За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Испания
Някой беше питал по-рано, но и аз да питам... За тази баничка на Анче, ако няма тефлонова тавичка, дали ще стане в йенска или на хартия за печене?  newsm78 Дали ще успея да го отлепя после това тънко чудо?

Дано се включи някой, който го я е правил на хартия за печене, но да ти кажа от моя опит с милинките на мис Марпъл и рулата с пандишпанов блат, които правя напрекъснато: като извадиш от фурната това, което си правила, трябва да чакаш да изстине много добре и след това няма никакъв проблем да се отлепи от хартията. Т. е. вадиш заедно с хартията /за следващата кора използваш друго парче/, чакаш да изстине и отлепваш.   chef

# 271
аз днес пробвах с хартия , но не стана ( но пък и не чаках да изстине ) за това с палачинки си я правя, вече почти всека сутрин с баничка закусвам , чак нямам търпение за закуска вече  eat

# 272
  • Испания
Добро утро!

Честит имен ден на всички празнуващи днес!  bouquet

# 273
Здравейте  Hug и честит имен ден на всички празнуващи
И в нашата къща е празник днес дъщеря ми е именячка ,та влизам на бързо да ви поздравя и се залавям с трескава подготовка за посрещане на гостите довечера
При мен нещата горе долу вървят добре килограмите варират м/у 62.200 и62.400 но търпение му е майката . Прочетох интервюто с Дюкан много добре всичко си казва доктора добре ми се отрази на мотивацията и сега мога да си готвя не режимите неща за гостите но съм си направила и списък с режимни за мен така че никакви отклонения малко остана до финала  Laughing
Весел и отслабващ режимен уикенд на всички   bouquet

# 274
Здравейте,
Най-напред честит имен ден на празнуващите и на дъщеричката Кукулина Simple Smile
Аз вчера направих 1 месец на режима и равносметката е -8 кг и по 4 см от корем и ханш, което не е никак зле. Само лошото е, че сега въртя плюс минус всеки ден, но при мен най-вероятно е от неяденето тези дни. Смятам да поправя тази грешка Simple Smile)
Лек и отслабващ уикенд от мен.

# 275
  • Варна
Успяяяях...  newsm44
Баничката наистина е чудесна. Утре ще кача снимки, че апарата няма батерии и не мога да ги сваля.
Значи пробвах три начина: в йенска тавичка, с хартия за печене и в тифлоновия тиган за палачинки във фурната. С хартията най-се накъсваха. Просто част от сместа изтича под хартията и така палачинката ми става много тънка и трудно се отлепя. Не знам защо, но на хартията оставаха и сурови...  newsm78
В йенската стана, обаче трябва да се изчака да изстине напълно.
От тигана се отлепяха идеално (естествено). Аз се притеснявах да не му изгоря дръжката във фурната, но нямаше проблем. Явно 3-4 минути на 150 градуса не са достатъчно време да се нагрее толкова.  Wink
Другото, което ме учуди е, че от сместа ми остана много. Хем сложих 250гр. извара, а не 300...  newsm78 Стана течна доста и нямаше как да се слага по много, защото после нямаше да мога да ги завия. Прибрах я в кутийка за вторник. За утре и понеделник си имам закуска. Дали е хубава студена...  newsm78
Другия път ще сложа само две лъжици мляко, а не три и повече извара, да видим няма ли да успея да завивам по повече плънка.

# 276
  • софия
Здравейте  Hug  Аз да ви се оплача , че останах без кантар-нещо му стана и спира на 50,което няма как да стане, щото аз съм 70. Явно нещо се е прецакал ( аз имам голям талант в повреждането на каквото и да е ), та вторник се каня да ида да си купя нов. затова не знам днес и вчера дали имам разлика, но пък с радост отбелязвам, че все повече хора ми казват, че видимо съм отслабнала,и то все такива дето нямат представа ,че съм на диета. А и вече влизам в едни дънки,които преди не можех да закопча. Така че съм много доволна. Добре сте всички вие да ми разяснявате режима при нужда и най-вече да пишете толкова та да се нахъсвам и аз покрай вас да спазвам диетата както трябва. Приказни сте Hug
Утре мисля да си заформя едно дюканско кексче, че ми се е дояло сладичко, ще видим какво ще се получи...

# 277
  • Испания

Да ти е сладко!  Hug

...
Утре мисля да си заформя едно дюканско кексче, че ми се е дояло сладичко, ще видим какво ще се получи...

Четейки те, се сетих, че преди години писах на майка вкусни, бързи и лесни рецепти с трици. Та сега разрових архивите си. Ще ги сложа в темата, ама да взема да ги "пльосна" и тук.

ТУТМАНИК НА ЛЮСИ /закуска за 2 дни/

З яйца
З суп. л. кисело мляко
1/2 бакпулвер
сол на вкус
6 с. л. трици (4 овесени + 2 пшенични трици)
250 г извара
Всичко това се разбърква добре в следната последователност: яйца+кисело мляко - разбива се много добре да стане хомогенна смес + сол + бакпулвер.Добавяме изварата. Слагаме триците.
Изсипваме сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 35-40 минути /зависи от фурната/. Готовността пробваме с клечка за зъби.

ТОРТА С МОРКОВИ НА ДОРЧЕСТЪР /закуска за 3 дни/

4 яйца
250 г кисело мляко с 1 бакпулвер
250 г извара
1 ч. л. канела
подсладител
9 с. л. трици /6 овесени + 3 пшенични/
настъргани моркови

Всичко това се разбърква. Изсипва се в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се 30-40 минути на 180-200 градуса /зависи от фурната/.

П. П. Става страхотна и с настъргани и изцедени тиквички.

КЕКСЧЕТО НА ДЖИНИ

2 с. л. овесени трици
1 с. л. пшенични трици
2 с. л. извара
2 яйца
1/2 пак. бакпулвер
канела
подсладител /ако не го сиропираш с Кока-Кола Лайт/

Разбърквам хубаво продуктите, слагам в малка кръгла йенска тенджерка. Пека 5 минути на максимума в микровълновата. Веднага го вадя от тенджерката. След като изстине, разрязвам на две по дължина. Сиропирам двете части, сложени в различни чинийки, с Кока-Кола Лайт. Мажа отгоре с подсладено от мен обезмаслено кисело мляко.

ТОСТЕР /не помня на кого е  Embarassed/

2 с. л. овесени трици
1 с. л. пшенични трици
2 с. л. извара
1 яйце
1/3 пак. бакпулвер

Разбърквам хубаво продуктите, слагам в малка кръгла йенска тенджерка или калена дълбока чиния. Пека 4 минути на максимума в микровълновата. След това го запичам в сух тефлонов тиган на котлона, като го обръщам веднъж. Може да се гарнира с пуешка или пилешка шунка, извара. Може да се сложи и някакъв зеленчук /домат, печена чушка/.

Със същите продукти, след като се извади от микровълновата, нареждам отгоре парченца пуешка или пилешка шунка, зеленчуци, извара и запичам в микровълновата. Става като пица. За ПЗ слагам смлени вкъщи домати.

ПОПАРА НА МАСТЪРЧЕТО

3 с. л. овесени трици
2 с. л. извара
1 яйце
2 ч. ч. вода

В канче или малка тенджерка сипвам 2 ч. ч. вода, прибавям 3 с. л. овесени трици, 2 с. л. извара. Разбърквам. Слагам на котлона. Като започне да ври, чуквам едно яйце и бъркам. Посолявам леко. Когато започне да ври отново, дърпам от огъня. По желание може да се посоли с малко сол и поръси с червен пипер.

За сладък вариант прибавям подсладител и канела.

Много често си ги правя. Дано са от полза на някого.  Simple Smile

# 278
Добро утро на всичко ранобудници. Аз с моя проблем незнам какво да правя вече. Колко дена сън на 77 и няма сваляне правих си изледвания и всичко е нормално. Ям си триците,пилето и яйцата и незнма вече.Нямам никакво самочуствие така Sad Sad Sad Sad Sad

# 279
  • София
alex_bebe90 - Отчитай се една седмица всеки ден тук и ще открием къде може да се крие проблема... Без да си опишеш точно храната, която си хапвала и какво е било ние трябва да гадаем и просто да те успокояваме... иначе може да получиш директен съвет, който да ти помогне...

И аз днес и вчера задържах, но заради куп неща не успях да ям много и това си оказа влияние... днес пак почвам... Между другото как си помните дните... аз днес не съм сигурна последен ден ПЗ ли е или минавам пак само на П ... просто като се натовариш с други неща забравяш..

Haley_James - Моят кантар е електронен и онзи ден имах същият случай като теб изведъж показа с 10 кила надолу... направо очите ми станаха  Shocked И после разбрах, че това няма как да е истина... В крайна сметка се оказа, че трябва да се мериш на равна твърда повърхност, на мек килим може да даде 10 надолу на крива 5 на горе ... затова винаги се мери на едно и също място...

Вчера бяхме поканени с детето на гости и много се притеснявах как да обясня, че съм на диета и викам нищо няма да казвам, все ще има да си нарежа един домат... Влизаме и моята приятелка казва само да кажа, че сме на диета и няма да има нищо кой знае какво за вечеря.. и аз питам какво и тя казва салата и пиле без мазнина в плик Simple Smile)))  И аз благодарих направо за късмета.... всичко беше перфектно, на мен ми отдели салата без зехтин... изобщо спазвам си го стриктно...

# 280
  • Испания
alex_bebe90 - Отчитай се една седмица всеки ден тук и ще открием къде може да се крие проблема... Без да си опишеш точно храната, която си хапвала и какво е било ние трябва да гадаем и просто да те успокояваме... иначе може да получиш директен съвет, който да ти помогне...

И аз днес и вчера задържах, но заради куп неща не успях да ям много и това си оказа влияние... днес пак почвам... Между другото как си помните дните... аз днес не съм сигурна последен ден ПЗ ли е или минавам пак само на П ... просто като се натовариш с други неща забравяш..

...

+ 1. Пиши, Алекс, какво ядеш и да мислим. Нали и преди това нищехме въпроса? newsm78

Лили, многократно съм го писала: от първия ден на режима, 25/03/08 пиша в екселска таблица, та до днес. Таблицата ми е: дата, закуска /тук вписвам и ако ям нещо за втора закуска/, обяд /вписвам и следобедната закуска там/ и вечеря, следва графа КГ, +/- в сравнение с предишния ден и последната графа е П или ПЗ. В таблицата не вписвах зеленчуците, които съм яла, за да не става много дълго. А точно там след вида ден отбелязвам МЦ+/МЦ- /когато го има  Joy, защото съм във възрастта на любовта  Joy/. Създала съм си този навик и още продължавам да пиша. Та поглеждам да не съм забравила да правя П ден. Така е много лесно, а можеш да си дадеш сметка от кои храни сваляш, от кои задържаш или качваш. И няма как да объркаш дали си на П или ПЗ ден.

# 281
  • София
smileys Почвам и аз да пиша вече, защото мерките ги пишех, но дните не и днес за първи път се почувствах объркана кой ден е ... но като върна писанията тук назад ги виждам Simple Smile)))) Затова и тук ще пиша, сетих се че първите дни се отчитах всеки ден

Имам едни капки за ДУЛКОЛАКС ПИКО, които преди ползвах ако почна да задържам вода или да не ходя до вц-то... могат ли да се ползват по време на режима в момент на запичане? .. за сега нямам такъв момент, но да си питам предварително...

Такааа... открих грешката.. Sad((( Вчера е трябвало да е П ден , а аз съм правила ПЗ , затова и кантара блокира... днес си почвам П дните... еххх как ме е яд... но с тоя ремонт се видях в чудо...

# 282
По принцип ми е едно и също. Ям сутрин 3 суп лъжици трици,ако огладнея до обяд една ябълка. На обяд винаги печено бутче и 2 яйца без жълтък . Вечеря по принцип същото или пържени яйца на тефлонов тиган. Водата по 1пол.и 2 сия пия,аз по принцип си пия много вода

Аз имам ЛИКУИД в къщи може ли да го използвам

Първа фаза

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 10:16 от alex_bebe90

# 283
  • София
alex_bebe90 В коя фаза си... ябълки е абсурд да ядеш..  Thinking Thinking Thinking Триците с обезмаслено мляко ли ги хапваш или с нормално? Ако си първа фаза ябълки не трябва изобщо да хапваш... те спират всичко , печеното бутче с мазнина ли е печено или чисто? Ти ли го готвиш или го купуваш готово?

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 10:25 от Lilian_V

# 284
  • Испания
smileys Почвам и аз да пиша вече, защото мерките ги пишех, но дните не и днес за първи път се почувствах объркана кой ден е ... но като върна писанията тук назад ги виждам Simple Smile)))) Затова и тук ще пиша, сетих се че първите дни се отчитах всеки ден

Имам едни капки за ДУЛКОЛАКС ПИКО, които преди ползвах ако почна да задържам вода или да не ходя до вц-то... могат ли да се ползват по време на режима в момент на запичане? .. за сега нямам такъв момент, но да си питам предварително...

Такааа... открих грешката.. Sad((( Вчера е трябвало да е П ден , а аз съм правила ПЗ , затова и кантара блокира... днес си почвам П дните... еххх как ме е яд... но с тоя ремонт се видях в чудо...

Ако пиеш достатъчно вода, не би трябвало да задържаш такава. Ако си ядеш триците /може да комбинираш 2 с. л. овесени и 1 с. л. пшенични /добре е да се консумират точно срещу запек/, да пиеш вода, да си готвиш, да ядеш топла храна, не би трябвало да се появи запек. Ако се появи, пробвай от втория ден още изпитани от дюканките натурални методи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22878004#msg22878004

Добре е, че си открила грешката. Точно затова е важно да си пишеш дните. В темата минало-заминало. После къде ще тръгнеш да ровиш, за да видиш в коя тема какво си писала и какво си яла? Но ти си решаваш, разбира се.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт