Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 914
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Alena, успех и всичко да е наред!

Вие колко килограма сте качили досега, ако не е тайна? Има ли някоя от бъдещите мами, която ходи на йога за бременни?

# 586
Има ли някоя от бъдещите мами, която ходи на йога за бременни?

Точно това влезнах да питам и аз. Имаше една бъдеща мама от Пловдив, която се беше записала и щеше да споделя впечатления, но скоро не съм я срещала из темата. Аз тъкмо звънях да проверя в една от частните болници в града, имат курсове всеки четвъртък, но от 17:30ч., а аз съм до толкова на работа и не ми е супер удобно, та се чудя.

# 587
Има ли някоя от бъдещите мами, която ходи на йога за бременни?

Точно това влезнах да питам и аз. Имаше една бъдеща мама от Пловдив, която се беше записала и щеше да споделя впечатления, но скоро не съм я срещала из темата. Аз тъкмо звънях да проверя в една от частните болници в града, имат курсове всеки четвъртък, но от 17:30ч., а аз съм до толкова на работа и не ми е супер удобно, та се чудя.

За София намерих в Mettasense, което е близо до моята работа. Иначе мисля, че има и в Дивали и в Янтра, но на мен са ми малко далече.

# 588
  • в 1001-та нощ
Мерси Момичета, доки се учуди колко е набъбнала шийката - от 30 на 38 мм, дори искаше да отложим серклажа, но не ми с еправят врътки с болничния и се разбрахме да сложи мноог фин конец и да постъпя в самия ден  Blush а не предварително, т.е. в сряда  Blush

За пола - видяхме момченце, но аз си имам едно наум, че .... може би е рано  Blush да видим на феталбата какво ще се види  Heart Eyes

# 589
Здравейте момичета, като сте тръгнали да се хвалите с бъдещите си мъже (момченца), да се запиша и аз към вече "узналите" пола на очкваното си бебче. Аз също бях с такова усещане, така че  да ми е добре дошло с щъркелите на пролет  stork-boy, не че ако е в розово ще го върна  Joy
А що се отнася до кг аз съм натруипала вече 4 кг. в резерв, но това да е  после   animal085
Лека  preggo на всички момичета

# 590
Алена, радвам се за добрите новини! Аз също искам да започна йога за бременни, но все още не съм решила къде, иначе аз съм качила към 1,5 кг. за сега  Simple Smile
Днес се събудих със страхотни болки в гърлото, цял ден пия билков чай с мед и смуча Прополки, имате ли представа дали Мурсалския чай е противопоказан в момента?

# 591
  • London
Никой чай в който няма кофеин не е противопоказен, ако разбира се не изпивате по 5 литра на ден. 1-2 , дори ако си болен 3 чая не са проблем. Peace

Ох, аз тия два дни маратон с тия сърми та вече ги няма, остатъка от киселото зеле сега съм сложила на фурна с пилешки гърди. Mr. Green Blush

Аз на йога отидох няколко пъти още 1-вия месец, но получих ужасно схващане на седалищния нерв и се отказах. Много ми е проблемен кръста на мен сега, нестабилен е, усещам, че се променя таза ми, разширява се и не ми е никак комфортно да се разтягам и прочие. Вижте разходките добре ми се отразяват и чистенето. Joy А и аз не съм качила никакви килограми, само корема ми расте, дори мисля, че няколко съм свалила. Имам усещане, че и до края така ще си остане. Mr. Green

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 20:21 от La Catrala

# 592
Момичета, някой знае ли какви са предпоставките за появяване на пигментни петна по време на бременност?
И още нещо - чудя се къде са ми червата. Дали са още на същото място или са се преместили? Зад матката ли са или над нея? Много време търсих картинка по анатомия, но не съм доволна от резултата. Обикновено показват за по-напреднала бременност и не ми става ясно за този период.

# 593
  • в 1001-та нощ
И за този период е същото според мен, както при напреднала бременност  Peace Имаше и едно видео-анимация - как се наместват органите с напредване на бременността  Blush

Пигментните петна - хормони и излагане на слънце  Blush

# 594
Алена, ако си спомняш къде си я гледала, дай жокер Simple Smile А за петната - появиха ми се на ареолите като точки, но определено съм ги пазила на сянка Simple Smile

# 595
  • в 1001-та нощ
Предполагам е хормонално и ще се разсеят след раждането, но лично аз - за да съм спокойна - бих се консултирала с дерматолог. При мен с предната бременност - самите ареоли потъмняха малко, но после си изсветляха  Blush

С първата бременност имах и като лунички по обратното на дланите, видими само от мен, но бях много учудена. Сега пък ми се появи една червена ивица между носа и назолабиалната област. Записах си час за дерматолог и в един момент ми сметна, че тогава имах хрема и вероятно от пипането в зоната - беше, като раздразнена леко надута зона. Тъкмо се оправи и сега ми се появи под очния контур. Не е некрасиво, но ме озадачава и предполагам е от хормоналните бомби, на които бях подложена.  Blush

Ще потърся видеото  Peace

# 596
# 597
Благодаря за видеото гледах го 10 пъти  Mr. Green

# 598
  • София
Много информативно видео Simple Smile Шоколадче, пигментация - точици или цялостно потъмняване на ареолите е нормално - поне така казват в babycenter, пък до сега каквото съм чела от там се е оказвало вярно, но a.l.e.n.a. е права - иди на дерматолог. След време е нормално при някои жени да се получи по-тъмна пигментационна лента на самия корем по дължина под и над пъпчето, всякакви работи се случват Simple Smile Всичко това изчезва след раждането.

# 599
Алена, браво, супер е видеото!  Grinning Точно това исках да видя. Значи вече има повдигане на червата. Стори ми се, че има нещо такова, но не бях сигурна.

Дао, това с ходенето на лекар няма да стане. Просто системата е толкова времеограбваща, че ако все още стоя права и дишам, по-добре да стоя надалеч от болници и кабинети. Освен това ми се струва логично, че тази пигментация е от бременността и не ме притеснява. Само няколко точици са, като лунички. Просто ме достраша да не взема да се боядисам и в лицето. С предишната бременност нямах петна по лицето. И в момента кожата ми е хубава - без пъпки, без проблемни места.

Обаче много ме сърбят корема и гърдите от разтягането. Гърдите ми са станали като на мутант. Аз по принцип съм с много малки гърди и сега това чудо, което ми стърчи отпред, ми е направо некомфортно.  Laughing Всяка вечер мажа с едно олио - от какаово масло и разни други масла, обаче в началото бях много несериозна и пропусках. Просто много ми е студено да стоя така и да чакам да попива!

А, и старият ми проблем с един прешлен на опашката се обади. Не се обади, ами направо крещи. Но ще го преживея.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт