Детски ясли и градини в Русе-4

• 111 925
  • 866
  •   1
Отговори
# 255
Класирането за яслите е на лице момичета! Ние сме приети в 1ва  newsm44 . Имам следния въпрос...документ за  платените данъзи и такси трябва ли да вадя, или автоматично  го проверяват..?

Това за градина ли е, защото преди малко проверявах и все още "чака класиране"  ooooh!

Днес ходих да говоря с директорката на николовската ДГ и тя ми каза, че трябва да посоча 4 детски заведения, иначе отпадам от класирането. Посочила съм две, системата е затворена  #Cussing out

Също така каза, че резултатите ще са видими средата на юни, това е за ясли следователно.

Тотално се омотах, честно, чак ми се плаче  Joy

# 256
вади се специален документ от данъчното, става за няколко дена и се плаща.... ooooh!

# 257
Ахам , мерси...а къде  се ходи за този документ...нямам нищо на мое име и до сега не съм плащала данъци , та не знам къде е това  Laughing В наредбата пише че се проверява автоматично , но то май е за детскиите градини а ние сме за ясла...
Искам също така да попитам има ли сред вас такива които са посещавали 1ва ясла...мниения , особености , някакво инфо относно самата ясла..благодаря Smile

# 258
вади се специален документ от данъчното, става за няколко дена и се плаща.... ooooh!

Отиваш в НАП и оттам ти издават документ, същевременно трябва и документ от работодател, ако си на работа, както и принтираното заявление.

# 259
  • в огледалото на живота

Отиваш в НАП и оттам ти издават документ, същевременно трябва и документ от работодател, ако си на работа, както и принтираното заявление.
Не е НАП,не подвеждай.....
В МДТ/местни данъци и такси/ се вади удостоверение за дължими данъци  Peace
Намира се на ул,,Котовск''

# 260

Извинявам се, явно и мен са подвели, защото ми казаха, че от там трябва да се издаде  Embarassed

# 261
  • Русе

на 2-я етаж срещу асансьора, 16-та стая мисля беше, попълващ тяхна бланка, плащащ долу на касата на 1-я етаж и след няколко дена е готово , пак от 2-я етаж се взема, таксата е 3лв.

# 262
  • Русе
Sylvana, системата не е затворена и редакции могат да се правят. Друг е въпросът, че в момента няма смисъл, докато не актуализират критериите за прием.
jasmina_mira, моето детенце в момента посещава първа ясла. Доволна съм, добре се грижат за него. Отначало няма да ходите за цял ден докато се адаптира детето, приготви си няколко комплектчета дрешки и раничка, които да стоят в шкафчето в случай на нужда, също и пижамка. Сутрин децата се водят до около 7.40 часа, защото в 8 закусват. После имат занимания, игри. Вода и разни други шишета не е разрешено да се внасят. Всеки месец носим пакет мокри кърпички, салфетки и тоалетна хартия. Това са неща, които и директорката ще ти обясни, като ти даде списък с нужните вещи. Ако се сетиш нещо питай, ще трябва и изследвания да си направите. Пожелавам ви лесна и бърза адаптация.

# 263
парашутани Мерси за инфото , ако се сетя още нещо ще питам...
А за документа  за данъците , аз до колкото виждам в правилата за прием пише че се проверяват от  директора на заведението...
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Filip%20Mutafov/My%20Documents/Downloads/pravila_yasli%20(3).pdf    тук така пише...
Сега имам друг проблем....мъжа ми в момента кара курс от бюрото по труда, но ходи и да работи там където кара курса и му доплащат допълнително...има договор за самия курс, но не и за това че работи там, след изтичане на курса ще го оставят на работа защото е по програма ''дългосрочна заетост'', НО за яслата искат като документ служебна бележка и копие от трудова книжка , която той няма , и рабоподателят му не може да попълни докато не свърши курса... Малко объркано го написах май, дано сте ме разбрали, та дали ще успея да го запиша с договора който има за курса? newsm78

# 264
  • Русе
И миналата година пишеше че ще се проверява от директорката, но при записването ни поискаха и то на двамата родители. Аз бях извадила само за мен понеже да първото ми детенце за детската градина искаха само на единия родител и на таткото го вадихме експресно да не си загубим мястото в яслата за второто ми детенце. Така че те съветвам като излезе класирането да си извадите и на двамата. А за трудовия договор по-добре да отидете в бюрото по труда и да питате във вашия случай как трябва да се процедира с документите.

# 265
  • в огледалото на живота
парашутани Мерси за инфото , ако се сетя още нещо ще питам...
А за документа  за данъците , аз до колкото виждам в правилата за прием пише че се проверяват от  директора на заведението...
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Filip%20Mutafov/My%20Documents/Downloads/pravila_yasli%20(3).pdf    тук така пише...
Сега имам друг проблем....мъжа ми в момента кара курс от бюрото по труда, но ходи и да работи там където кара курса и му доплащат допълнително...има договор за самия курс, но не и за това че работи там, след изтичане на курса ще го оставят на работа защото е по програма ''дългосрочна заетост'', НО за яслата искат като документ служебна бележка и копие от трудова книжка , която той няма , и рабоподателят му не може да попълни докато не свърши курса... Малко объркано го написах май, дано сте ме разбрали, та дали ще успея да го запиша с договора който има за курса? newsm78
Ако се води на трудов договор /без значение дали е срочен или по някаква програма/ не би следвало да има проблем с издаването на такъв документ.
Всичко останало е само курс за допълнителна квалификация.

# 266
  • Русе
Моля,дайте отзиви за Детска ясла 9, ж.к. "Дружба 1", ул. "Ловеч" 27

# 267
Понеже мен ме интересува ясла в одз директорката ми каза вчера, че за нас класиране ще има на 16 юни.  Така отпада моят проблем с месеца,  но се отваря нов с работодателя Embarassed
А само за ясла беше на 12 май честито на приетите:))

# 268
Аз искам да ви попитам кога ще е приема на много деца в яслите, така както беше миналата година септември ли? Звънях в Общината, но там явно не ме разбраха какво точно ги питам и взеха да ми обясняват че всеки месец имало прием и бла-бла-бла, което естествено зная, интересуваше ме че миналата година септември в нашата ясла преха 60 деца, та наясно ли сте дали ще е пак септември или по-рано?

# 269
Предполагам, че ще е пак септември. Тогава изписват 3-годишните, които ще тръгнат на градина. Миналата година всички ясли си обявиха свободните места за септември. Реално не могат да ги обявят по-рано, защото не могат по-рано да приемат децата.

Общи условия

Активация на акаунт