За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 534
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Добро утро на всички!
При мен днес -900 гр. newsm44 Време беше кантарът да се раздвижи.
Относно какаото-имаше момичета, които се интересуваха от нискомаслено какао, заради това продължих темата. Съжалявам, ако съм задълбала, просто исках да бъда полезна. Аз досега не съм си позволявала какао, когато ми се прияде шоколад ще си направя от дюканската нутела, хвърлила съм ѝ око.
Желая ви много топли усмивки в мразовития ден!

# 676
  • Плевен
Привет, сладури!
О, Алекс, как да не ни е познато това чувство при пазаруването! Но на теб точно един шопинг ти трябва, за да се убедиш, че вече имаш прекрасна форма!!! Щом аз получавам неочаквани комплименти от продавачките в магазините за облекла, какво остава за теб?!? При това аз съм в обратното състояние – някакси все се харесвам дори и на повече килца! Абе, обичам се, бе хора! Тъй като животът ме е научил, че не обичаме ли сами себе си, няма начин другите да ни обичат – то е заразително.
Medlar, много хубав пост! – (“А нямах нищо за казване днес...)  JoyИ за двете ви с Алекс ще допра до един пример, който съм взела от чужд пост. (Аз си копирам в един файл постове, които с нещо са ме развълнували, които ми помагат да спазвам режима и такива, от които мога да се поуча, да израсна с още малко нагоре...) Това е от Николекса – фаворитката ми преди Натали-Никол. Има и още такива хубави, истински личности в този форум!):
“... По тоя повод се сещам за един психологически експеримент, седи една жена зад една витрина на магазин, жена около 40-те с нормално тегло, нормална външност и и казаха да мисли за нещо хубаво за това  колко е щастлива и секси. Отвън спираха минувачите и им казваха да напишат как виждат жената и трябваше да залепват лисчето на витрината. Така минаха около 20-на души.  Започнаха след това да четат какво е написано на листчетата - "Супер секси", "Сладка", "чаровна" и всички от този род. После я накараха да си мисли нещо тъжно и да мисли за своите дефекти, за това, което не харесва в себе си, пак повториха номера с лисчетата, разбира се с други минувачи. На листчетата пишеше: "Безлична" ,"Грозна", "Отблъскваща"; имаше даже на едно листче, на което пишеше "Смърди ужасно" (което този, който го е написал няма как да го установи, тъй като жената стои зад витрина на магазин а минувача е отвън). Направи си сама заключенията!...” и пак от нейните постове в този дух на мисли – “ ... Не че нямам проблем с кривите огледала, но няма нищо общо с това, което чувствах преди. Както казах, щастлива съм, спокойна съм, направо съм нов човек, но го отдавам не само на това че съм смъкнала толкова кила, а на това че промених отношението си към храната и живота ми като цяло - промених вътрешния си мир. ...”

Така, че – наистина трябва да се работи и на това ниво – психологическото, не само на физическото! Или с други думи  - като в онзи израз – “Постигнах формата – как сега да й придам съдържание?!? Така, че – харесвайте се, момичета – и когато сте изпуснали форма, и – когато сте я постигнали! Нали към това се стремим – защо тогава да не се възприемем по-леко и бързо. Хайде нека това да е новото ни Аз!
МамаМия, браво! Изобщо не се съмнявам, че спортна натура като теб ще излезе извън дисциплината!
krrasy, ами то сладкото “чат-пат” бърка работата с отслабването. Като го изключиш ще видиш рзликата. Не се съмнявай, че трета олекотена ще е полезна хем за теб, хем за бебе Лиа!!! Вярно, че има галавечери в трета (само тогава можеш да включиш някой бърз въглехидрат) но като са 2 пъти седмично и на правилното място няма да се отразят, както някое базразборно вмъкване на сладичкото в ежедневното ти меню сега. Абе, опитай, то само ще си покаже!
Каги, тия Стъклени спагети ги остави за трета, мила. Грахово нишесте – не е дори толериран продукт. Хайде ще вкараме само пудинга сега. Аз докато се назландисам да пратя пост и вече отдавна имаш отговор за спагетите...
Гала22, добре дошла при нас! Колко "по-истинска Дюканка" от това – 4 кг за 10 дни!?! Относно схемите – най-важно е в края на месеца дните на чисти протеини – П да са равни на дните ПЗ (при желание за бързо отслабване) или да са по-малко, но не и П да е повече от ПЗ! За теб ще припомня това от книгата на доктора:
... Какъв ритъм трябва да има редуването?
   Най-ефикасният и който най-добре съответства на психологическия профил на дебелия човек, е ритъмът 5/5 - пет дни режим на чисти протеини, пет дни смесен режим на протеини и зеленчуци. Не е много лесно да се приложи, но решилият да действа дебел човек най-парадоксално обича трудностите, стига да го водят в желаната посока. Истината е, че този ритъм дава най-добри резултати.
   • Друго решение е ритъмът 1/1 - един ден чисти протеини, един ден протеини плюс зеленчуци. Това редуване е най-подходящо за наднормено тегло, не надвишаващо десет килограма, или за хора, неспособни на по-продължителни усилия. То може да се приложи и след период на ритъм 5/5 за почивка.
   • Има и трето решение за неголямо наднормено тегло - ритъмът 2/7 - два дни чисти протеини, седем дни протеини, съчетани със зеленчуци.
   • Вариант на 2/7 е 2/0, тоест два дни чисти протеини седмично и пет дни нормално хранене, но без прекаляване. Този режим и този ритъм подхождат най-добре на жени с целулит, които често са слаби в горната част на тялото - бюст, лице, и са много закръглени в ханша и бедрата. Ритъмът 2/0 позволява, особено ако се съчетае с локални манипулации (мезотерапия), да се получат най-добри локални резултати, като се щади горната част на тялото...”
Виждаш, че има възможност за смяна на ритъма, но все пак гледай да се придържаш към даден ритъм известно време и после за почивка (1/1) или за форсиране(5/5) да я менкаш.
Галка-портокалка, браво за хубавия минус!!! Супер! И много хубаво си го казала накрая – наистина нека усмихнем мразовития ден! Абе то не е толкова голям студ, колкото синоптиците ни уплашиха. Аз като се “зазимих” сутринта и тръгнах по-рано за спирката с едни грайфери, очаквайки студ, сняг и лед по нанадолнището на нашата улица...излизам – то прелест – тихо и кротко си валят нежни рехави снежинки м-у капките дъжд...няма вятър, няма нищо! Свалила съм половината плюсище от вчера, но още толкова трябва днес...На риба ще съм пак довечера! Обичам ви!

# 677
  • София
ArhMih , страхотни постове пишеш, продължавай в същия дух!
И аз пак с въпросче. Какво мислите за това кондензирано мляко http://www.lidl.bg/catalogmedia/bg/article/72719/72719_01_f.jpg Мога ли да си го слагам в сутрешното кафе вместо мляко? Видях, че е 4%, не съм пропуснала, но аз бих го употребявала в малка доза  newsm78

# 678
  • Плевен
Галка, мерси! За кондензираното мляко - върти ми се нещо в главата, но не мога да намеря коментари... Аз бих го тълкувала като толерираните сметанки и то ако не съдържа захар -
Сметана лайт /3% мазнини/ - 2 супени лъжици на ден
Сreme fraiche 3 - 4 %MG /вид френска сметана/ - 1 ч. л. дневно
Приятна вечер, сладурчета! Аз ще бягам и незнам дали да предпочета масажното легло или фитнеса?!?

# 679
Здравейте момичета, да питам, че сега с това седене вкъщи нещо се шашкам, та знам,че овесените трици се хапват до обяд. Сега обаче не успявам и закуската ми идва към 13ч..., тцтц, има ли и други, които ги консумират след закуска и дали е проблем? Наистина с малкия не усещам, кога е стнало 13 часа  Rolling Eyes

# 680
  • UK
Здравейте, минусчета виждам и интересно инфо   bouquet

Аз преди отслабнах набързо (с глад) и не осъзнавах колко съм слаба. Изглежда така се получава при бързото отслабване. Автоматично взимах да пробвам по-големи дрехи и не виждах голяма промяна в тялото си, докато една приятелка не ми каза: ''Виж ме, сега си колкото мене''. Такива работи.

Днес пожънах още един комплимет. Вика ми: не знам каква ти е диетата, но работи.  Joy

galka_portokalka-на мен ми предпоръчаха кондензираното мляко когато се оплаках, че не харесвам обезмаслено мляко в кафето. При нас има олекотено.
Аз правих белия шоколад на Смайли, без какао  Mr. Green

Рони 78- аз ги хапвам късно понякога. Не знам дали има голямо значение, на мен не ми действат разхлабващо и без това. Факт е, че засищат. Когато ги ям в 7 сутринта, огладнявам след 12 на обед. Peace

Аз се подготвям за физическа активност вече. Все още само психически де.   

ArhMih- фитнеса, фитнеса. масажа е след потенето по принцип.

# 681
  • София
Teriyaki, каква е маслеността на кондензираното мляко при теб?

# 682
 Hug момичета и момчета, не мога да мигна без да ви прочета, а ми е толкова изморено, че и да мисля не мога Rolling Eyes обаче пък много искам да се поФаЛям  Grinning днес много комплименти, много нещо. Чак взе да ме хваща срам в един момент от такова внимание  Joy А кантарът не показва голяма разлика. С нетърпение очаквам да смъкна още 10... и после още 10  Twisted Evil Crazy Laughing
Иначе днес минус нямам, плюс нямам. Нормалното ми хранене беше само закуската. Пробвах кантара преди малко и показа същото като сутринта.
ArhMih bouquet благодаря ти. И това с листчетата ми хареса. Определено съм на мнение, че по-важното е вътрешното излъчване, ама пуста суета  Crazy
Teriyaki, пробвах топчетата, само дето и на мен ме си станаха на топчета, но пък са вкусни. Днес ме спасиха, със следобедното кафе хапнах 2 /от общо 9/. Обяда на половина го изядох, а до вечеря не стигнах, а сега нямам сили да ям.
Каги пробвала ли си да ползваш повече и различни подправки? Аз лично откривам доста вкусове /аромати/, които не съм опитвала до сега.
galka_portokalka, поздравления за минуса. А за какаото не се коси. Това със сигурност е дъвкана тема и преди, и за в бъдеще още ще се обсъжда.
Лека и спокойна нощ Simple Smile
До утре Simple Smile  bouquet

# 683
Добро утро и честит първи сняг! При мен застой от вчера на 81,200 - нормално, само веднъж да видя седмичката .... Rolling Eyes, но  и това ще стане.
Да се похваля, вчера си направих лютеница, според мен  диетична /не сложих захар и само 4-5 л. олио/, а стана и мноооого вкусна. Добре, че имам баба да ми помогне , направлява и да се труди малко повече от мен Laughing , а и да сподели с мен част от предварително приготвените си за зимата продукти  Party
Сутринта закусих палачинка от трици с лютеница и извара, това ме върна в детската градина и закуската там - филия с лютеница и сирене .... Simple Smile
След тази  хубава закуска, вече съм готова да се трудя.
Желая хубав ден!

# 684
  • UK
палачинка от трици с лютеница и извара

ох, леле. На мен днес тряба да ми е П+З обаче забравих  Crazy Значи за вечеря трябва лютеница да си направя някак си.
Имах минусче сутринта и съответно съм много щастлива.

Teriyaki, каква е маслеността на кондензираното мляко при теб?

Като си ида ще проверя и ще пиша.

Medlar-голяма работа са комплиментите  Wink

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 14:13 от Teriyaki

# 685
  • София
Здравейте момичета...

Радвам се за минусите ви ...дойде моят ред  ,да отчета +  Rolling Eyes ама то нормално след толкова минуси,да се случи нещо подобно..... +1,300  Shocked Shocked падамммм от тия резки промени направо!А съм тотално режимна, наближава МЦ ,но до него има още седмица...на дали е от това!Както и да е ,продължавам си аз смело напред ,днес ми е 1 ден ПЗ и съм решила да си сготвя някоя манджичка!Заваля в Пловдив хубав снежец и донесе едно празнично настроение вече!

Пожелавам ви хубав и много - ден!  Hug Hug

# 686
Kagi , и аз така я чаках тази 7ца сега тръпна за 6ца , днес пак се качих на кантара вече съм 70... голям зор за 6ца  Simple Smile
Миналия месец ви бях писала , че не ми беше идвал МЦ 4-5 месеца и ме изненада миналия месец, днес сутринта бях още по изненадана 2 месеца поред... ЛОЛ Както казах и тогава , без Дюкан и това нямаше да се нормализира..
Имам въпросче относно пшеничното нишесте , понеже нещо съм се объркала и се чудя да го хвърлям ли иили става? Днес си купих царевично ама все пак..

# 687
 Привет и от мен !
     Правейки много диети, това с + води до демотивация, затова и съм си направила извода, че всеки ден като се мериш се ядосваш на това какво си ял предния ден....Аз си записвам сега кг само в понеделник. Няма как за една седмица в режим, да нямаш свален кг.  Peace
    Ще се спра на режима 2 дена ПЗ и 3 П .  Поставям си и малки цели например мога ли за  1 седмица да сваля 1 кг.
    За сега имам проблем само с ходенето до тоалетна.. Cry Sad но ще си вземам повече хапчета.

# 688
  • Плевен
Привет, банда! От сутринта се каня да се включа и все задачки за отхвърляне се появяват...
Аз много мъничко свалих от вчера - само 100 грама и плюса си стои още ~ половината...Ох, направо ми е мъка - 1 - надолу, 2 нагоре - почти с танцова стъпка, ноо малко наопаки. Не се отчайвам, защото това си е вече начин на живот. По-добре все да съм си в перманентна 2+ - 3...и макар и незабелязано да слизам надолу, отколкото да качвам стремително нагоре.
Момичета - Каги, Тери, каква е тази лютеница пък сега? Неможе олио да се слага. Внимавайте! По принцип някои (и аз в това число) с домати в ПЗ винаги качвам, остава и олио да има ... Умната! Едни от най-добрите зеленчуци (така да се каже с отрицателен калориен принос, въпреки, че тук не се броят калории, са краставиците, салатите и зелето)
Teriyaki, то и аз предпочитам масаж след фитнес, но имам време само за едното в този промеждутък от време след работа и затова везните накланят повечето пъти към масажа (ми требе си глезене!) Утре ще наваксам (т.е - аз не се пресилвам и на фитнеса - важното е да е редовен и щадящ моите нежни стави и крехко телце - само да не бяха сланинките...) Хайде скачай и физически в гимнастиката! Мда, комплиментите са сладка работа! Много стимулиращи, но и главозамайващи! Интересна случка с твоето възприятие за предишното ти отслабване, да! И кво - като ти посочи твоята приятелка - Ето виж ме мене - ти си толкова - чак тогава разбра, че си отслабнала, а?!? Хм!
Рони78, Тери ти е отговорила за триците вече. Ами ти си започваш деня просто в 13 часа един вид. И аз в почивните дни ставам късно и "закусвам" към 12 часа с тях. Не е задължително, но е желателно да се приемат до обяд по няколко причини. Първо - французите предпочитат въглехидратна храна; второ - спомагат отделителната система при тези със затруднения; трето - добре е въглехидратите да се приемат до обяд, за да има повече време да се преработят от организма (а и вечер въглехидратните храни повече "се лепят"); не на последно място - за един добър старт на деня с една по-добра, по-силна и засищаща храна. Горе-долу това са причините в режима да си правим закуската с тях. Може да ме допълнят момичетата! Лично аз от известно време след закуска си оставям половината трици с киселото мляко за към 15-15.30 часа - преди фитнеса в 16.30 - за подсилка. Иначе се препоръчва наведнъж да се изядат.
Medlar, то така, така, ама и суетата е здравословна, щом не ни позволява да скочим в болестното състояние на наднорменото тегло и затлъстяването! Така, че - нека се измъкнем от този капан колкото може по-бързо и безболезнено. Колкото по-навреме - толкова по-добре! Момичета, апелирам към вас - направето го докато сте по-млади! Нагоре в годинките става много трудно и бавно. Не е невъзможно, обаче!
Деси87, споко за плюса, макар, че и аз такъв боря от 2-3 дни... Може пък по-рано да дойде при теб МЦ... И тук при нас е красива снежна картинка! Добре, че няма виелици, кокто снощи прогнозираха синоптиците... оранжев код...Да, бе, да! Кротичко си поваля и натрупа 5 см сняг и това е!
Алекс, браво - така е с килцата! Сега жадуваш за 6-тичките, а?! (и аз пък от 3 месеца не съм го срещала това женско чудо ... помислих си с този плюс дали пък не се е задал пак?!? Ще видим!) Ами - нали знаеш - всичко, което не е разрешено - е забранено! Не е споменато пшеничното нишесто и в толерираните продукти, така, че - ще мине за домочадието! Единствено пшеничните трици са споменати като част от количеството на овесените трици (приспада се, когато се заместват с тях - при някои рецепти)
gala222 , не става така, мило - П-дните не трябва да са повече от ПЗ-дните! То и затова, може би, те мъчи запек! Повече топли и течни режимни храни, сосчета с подправки и зелении към месцата и други прийоми има в борба с него. Да не си разглезиш червата с хапчетата - ще станат лениви и в допълнение с протеините - нещата ще се усложнят! Хуск са натурални таблетки и те стават...
Обичам ви! Хубав снежен и успешен ден!

# 689
Добър вечер Simple Smile
С тази лютеница ми размътихте мозъка днес  Crazy Без олио и захар може. Т.е. трябва да е специално направена за режима, иначе няма такава на пазара, поне в БГ.
Кой питаше за кондензираното мляко? Дали е разрешено по принцип не зная. А защо да не е? Само трябва да се внимава с количеството. Тази вечер специално минах през Лидл да го видя. В съдържанието не пише да има захар. Маслеността на сухото вещество е 22%, а като цяло на съдържанието в опаковката е 4%.
Имам въпрос относно тези толерантни храни. Да вземем млякото. Ако се приемат 2 с.л. кондензирано мляко, трябва ли два се "преизчисли" - намали, количеството прясно мляко което може да се приеме през деня? В смисъл, че 2 с.л. кондензирано мляко не са равни на 2 с.л. некондензирано  newsm78 Ако в 200 мл. прясно 0,1% масленост имаме 0,2 г. мазнини, то в 30 мл. /2 с.л./кондензирано мляко с 4% масленост имаме 1,2 г. мазнини /6 пъти повече, или колкото в 1,2 литра 0,1%/....  newsm78 аз ли бъркам сметките или е по-разумно да не се взема кондензирано мляко въобще?

desislava_87 и това ще мине. Ще падне + и след нето ще се затъркалят пак минусите. Търпение и режимност... ама ти си знаеш де.  Hug

Teriyaki, голяма са, ама явно вчера са ги изсипали всичките. Днес ни един не получих  hahaha Joy

gala222, добре дошла Simple Smile ArhMih ти е казала вече за броя на дните. Ако ти е трудно да не ядеш зеленчуци дълго време, най-добре да избереш режим 1П/1ПЗ. Така мисля аз. А за меренето - взела ли си си мерки със сантиметър? Аз пропуснах да го направя този път, но от опит зная, а и момичетата тук ще го потвърдят, че см падат по-бързо от кг. Wink

За мен днес... -0,700  Laughing, но това ще да е от недояждането вчера. Ще видим утре какво число ще ми се облещи на кантара. Режимна съм... само дето прекалих с триците днес - общо 4 с.л. овесени и 2 с.л. пшеничени. Последните с цел 00 Cry. Мисля си да огранича до минимум прясното мляко и да наблегна на супите. Ще ми се по-бързо да премина през втора и се надявам това да ми се отрази добре.

Вижте на какво се натъкнах тези вечер, да ви се струва познато това? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт