За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 599
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте, момичета  Hug Надявам се приемате нови попълнения. От утре започвам диетата на Дюкан и се надявам да я завърша успешно. Майка на две деца съм. Второто се роди преди близо 4м. но тъй като я кърмя не мога да си върна килограмите в, които се чувствах най-добре. Преди да забременя с бебката бях 63кг. По време на бременността качих около 24кг. До момента съм свалила едва 10-12кг., а трябва да сваля още толкова, но с кърменето не се получава. Затова реших да започна диетата, тъй като ми се стори щадяща, пък и в нея се хапват неща, които обичам  Simple Smile Изчетох доста и смятам, че дойде момента да я започна, пък ще видим какви ще ги свършим  Simple Smile
Имам един въпрос, който съм сигурна, че е коментиран, но доста теми сте изписали и няма да мога за открия бързо отговора си. Мога ли да приемам кисело мляко Активиа Натурална 0,5% - 290гр. или може да ми препоръчате някое друго? Благодаря предварително   bouquet

# 646
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug Надявам се приемате нови попълнения. От утре започвам диетата на Дюкан и се надявам да я завърша успешно. Майка на две деца съм. Второто се роди преди близо 4м. но тъй като я кърмя не мога да си върна килограмите в, които се чувствах най-добре. Преди да забременя с бебката бях 63кг. По време на бременността качих около 24кг. До момента съм свалила едва 10-12кг., а трябва да сваля още толкова, но с кърменето не се получава. Затова реших да започна диетата, тъй като ми се стори щадяща, пък и в нея се хапват неща, които обичам  Simple Smile Изчетох доста и смятам, че дойде момента да я започна, пък ще видим какви ще ги свършим  Simple Smile
Имам един въпрос, който съм сигурна, че е коментиран, но доста теми сте изписали и няма да мога за открия бързо отговора си. Мога ли да приемам кисело мляко Активиа Натурална 0,5% - 290гр. или може да ми препоръчате някое друго? Благодаря предварително   bouquet

Бих ти препоръчала да изчакаш детето да направи поне 6 месеца и тогава да започваш с диетите.

# 647
ЗлаВещица, благодаря за включването   bouquet
Мислех, че само протеиновата част не е желателна за кърмачки с бебета под 6м. По принцип ям абсолютно всичко, което се иска за диетата, но не спазвам часове, нито някакви режими и количества, затова мислех, че е подходяща за мен.  Rolling Eyes

# 648
  • Пловдив
До 6 месеца децата се хранят повече с мляко. А при една диета винаги се отделят токсини, които отиват в кърмата. Не става въпрос само за Дюкан, всеки режим или диета са не много уместни за кърмачки на малки бебета. След като навърши 6 месеца бебето вече се захранва и не е толкова зависимо, тогава вече е подходящ някой по-лек режим, какъвто е олекотения за кърмачки на Дюкан. Но преди това, освен ако не е изключително важно, е добре бебчето да не се подлага на това.

# 649
Здравейте Simple Smile
Днес правя 1 месец и пиша, за да се отчета. До тук - 4 кг. с едно прегрешение от преди седмица. Не че се оправдавам. Не е състезание кой ще свали най-бързо най-много килограми, но вие момичета сте супер. Нямам думи да изразя колко сте мотивиращи....  Hug Преди да се оплескам миналата седмица не можах да ви чета два дни и гледай какво стана..  ooooh! от тогава не пропускам и ден без вас. Party А и като гледам какви цифри пишете и как свалят Kagi, desislava_87, Teriyaki и galka_portokalka  Crazy иде ми да не ям друго освен пържоли  Joy  An.chе, тези 45 кг. в подписа ти и аз ги забелязах чак днес, мила. Браво момиче! Страхотна воля имаш!
Линийката си я местя всеки ден и отбелязвам и минусите и плюсовете. С метър не съм се мерила, защото забравих. И сега се сещам, че се бях зарекла днес да се премеря, но забравих, а вече съм яла. Ако не се успя, утре ще го направя. Но получавам комплименти /дано не са подмазвачески само/, че съм се "събрала много" Wink А и успях да си вляза в два слаби панталона. Единият ми е от преди 6 години и като го купувах беше размер 56. Всеки месец ходих при шивачката да ми го свива, чак й беше омръзнало от мен  Joy Сега като отида за свиване ми ги прави по-тесни отколкото мога да понеса  Confused
Сега отивам да пазарувам режимности!
Успешен ден момичета!
Пп./ Някой сеща ли се за рецепта, наподобяваща традиционните меденки? Нещо такова ми се хапва, а не си спомням да съм попадала на такава рецепта.

# 650
  • София
Здравейте момичета,виждам сте обсъдили моята любима тиква  Hug

ПЪРВО ДА ЧЕСТИТЯ ИМЕННИЯТ ДЕН НА ВСИЧКИ - ЕКАТЕРИНА,КАТЯ,КИНА,КАТЕРИНА!
Пожелавам на тези хубави имена,много здраве,много късмет и много успех във всичко!  newsm51

Аз съм в голям катаклизъм и се чудя и мая ,какво става с мен.... Вчера + 1,200 .... приех го някак си,въпреки че бях 2 ден П (от както съм започнала в П дните както знаете аз качвам! Днес се качваммм -1,500 ....  Shocked Shocked тегля се по едно и също време,по бельо,след тоалетна без да съм приела каквото и да е през устата! В началото мислех ,че кантара ми не е наред,но се изтеглих и на такъв в Карфур,който мери и тегли всичко и ти дава бележка -дано сте се сетили че голямо обяснение му ударих - та килограмите бяха точно толкова,колкото и на електронният в нас! Колко лесно се качва 1,200 и също колко лесно се пада с 1,500 .... какво ли ще видя още аз до края ,нямам представа!

ArhMih  - дано не се стресира организма... мисля ,че това стремително спадане на теглото се дължи ,че имам да свалям 40 кила общо...остават още 27,което си е много но все пак... нали последните падали най-трудно!Не знам и аз!
Medlar  -  честита месечинкааа,пожелавам ти стремително надоло,постоянство и воля до крайната цел! ЗАСЛУЖАВА СИ! Аз вече жъна първите комплименти и така се стимулирам още повече!

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 15:32 от desislava_87

# 651
Здравейте, скъпи Дюканки!
Влизам за да ви кажа, че редовно си ви чета и виждам, че все още ме споменавате в постовете си, за което съм ви благодарен!
Аз се опитвам да си карам 2 фаза, но не винаги се получава. Все пак промених линийката с -1кг. Надявам се да мога да преборя още килограми, иска ми се да падна под 100 кг.
Специално искам да поздравя  ArhMih, Kukulina, Smileys а и всички други дами, които се включват активно в темата. На всички , които ще прочетат поста ми в понеделник - приятна нова седмица!

# 652
Здравейте компания  Hug при мен няма много ново все така си чакам да видя петичката на кантара ама Кантарев вика "ц" въртя се около 60.600 - 61.000кг. И не ще и не ще да ми покаже по - надолу а съм напълно режимна . Да си призная нямам търпение да вляза в трета фаза вече започнах да се уморявам от тези 5П дни друго ще е да е само 1 ден в седмицата мислех да променя схемата на 3П-3ПЗ но сега реших да се помъча до средата на декември и свалила колкото свалила да минавам предпазливо в трета фаза за Коледа няма да се прибираме в БГ  Sad но пък ще си имаме гости мама идва от България и моята най добра приятелка ще ни гостува от Испания а и с тези празници искам неискам май ще се минава в трета фаза   Mr. Green знам че не останаха много килца за сваляне 2.500 кг. Но ми се опъват е каквото такова ще си режимствам във втора за сега пък като преполвя декември пак ще го мисля
Е помрънках ви малко че все се надявах тази сутрин да видя петичката след порядъчното насипване но уви и малко ми се скапа настроението
Smileys  Heart Eyes радвам се да те видя сред нас
Момичета хубав неделен следобед ви желая бъдете режимни и резултатите няма да закъснеят  Peace
Аз да се залавям с готвене за мен за домочадието че тази седмица уикенда ми е къс наложи се да работя и в събота и имам куп неща да върша в къщи - това е то жена да се родиш на този свят задълженията нямат край
Стайко привет видях че си писал докато аз пишех  упорствай и бъди режимен килограмите ще паднат няма къде да ходят  Grinning и поздравления за новата квалификация и нова работа

# 653
Здравейте и от мен, и аз напоследък сериозно обмислям да вляза в трета,натежа ми втора ,някак си я няма първоначалната еуфория и започнаха нарушенията оттам задържането,а имам още доста килограми за сваляне.....Знам,че веднъж прекъсна ли няма да мога повече да се върна към режима (първия път не можах да помириша пилешко повече от година след режима) .Проблема при мен идва от това,че не съм добра готвачка и менюто ми е доста еднообразно,също така и многобройните алергии от неизяснен произход,получавани често след употреба на месо и месни продукти.Още не мога да се оправя след последния алергичен шок (беше много тежък) .Бях яла само пилешки бутчета варени,пилешка пържола на скара,извара и кисело мляко  и трици за деня  ooooh! След това два дни карах почти на вода и малко извара + сутрешните трици с вода и малко прясно мляко. Смятам,че е от някой химикал с който тъпчат пилетата.От днес съм на ПЗ. Ще ги изкарам + 5 П пък после най -вероятно в трета.

# 654
  • Испания
...Специално искам да поздравя ... Smileys...

Благодаря. Бъди и ти поздравен!  Simple Smile

...
Smileys  Heart Eyes радвам се да те видя сред нас
...

Благодаря. И аз да видя теб.  Hug
...Бях яла само пилешки бутчета варени,пилешка пържола на скара,извара и кисело мляко  и трици за деня  ooooh! След това два дни карах почти на вода и малко извара + сутрешните трици с вода и малко прясно мляко. Смятам,че е от някой химикал с който тъпчат пилетата.От днес съм на ПЗ. Ще ги изкарам + 5 П пък после най -вероятно в трета.

Има още много режимни храни освен пилешкото.

Бърз поглед на стр.1:

I. Постни меса
Това са : телешкото, говеждо, заешко и конско
– Говеждото - всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът, филето, ростбифът, забранени са рибицата и котлетите, които са прекалено тлъсти.
-Телешко: позволени са шницелът и частите за печене: котлетите също могат да се консумират, след като се отстрани тлъстата им част...
Кайма от разрешените меса.

II. Дреболии
От тази категория е разрешен черният дроб- телешки, говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици, които не са тлъсти. Колкото до говеждият език- консумирайте му само върха, който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини, които са изключително полезни през период на отслабване, но за съжаление е богат и на холестерол, поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания. Пилешки сърца и воденички и телешко шкембе също са разрешени.

III. Риби
За тази категория храни няма никакви ограничения. Всички риби са позволени, все едно дали постни или тлъсти, пушени или сушени, може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио, на скара...но без мазнина!

IV. Морски дарове
Всички ракообразни и всички миди, скариди, омари, рази, лангисти, лангустини, стриди, миди, рапани, охлюви, рулца от раци.

...

VI. Постни шунки
Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът, който е още по-тлъст.

VII. Яйца
Яйцата се консумират твърдо сварени или рохки, на очи, на омлет или бъркани в тефлонов тиган- без мазнина. За хора с висок холестерол – само белтъци. Могат да предизвикат АЛЕРГИЯ.
...

За соевите продукти и режима: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20310504#msg20310504

Демотивацията и прекъсването на режима, както и многократното му започване не води до нищо добро, но... всеки решава за себе си.  Peace

ЕДИТ: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19370293#msg19370293 /вегетарианците и режимът на Дюкан/

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 17:19 от smileys

# 655
  • UK
Днес правя 1 месец и пиша, за да се отчета. До тук - 4 кг.

Да ни е честит! Още 8 мес. във втора фаза ме очакват. И аз към 4кг свалих, не съм се мерила поради биологичната ситуация.

Сега виждам има и мъж в темата  Crazy

Днеска колега отбеляза, че съм отслабнала  Flutter

mamaMiq на доктор ходила ли си заради алергиите?

Меденки по Дюкан не открих така, че прибавих канела към така популярните ''топчета''. Ухаят добре. Ще видим утре на вкус как са.

Поздрави на всички режимстващи. Бъдете упорити.

# 656
ЗлаВещица, благодаря за разяснението и съвета. Не ми е спешно, така че ще издържа още 2м., докато бебето навърши 6м. Ами извинявайте, че нахлух без причина, измъквам се по пантофи засега  Hug

# 657
  • Пловдив
ЗлаВещица, благодаря за разяснението и съвета. Не ми е спешно, така че ще издържа още 2м., докато бебето навърши 6м. Ами извинявайте, че нахлух без причина, измъквам се по пантофи засега  Hug

Всички са добре дошли, ще те чакаме Simple Smile

# 658
Teriyaki  Hug щЪ ги сборим, нямат избор  Crazy
Топчетата ще ги пробвам утре вечер. За закуска за утре имам още от днешната бърканица. Не ми се получи добре, ама нали са трици, ще си ги изям  Mr. Green трябваше да са бисквити някакви, но нещо се изложих и ги наредих като торта с кисело мляко.  Whistling
mamaMiq, на мен трета ми е доста далечна и въобще не съм запозната в подробности /и ако задавам глупав въпрос, моля да ме извините/, но не е ли по-добре да минеш в нея след 5 дни ПЗ, вместо 5 дни П? Така преходът ще е по-плавен... мисля  newsm78

# 659
Teriyaki ,на алерголог не съм ходила,сега предстои за да се тествам,иначе личната посещавам особено ако съм много зле и трябва да ми се бие урбазон.Тя казва,че алергии не се лекуват ,но трябва да отида да се тествам за да избягвам алергените.Така,че щом отшуми тази криза и спра хапчетата ще отида.
Medlar и аз трета съм я чела по дягонал и не съм се запознала още с нея както трябва.Както и не съм твърдо решила дали няма да продължа до целта и тогава трета.

Общи условия

Активация на акаунт