Кали, веднага ти пиша, че не стават.  Naughty Сега ще допълня защо.

Снимките не се виждат. Гледам състава. На първото - въглехидрати 79,5%, на второто - 61%. Напълно обезпокояващо, хич нищо друго да не гледам.

Когато имаш съмнение за някой продукт, гледаш състава. Белтъчините трябва да са повече от въглехидратите + мазнините.  Peace

И още: овесеното брашно не може да се приравни към овесените трици /триците са баласта, обвивката на зърното/, нито царевичния грис с царевичното нишесте.

ЕДИТ: Горещо препоръчвам тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg23674395#msg23674395 Моите промени съм написала под черта в края на рецептата. Вълшебно вкусно!   chef

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 22:46 от smileys

# 430
  • Варна
Знаех си, че е прекалено лесно, за да е истина...  Laughing

# 431
Здравейте на всички   love001 човек се учи докато е жив са казали хората, Смайли от поста ти научих нещо ,което ще ме улеснява за в бъдеще

Когато имаш съмнение за някой продукт, гледаш състава. Белтъчините трябва да са повече от въглехидратите + мазнините.  Peace

И още: овесеното брашно не може да се приравни към овесените трици /триците са баласта, обвивката на зърното/, нито царевичния грис с царевичното нишесте.
винаги ми е било трудно това със състава ,Благодаря ти !
Макар и да съм четвъртофазничка ,все още се съобразявам с неща на които ме научи режима и може би от страх или и аз не знам от какво ,но карам 2 протеинови дни в седмицата ,как смятате момичета дали това е проблем  и в разрез със режима  Thinking

# 432
Добро утро Simple Smile
desislava_87, не съм се загубила само се видоизменям  Joy
cveteto79 ,"страх лозе пази", едва ли е в разрез с режима,но да кажат по -отдавна   дюканстващите.

# 433
Привет и от мен момичета   love001
Бързам да се похваля - за 2 дни съм - 1,900. Остават ми още 5 дни от ударния, зная, че няма да продължа с това темпо да свалям, но като видя сутрин кантара, че е помръднал ... такава радост. Калкулаторът  за 7 ударни ми дава - 2,600, дано да бърка  Grinning. Предния път /нали съм повтарачка/ за 7 дни ударни свалих 5 кг. Зная, че сега и годинките са +5 и килограмите са повече, но НЯМА ОТКАЗВАНЕ. Чета форума, радвам се на постигнатите минуси и си давам кураж. Вчера си купих панталон 2 номера по-малък  Joy, продавачката реши, че не съм добре, дълго ме разубеждаваше, че няма начин да се отпусне 2 номера, че да се намъква в него, но .... накрая ми взе парите и остана да ме обсъжда с друга клиентка  Twisted Evil. За днес си приготвих палачинка от трици намазана с извара за закуска, а за обяд ще хапна варено пилешко. Трябва да измисля още нещо до вечеря, че голям глад ме гони преди МЦ. Боже .... чувствам се чудесно и много нахъсана. Кураж на всички, отслабващи тук. Целувки и до по-късно.   love001

# 434
Kagi, много се посмях с покупката ти, но си на правилен път, момиче! Simple Smile
Така де, аз като си купувах дрехи, докато отслабвах не вярвах,че и те ще ми станат големи. Но разултатите са страхотни. Имам дрехи в гардероба , които не можех да нося,защото ми бяха малки. Сега пак не мога да ги нося, щото са ми големи Simple Smile
Така че, покупката ти е успешна!

Сега едни клиенти ме размяха- казват май месец една твоя колежка, една пълничка беше тя ми свърши работа Simple Smile Не можаха да ме познаят, ама и аз не ги светнах. Казах им- ами не знам колежката тогава...аз сега...толкова мога Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 10:00 от anedi

Общи условия

Активация на акаунт