За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 597
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен Simple Smile

Днес са точно 2 месеца от началото на режима и резултата е точно - 12 кг. Сантиметри хич не съм мерила, но виждам, че има промяна. Тръгнах с голямата кошница да свалям и да видим до къде ще я докарам. Че нали се засилих да свалям над 50 кг.... Ан.че ми е стимул, значи е възможно да се случи Simple Smile За в момента без никакви прегрешения. Когато имам време готвя за доста време на пред и свалянето става по-бързо , от колкото дните, когато не ям. Иначе с водата нямам проблем никакъв.Засега май е това, радвам се, че ви има и поне мога да ви чета, когато не мога да пиша...

# 661
  • Испания
Сетих се, че забравих нещо вчера:

АнчееееееееHug Hug Hug

Усмихната и режимна седмица на всички!

# 662
Добро утро на всички Simple Smile МамаМия , съчувствам ти Sad Дано да се разбере по скоро към какво си алергична.
Аз имам един проблем от известно време и днес реших да го споделя с вас.. Можеби по - "старите" Дюканки ще ме успокоят , че е нормално Simple Smile
Режимна съм си , днес се качих на кантара и вече съм 71кг , остана ми малко имам още 7-8кг до "добре изглеждаща" , както и да е. Проблема е , че в огледалото аз се виждам все по - дебела , изпитвам ужас от кантара, качвам се на него 1 в седмицата и то на сила едва ли не и с голям ужас.. Sad Чувствам се зле , все пак съм свалила вече 15кг , всеки ден получавам комплименти колко добре изглеждам, защо само аз не го виждам? Sad

# 663
  • София
Здравейте момичета  Hug

Nastiya - 12 кг  са си 12 кг .... пожелавам края ,да е по-скоро от колкото си се настроила и много успех!  Hug  Hug Ти си ми стимула ,нали знаеш ! Hug

Аз не съм се теглила днес ,но не съм и лягала тази нощ!Карам на кафета за сега ,защото имах работа и нямах време да стана дори да направя нещо за вдене! Днес ще съм на телешко със сигурност!Хубав ден момичета и много воля!  Hug Hug

# 664
  • София
Здравейте, момичета!
Леле колко много сте изписали за два дни. Супер, много се радвам като има движение в темата.
Kagi, мърдам линийката с килограм надолу, ще трябва да те гоня, ти имаш преднина  smile3501
Аз си хапвам режимно, чувствам се страхотно. Онзи ден си направих невееероятно кремче. Smileys, благодаря ти за рецептата. Ето я, ако някой се интересува: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19172942#msg19172942 Само се чудя колко често мога да си го правя Thinking
Аз си купих някакво странно какао, на което пише, че е нискомаслено, нo процентът на мазнините е изписан 06-12%. Така че не се знае колко точно е нискомаслено. Ето го https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJugAvocfI … QdsNOv5IE9v-Ugtlg
Май и още нещо щях да ви казвам, но не се сещам  newsm78
Успешна седмица на всички!

# 665
  • София
smileys  Благодаря за насоката! Бебето ми е на 8 месеца и имаме 2 кърмения - сутрин и вечер. Не мога да чакам да спра с кърменето, защото като я гледам няма намерение да го маха, а и аз не искам. Евентуално след 1 годинка, като пожелае. Реших да започна по-рано режима, защото вече не се понасям.Забременях с 18 кг. в повече, качих 12 през бременноста и в болницата ги оставих. 6 месеца по-късно бях с 8 отгоре! Ами бремена се чувствах по-добре отколкото съм сега! Напазарувах си трици, млека и месце... Сега чета за 3-та фаза, че първия път явно не ми се е чело. Само се чудя, като спра да кърмя как да продължа режима. Да си вкарам ли протеинови дни?

# 666
  • Плевен
Привет, банда!
Стайко, приятелю, и от мен имаш специални поздрави! Спокойно, ще се справиш с килцата - вече знаеш как става, остава само да си приложиш знанията и да си впрегнеш волята!
По този повод се сещам за едно определение - когато не впрегнеш познанията ти да работят за твоя полза, те остават само една информация. Нека си пожелаем всичко научено от нас да не си остане само информация, а да се превърне в познание и най-вече да се усети и положителния му ефект.
Александра, прекрасно изглеждаш, мила! Разбирам те добре какво чувстваш! Сега ще ти копна едно изказване от наша съфорумка  - Натали Никол – една изключителна чаровница, на която съм върл фен, да видиш, че не си единствена в това положение и че много скоро и ти ще се кефиш като нея и ще виждаш правилно образа си в огледалото!
02.11.11 – “Всичките натерсене, аз пак наопаки.    Колкото и теми да съм изчела, а аз съм изчела до 128-ма и после от 243-та насам взех да ги пресрещам, с изключение на най-първите не съм видяла случай като моя. Кантарът показва стопеното, огледалото не. Обикновено е обратно - почват да хлопат дрехите, сантиметрите се ронят, за такива неща пишат всички, пък цифрите не ги радват особено. При мен - баш натерсене. Нямам никакви основания да се съмнявам в кантара си - съвестно отчита едно и също, независимо колко скачам или танцувам отгоре му. Обаче като се гледам    - тц,  никак не виждам откъде съм ги свалила.    Много ми е чоглаво. Сантиметри не съм мерила изобщо от самото начало, уж по дрехите щях да се изпращам, ама мойте туники и клинчета от еластан не се влияят от Дюкан. Ще замоля тези, почнали от сто и ...., да ме напътят кога да чакам светлия си лик в огледалото. Сега ми е враг най-кръвожЕден, викЪ мЪ грозна - чунким аз не знам, че съм вече 84. Кахърно ми е. Класически случай на счупено огледало, викаш - гледам и не вярвам на стомаха си. Може. Сигурно аз не се отчитам или ми се иска да е по-видно. Дали пък не е от конструкцията…”  
02 Дек. 2011, 12:24  - “Видях я, видях! Хубава, засукана, ухилена, празнична, изстрадана, лелеяна 7-ца отпред! Такава една стройна и тънка като  седмица.  Трети ден стоя във възторг от нея и ме праща на кантара да си я видя отново - иначе се теглех само като обръщам петдневките.  Шокът едва не ме уби, олюлях се на кантара, изпърхаха ми едни пеперуди в корема, стана ми жежко, жълти пендари ми похлупиха очите, задавих се като я видях първия път. И стана чудо - огледалото се свлече, сякаш някой му лисна вода и като се стече, отдолу се показа ново аз. Точно както се събудих дебела един ден, така се събудих рязко и изведнъж с новата си визия. Представа нямам как е възможно, обаче е възможно. Тъжих се преди време колко не ми личат свалени 25 кг. - на, сега да се похваля, че съм си ненагледна като ги подминах. Източила съм се като вретено,  а някой ми е избърсал последните 5 години от лицето; друг пък ми е позагладил корема с мистрия - и това за има - няма две седмици - коренна промяна. Качих се на висок ток, обух дънки, ония ми ти крака като моливи подострени вътре.  Сърцето ми обаче, се сцепи на две. Едната му половина се еуфоризира, другата потъна в страх - как ще се справям със задаващата се все по-ясно трета. За превъзпитана, чувствам се буквално като през ТВУ превъзпитана. Не е като да не съм осмислила грешките си за тези 4 месеца и половина.  В момента дори пред смъртна угроза  не бих сложила нережимен залък в устата си. Изглеждам странно примирена, философски осмислена и настроена за доживотна раздяла с бързите въглехидрати. Действително няма нищо по-вкусно от усещането да съм лека и ефирна.” - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626586.msg20429588#msg20429588

Краси, ами ти първо си почни трета олекотена, пък може още в нея да си свалиш килцата за сваляне и да няма нужда да преминаваш/ връщаш във втора фаза! А колко килограма имаш да сваляш? Бях ти писала на 41 страница, че имахме едно майче-кърмачка, което отслабна 18 кг в трета олекотена..., но не питах за твоите килца. От последния ти пост - да разбирам, че са 8 само, така ли?
Nastiya , честита месечинка и прекрасен резултат! Браво!
Галка-портокалка, не се притеснявай за маслеността на какаото – тук в Блгария за нискомаслено се смята това от 11-12%. Защо ви смущава тази масленост? Приемате го за толериран продукт  - по 1 ч.л. дневно - и това е! Не е необходимо да търсите по-нискомаслено от тези проценти на широкоразпространеното какао. Като вкус признавам само това на д-р Йоткер и на Моцарт (него пък никъде не мога да видя вече)
Каги, сладур, да знаеш, че съм си купила 4 опаковки с пудинга на Йоткер. Съставът му е само от царевично нишесте (+какао или ванилия – за съответния вид, а беше и на промоция в Билла) и е 50 грама. Няма захар! Така, че не е в разрез с режима, само, че е толерирана храна и да внимаваме с количеството на ден (20 гр. – т.е.~ половината от кремчето, направено с едно пликче пудинг (+обезмаслено прясно мляко и подсладител).
МамаМия, слънчице, ами пък мини в трета – и там се отслабва – може да е по-бавно, но пък сигурно! Здравето преди всичко! А ще си затвърдиш и постигнатите килца. Като се почустваш по-стабилна може да ти дойде желание и воля за втора фаза. Само не изпускай нещата от контрол! Колко усилия ти костваха тези нови килца?!? Няма да се предаваш точно сега! Хич да не ти и хрумва да се върнеш към предишния начин на хранене! Само ще се намразиш! Стой си тука мирно и спокойно и карай на повече млекца, яйца, тофу, риба...Ослушвай си тялото и полека – лека хем ще се изчистиш, хем няма да върнеш килца. То и млечните са алергени. Аз също се бях обринала от нещо преди 2 седмици, но отшумя. А предишен път съм прекъсвала режима, точно защото ми откриха предстояща алергия (комп.диагностика) – предразположена съм била да развия алергия към мляко, телешко, пилешко – то само това ядях и като ги изброи доктора тези храни и аз прекъснах режима. Но извън него ми е смърт и се върнах след половин година пак тук. Та от тези повторения само дето все по-бавно стават нещата. Разчитам на движението и фитнеса да помагат в борбата.
Днес съм в плюс и не ми е ден. Наливам се сега с вода – правя си нискомолекулярна – от турмалинова чаша и тичам доста към онова място, та ще видим дали нещо е останало от плюса. След малко ще си хапна една консерва риба тон, че нещо не ми се ядеше като видях показанията на кантара тази сутрин и си взех само киселото мляко (триците са ми тук в службата)
На всички – много целувки!  

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 14:59 от ArhMih

# 667
ArhMih , ти си слънце   bouquet БЛАГОДАРЯ ТИ! Наистина много ми помогна..

# 668
alexaandraa Изплаши ме поста ти ,така пише, че се чувстват и виждат анорексичките.Не може да си свалила толкова много килограми и да не виждаш разликата.Явно имаш психологически проблем.Това не е за подценяване.Да не би да имаш нереалистични идеи свързани с отслабването?В смисъл ,че когато отслабнеш.... ще се решат всичките ти проблеми или ,че ще се промениш изцяло дори структурата на тялото ти ,или нещо друго?Според мен ако продължават така нещата не е лошо да се консултираш с някой,който е учил за това. Дано скоро отмине  Praynig  Hug ПП опитай с  покупката нова дреха в друг стил не ластична може това да подчертае фигурата ти и да ти покаже колко добре изглеждаш.
ArhMih ,И през ум не ми минава да се върна към стария си начин на хранене или да прекъсна режима по средата (вече съм минала по този път и съм наясно с последствията). На  ясно съм и ,че ако сега мина в трета няма да мога да се върна във втора ,както и ,че правя режима за последен път.За това е голямото чудене,но след като  се оплаках във форума ,някак си се стегнах и реших да опитам да смъкна поне още 4-5 килограма,пък ако и в трета се отслабва още по- добре  bouquet

# 669
И аз се притеснявам , че може да имам проблем, давам си сметка , че не е  нормално. Не смея и да кажа на никои , ще ме вземат за луда Sad За това ArhMih ме успокои малко , че и при това момиче е било така , но нещата са се променили. Надявам се да е някаква фаза , в която "главата" преминава през някакъв преход... И аз съм си мислила за шопинг , но предполагам на всички ви е познато онова чувство - трябват ти нови дрехи , но се ужасяваш да отидеш в магазина и да видиш , че половината дрехи не ти стават , а другите ти стоят ужасно  cry така се чувствам , моля се прост това състояние да отмине..

# 670
  • София
ArhMih Де да бяха само 8 кг, въобще нямаше да ги мисля. 8 качих СЛЕД като родих + 18 кг. още от преди бремеността, демек общо около 26 кг. Докато бях бременна качих 12 кг, но от болницата излезнах без тях, т.е. само с 18+. Обачеее останалите 8 ги качих след това.
Повече от сигурна съм че няма да ги сваля докато кърмя, не за друго, но аз си ям предимно режимно и сладко чат-пат. Даже започвам да се чудя въобще дали ще сваля... Но дано!

# 671
Привет и от мен днес! Кантарчето отчете - 100 гр. сутринта, е  колкото -толкова  Simple Smile
Днес прекарах половин ден в обикаляне по магазините да търся японските нещица  newsm78 във вид на спагети . Да, ама - не! То в наше село не открих. Но  в Кауфланд намерих и купих Стъклени спагети - Китайски, ето и съдържанието, моля да споделите мнение стават ли за режима.
Опаковка - 100 гр.
Протеини -1,8 гр.
Въглехидрати -80 гр.
Мазнини -0
състав: грахово нишесте , царевично нишесте и вода
ArhMih, добре си се заредила с пудинг и аз го направих  Laughing, че и много лесно се приготвя.
galka_portokalka  Naughty виждам, че си мръднала линийката - Браво! Движението по линийката на долу се оказа голям стимул  Grinning,-1,-1, ..... и хайде на финала  thumbsup

# 672
Здравейте момичета, искам да се включа във вашата група, но вие имате толкова силна воля, че се страхувам да не ви отклоня от правилния път,  с моите прегрешения когато правя диети. Поста на ArhMih ме разстърси......
И аз съм отслабнала близо 4 кг за 10 дена, но не се виждам отслабнала.....като набера "смелост" ще стана истинска Дюканка...
Искам да ви попитам нещо, може ли всеки път да сменям режима ПП и ПЗ ..Например веднъж 3 на 3 , друг път 2:3, или 5:5...Изобщо както е минал денят ми и да реша в последния момент....
Сега съм изкрала 5 ПП , после 2 ПЗ и 3 ПП, днес съм на ПЗ... Дано правилно съм обяснила ..
Възхищавам ви се на волята....Дано да мога да вляза във вашите редици...
Успех на всички

# 673
Здравейте момичета и момче Simple Smile
Около мен нищо ново. Кантарът днес не помръдна, но съм доволна. Не може всеки ден минуси да има.
Чета, че разискване това как се чувства човек като отслабва.
ArhMih, затрепери ми под лъжичката докато ти четях поста.  Rolling Eyes Hug
Аз винаги си виждам по един и същ начин - дебела. Така се виждах като бях с 40 кг. по-тежка /маскималното ми тегло/, така се виждам и сега. Сигурно бих се възприемала по същия начин ако тежа с 20 кг. по-малко /дали и това ще мога да проверя някога Praynig Rolling Eyes / Все съм си аз. Дрехите ми се променят, хората около мен ми казват че и тялото ми се променя, че лицето ми се променя дори. Но аз нямам очи за това. Не виждам нещата по този начин. Аз виждам едно шкембе и голям задник...  Confused Мисля си, че това е защото всеки ден се вглеждаме, оглеждаме, измерваме. Не виждаме промяната защото сме със себе си постоянно, а промените се случват плавно. Не може да отслабнеш за една нощ, за да видиш рязка промяна. Всяка от нас си има цел - някакво число от кантара към което се стреми. И колкото повече се доближава до него, толкова по-далечно изглежда то... и съответно идеалната визия. Сигурна съм, че няма нито жена, нито мъж, които да харесват тялото си напълно. На всички от някъде нещо им виси, стърчи, издува се, прелива... Вярвам, че тялото може да се моделира такова, каквото искаш да бъде, но за това са нужни воля, постоянство и кураж. Всяка една, всеки един в този форум, а и извън него, влага много усилия, за да спазва режима и да достигне до заветното число.... Не захвърляйте всички тези усилия с лека ръка.
alexaandraa, mamaMiq, аз имах такива нереалистични идеи, че всичко ще е по-добре ако съм слаба... всъщност не са чак толкова нереалистични, просто не са най-важното и основното. Но винаги е добре да ОСЪЗНАВАШ, че изглеждаш по-добре, защото това е най-доброто излъчване, което можеш да предложиш на света от себе си.
Много се разприказвах.
Kagi 80% въглехидрати? и грахово нишесте? Аз не бих го яла. Нека и другите да кажат, но мисля  че не е режимно.
За маслеността на какаото да се включа и аз. Въпреки, че не ползвам, в момента поне, съм съгласна с ArhMih. Пълна супена лъжица какао е 10-13 г. При 10% масленост това прави 1-1,3 г. мазнини. Колко какао ползвате на ден? Колко са останалите мазнини, които приемате? Човешкият организъм не може да функционира нормално без никакви мазнини. Пилешкото филе има 1,2% мазнини. Количеството мазнини от 1 с.л. какао е колкото на още една пържола в менюто ви. А киселото и прясното мляко, и изварата, и яйцата? Не ви подстрекавам да ползвате какао, повтарям аз самата не ям какао в момента въпреки, че го обожавам.

А нямах нищо за казване днес... Simple Smile

Спокойна вечер на всички  bouquet

И едно последно питане... ще има ли предколедна среща?

# 674
Минавам да ви кажа на бързо Добро утро   bouquet в този мрачен ден с прогноза - студ  Sad
При мен още - 500 гр. Движението на долу в кантара категорично е от голямото количество вода, което пия.
Medlar, направо ме поряза за съдържанието на китайските спагети, а аз вече ги виждах в чинията  Rolling Eyes , няма как домашните ще се жертват с тях. Много ми се искаше да вкарам нещо ново в менюто, че то риба, пиле, дробчета и отново ... вярно всеки ден си готвя, но ... честите провали в кухнята  май менюто ми е доста еднообразно. Както и да е - ще се търпи -елегантната фигура иска жертви  Simple Smile, като се замисля има и по-зле - я манекенките, че те съвсем гладни стоят  Joy и що - да са ръбести .
Ама стига съм хленчила с разно образно или -не меню, вече огледалото ме побира  newsm62
Хай де това е, по- късно ще мина да ви видя отново.
Целувки и  Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт