Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 944
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Ние купихме легло, масивно дървено (като последното, показано от  La Catrala), но с чекмедже отдолу, възможност за 3 различни позиции на матрака и 2 пръчки, които се махат, за да може детето да излиза само. Сина ми спа в него до 1 година, след това само си играеше там, а спеше на голямото легло в неговата стая, което барикадирахме със столове. Когато стана на 2 години и се преместихме, направо му сложихме един матрак на земята и досега спи така. Случвало се е няколко пъти да пада от леглото докато спи, но само се стряска, не се наранява. Сега ще купим  живот и здраве двуетажно легло, като той ще спи на 1-вия етаж, а вторият ще е за някой от нас, ако се наложи да спи при него. Бебето ще спи в старото му легло. Имаме и сгъваема кошарка от плат, която си ползваше когато пътуваме и когато гостуваше на баба си и дядо си:) Люлка като на Алена не купихме първия път, защото  живеехме под наем и гледах да не се затрупваме с вещи, но сега ще купя такава.

Спомням си моите радини вълнения, когато избирахме количка Simple Smile Такъв огромен избор има, че направо не намирах сили да почна да проучвам в детайли. Знаех само, че искам да е със зимен кош, да е лека, да е маневрена и да може лесно да се обръща коша по посока на движението. После се видяхме с приятели в парка и те ми дадоха да пробвам тяхната количка - много си я харесах и въобще не съжалявам за избора си. В известна степен съм и много благодарна, че не ми се наложи да се задълбая в темата за количките, че то е все едно кола избираш Mr. Green Така че моят най-добронамерен съвет е каквото и да харесате, да го разгледате на живо и да пробвате:)

# 466
Ние ползвахме кошарка, на две нива, с ципче от страни, като стана на 4 г. малкия му направихме голямо легло (така да се каже по поръчка) не, че е нещо специлано, но е със задигнати страници, за да не пада детенце и 2 чекмеджета отдолу. Като попорасне още ще се махнат страниците и става за юношеско легло.
Сега пак ще вземем кошарка. И аз харесвам тези люлки и мисля да се сдобием с подобна Simple Smile

# 467
Добро утро и от мен, момичета!
Батковците имаха дървена кошарка, която ползваха до към 4 - 5 годинки.Сега май съм се насочила към сгъваемите кошарки, разглеждах интересни промоции в Пакостник, комбинация от кошара , някои бяха с люлка и паяк или столче за хранене и столче за кола.
Сигурна съм,че ще купя люлка, тип тази на алена, струва ми се много практична.
La Catrala, хубави колички/ особено първата, имам слабост към точки и черти Grinning/ и аз гледам предимно комбинирани,  според мен най- важното е да са леки и маневрени, за това май по интернет няма да стане, трябва да се пробват.

# 468
  • Пловдив
Хей, здравейте на всички. Аз си ви следя редовно, но не съм писала, защото все нещо ми изкача. При мен положението за сега е добре. Аз също се чувствам доста добре (бе като гледам, май едно към едно за сега върви втората бременност с първата). При нас пола на бебо е почти ясен - пак момче ще да е. За мен беше без значение, за разлика от всички около мен  ooooh! Повечето реакции са: "Ееее, пак ли момче?". Малко се дразня, но гледам да не им обръщам внимание.
Виждам, че обсъждате болежки в тазовата област - мен ме боли тройно повече от първия път. Сега вечер почти накуцвам от болка, но както казах само вечер. Като махна това, и това че ходенето до тоалетната е пълен кошмар (в смисъл безкрайно нередовно) общото ми състояние е ОК.
Аз количка трябва да купувам, че старата не я обичах, а и беше мнооого тежка. Сега поне знам за какво трябва да се оглеждам, а именно: лека, изключително маневрена, да се обръща коша и в двете посоки и още едно две неща. Смятам да се поразтърся доста по-нататък. Сега нещо не ме е треснала музата още  Laughing
Момичета, пак ще се включвам, надявам се по-честичко. Хубав ден ви пожелавам на всички  Hug

# 469
Ех, колко момчета са на път   bouquet Ние също се бяхме настроили за момче, в 14 г.с. док.уж видя пенис, дори имам снимка, но на прегледа вчера не беше толкова убедена и се застрахова, че на феталната морфология ще ми кажат пола със сигурност. За мен няма такова значение - живи и здрави да сме, но таткото ми се струва разочарован от възможността да се роди момиче  Sad Досега кроеше планове как ще ходят за риба, ще играят футбол и т.н.все неща, присъщи за момчетата, а снощи ми разправя, че нямал да може да общува пълноценно, ако е момиче. И веднага се сетих за мен и баща ми - винаги сме били в добри отношения, но никога не сме общували като приятели....Не знам и аз защо се отплеснах да споделям толкова, съжалявам, ако съм ви отегчила, но ми стана леко криво.
Колкото до покупките - още нищо не съм купувала, а вече нямам търпение, минавах няколко пъти да оглеждам, много ми харесаха мобилните кошарки, сега като чета, че имате добри отзиви от тях, може би ще се спра на такава като начало. Изборът пък на количка ми се струва много сложен, изобщо не ми се задълбава в разучаване и проучване, нито пък ми се влагат маса пари, все си мисля, че за едно дете има далеч по-важни неща от гъзарска количка Simple Smile

# 470
След толкова мъже е най-редно да се включим с нашата госпожица в темата!  Heart Eyes
Лекарката я гледа над 30мин. , отново измери къде що имаше за мерене и само ме агитира за БХС тая жена.  ooooh!
За кошара - ние ще имаме 2 , една дървена без никакви скринове и чекмеджета по нея за нашата спалня и една преносима за детската и за гости у бабите. В нейната стая ще бъдат скринчето и гардеробчето ѝ. Баща ми се занимава с мебели и скоро ще започва да ѝ прави стаята.  Heart Eyes

# 471
  • София
mia_ria, не се настройвайте предварително кой как ще общува с детенце, аз също съм имала своите притеснения за евентуални проблеми при комуникацията с момче/момиче, сообено в различните възрасти; в крайна сметка стигнах до извода, че в общуването пола няма никакво значение, просто трябва да се сме достатъчно отворени към децата си - те са отделни човешки същества и си идват с характер, предпочитания; възприемам възпитанието и като процес, който е от децата към родителите Simple Smile път, по който да се опознаваме взаимно, та горе главата - сигурна съм, че таткото ще бъде супер, мега, инфра щастлив, когато човечето се появи на бял свят и ще забрави всякакви предпочитания   bouquet

# 472
  • София
Здравейте момичета,
Аз също имах кошарата като на Алена. После малко я ползвахме като голямо легло, но не е много удобна, защото е прекалено тясно. Не е стандартно легло, а доста по-тесничко. И се наложи и матрак по поръчка да си правиме. А това дето става на бюро беше изключително нестабилно. Според мен липсваше една дъска отзад, която да подпира. Алена вие такъв проблем имали ли сте?
Иначе имаме и сгъваема кошара и тя се ползва.
Сега ще вземем назаем някаква хубава дървена кошара и ще си ползваме и сгъваемата когато пътуваме. Хубавото на нея е, че има и повивалник и е много удобно като сменяш памперси и преобличаш.
А иначе каката спи на едно голямо легло- тип персон и половина /т.е по-голямо от стандартното единично легло/. За вбъдеще мисля да търся фирма, която да ми надгради втори етаж. Нямам идея дали ще стане, но ще проучвам. Не ми се иска да го махам това легло, защото е много удобно и стабилно.

# 473
  • в 1001-та нощ
Малкият е още на 3г и не се е налагало да ползвам бюро и юношеско легло Simple Smile.

Мисля, като се появи второто дете и да дръпне 1г .... и да правим детската като комплексно интериорно решение, а не на парче - едно сега, друго после. дори предпочитам да дойде специалист, да направи проекти и да действаме. Виждам, че тези специалисти имат много практични решения и всичко изглежда на мястото си. А определено ще имат и повече хрумвания от ние с таткото  Blush

Вариант е да огледам как са подредени детските стаи в магазините, но за сега не мие близка перспектива  Blush Предполагам ще се спрем на легло на 2 етажа и това няма да се ползва  Blush

Иначе - тази пожарна - също е детско легло  Blush

# 474
  • София
Преди време случайно попаднах на това

http://www.novobebe.com/magniflex-prenosimo-bebeshko-leglo-ready … -61-51-80-sm.html

и много ми хареса като идея за преносимо кошче за първите 6 месеца; вярно ще се използва ограничено време, но е хубаво, здравословно, компактно, лесно преносимо, сгъваемо с калъф и винаги мога да го подаря, продам или ползвам за други бебета, ако се случат

# 475
  • в 1001-та нощ
Ние ползвахме един бамбуков кош - с дръжки, като кошница Simple Smile много беше удобен и за спане - местиш го навсякъде. Обаче го дадохме някъде и дори не помня на кого  newsm78

# 476
  • София
Dallcheto,Прегръщам те,мила,бъди силна Hug Hug Hug Ще ни липсваш в темичката Praynig

Ние все още не бързаме с покупките за бебето.Дори не обикалям по магазините,за да разглеждам(то и да искам все още не мога да излизам).Обаче си се ровичкам в нета и намирам доста интересни идеи,които двамата с таткото можем да осъществим

Ние ще използваме креватчето от племенничката ми,което е горе долу такова

Между креватчето и стената ще направим такъв кът за мъника,където да си играе на спокойствие и да си крие играчките.За нас това е лесно-таткото много го бива с монтажните работи,а перденцата и възглавничките ще си ги ушия аз в цветове и модел каквито ми харесват.На креватчето след време ще му махнем няколко пръчки,за да може да си излиза само   bouquet Алена идеята ти много ми хареса.
Харесала съм такава количка,но искам първо да я видим в магазина и тогава ще решаваме.

# 477
Я, за какво сте серазприказвали  Grinning на мен ми се струва още толкова далечно и нереално, че не съм се и замисляла да направя ревизия на нещата, които имаме. И на каката не сме казали още. Днес на два пъти усетих трохата по-отчетливо.

# 478
  • Сидни
Здрасти,
по въпроса за количките и другите бебешки такъми, аз пак да се изкажа, че за мен е прекалено рано още, мисля че след Нова година е по-обосновано. Не че пречат огледите де Simple Smile Нищо не съм гледала още аз, по-натам ще е.
Аз си записах час за  ФМ в Марковс за д-р Павлова, само за нея имаше часове, а във Фемина не записвали още за декември  Thinking Има ли някой отзиви за д-р Павлова?

# 479
  • София
E, ние не сме купували на парче или само креватче, а си взехме цялостно обзавеждане.Към кошарата вървяха и едни много сладки шкафове и скринове с много сладки картинки.Че даже и докупувахме после /да има къде да събираме нещата Joy/
А това легълче дето е дала Алена и много хубаво, но си мисля че е излишно. Същата работа върши зимният кош на количката. Моето момиче спеше там първите седмици /и без това леглото не ни беше дошло:)/

Общи условия

Активация на акаунт