неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 465
  • 907
  •   1
Отговори
# 885
Ако нещо ми е истинска чуденка, то определено е защо продължавате да бъркате възпроизвеждането с творчество?

Защото Е творчесто, мила. Ако го беше усетила, ако не мислеше за това цинично,
вече щеше да си сътворила детето си. То е много повече от тяло. Биологията  е
до време- след това имаш още много работа да го превърнеш от парче месо в
човек с жива душа.

Чуденка ти е, защото не гледаш правилно нещата.

Ние не сме разплодни животни. Ние слагаме венец на простата биология.

# 886
Оф, честно - била ли си в държава, където раждаемостта не е ограничена с права на жените и други западняшки способи? И при единствения си сексуален акт ли забременя? Не, нали?

# 887
  • град-държава
Дрън, дрън... на творец за творчество ли ще разказваш?  Laughing

# 888
Искаш да кажеш държава от Третия свят?

Била съм в Турция, където още е патриархално общество.

Може да са майстори, ама едва ли заплождат жените си от раз с един акт:)

# 889
На мен пък са ми супер жените монтьори. Бих станала, в един друг живот.
Както и мъжете-детски учителки и медицински "сестри" ме кефят повече от доста жени в тези типично женски професионални поприща.
А аз познавам самотни татковци, много по-добри и по грижовни първи родители от много майки.

# 890
Дрън, дрън... на творец за творчество ли ще разказваш?  Laughing

Може ли да питам какъв вид творчество?

И защо не? Ако не виждаш, че не само твоята област може да е творческа.

Че както оживяваш белия лист или платното, така може да оживиш и
одухотвориш човешка плът. Това е да си истинска майка.

# 891
   Това е да си проектираш върху детето творческите напъни, а не да си истинска майка. Тоест да намериш в детето някакво поле за себереализация.
  Сега почва да ми става ясно, какъв е тоя зор да ни убеждаваш колко е правилен твоят възглед по отношение на раждането на деца.

# 892
Патриархарна, но секуларна от 90 години. И въпреки че все още 1/4 от населението е под 16 години (което е големият й икономически коз), все по-рядко това е образованото, градско, светско население. Впрочем ето тази карта ще те осветли, че не те питам за Турция.
А и ще се учудиш колко "майстори" успяват от раз Grinning

Абе, Мамасита, Кафе с мед и съмишленици, аз познавам женени 30-годишни индийци без деца (както и неомъжена 24-25-годишна индийка - може би се е променило това, не поддържам връзка с нея), неженени иракчани без деца и т.н. - къде сте тръгнали да ми говорите за западни модели?

# 893
  • София - Рим и обратно

Та затова послеродените вместо да мислят хубави и гениални неща, ще се наложи
да станат лекари и да ви лекуват запека и алцхаймера. И ще ги превъзхождате
числено.

То така и става вече в западните държави.

С хубавия си подреден личен животец дърпате Живота назад.

Точно такава е нелицеприятната истина.
Сега е важно да си "толерантен" и да "мислиш положително", за да не я виждаш тази истина Simple Smile.

# 894
   Това е да си проектираш върху детето творческите напъни, а не да си истинска майка. Тоест да намериш в детето някакво поле за себереализация.
  Сега почва да ми става ясно, какъв е тоя зор да ни убеждаваш колко е правилен твоят възглед.

Не, това не е да караш детето да твори. Това е във всеки акт- дали ще е хранене или приспиване,
да вкарваш творчески заряд.

Ако знаеш какво е това.

И защо И децата да не са себереализация? Къде пише, че е забранено? Даже
са доста добро поле- да изпълниш задачата както трябва. С това и ти растеш.

Или искате да кажете, че да отгледаш правилно едно дете нищо не е, само
спяп биологичен акт, заплождане и развъждане...

# 895
По дрехите, начина на говорене, дейностите, целите, идеите.

Вижда се кога един народ се възражда- и кога някоя група се
възражда. Вижда се и кога запада.

Лесно се визуализира. Майли Сайръс? На всичката свобода можа
да измисли...twerking.

Лесно се визуализира това, което искаш да видиш. Аз виждам друго, но явно какво ще видиш е въпрос на мироглед, възприятия, философия ако щеш. Ти просто не искаш да видиш нищо, което противоречи на мисленето. Спирам, защото да се спори с теб е кауза пердута.  Laughing

P.S. Мамасита, философията ти се мени от пост до пост. Точно както ти "уйдиса" в момента, така си нагаждаш нещата. Липсва ти постоянство. Извади си постовете и ги прочети. Сама ще се учудиш как си противоречиш....

# 896
Г*зът на Майли Сайръс определено ми дразни възприятието.

И плезенето.

# 897
Майли Сайръс е просто куха лейка. Това няма нищо общо с предназначението й да се размножи.
Бритни като се размножи овреме, и няколко пъти - поумня ли и по-малка пачавра ли стана от това?

А и двете са просто деца, отгледани лошо и попаднали в неподходящ свят във време, в което трябва да са по купони и да си пишат домашните.

# 898
Май е по-добре да се заключи темата... Confused
Абсолютно. Стана грубо.  Stop
да, темата се изкриви в грозни нападки. Просто някои хора самите нямат никаква изява освен форума. И съдят по собственото си битие. Нямало реализирани жени, жените са посредствени ставали само за майки. Ами първо ето една малка статистика от Германия. Масово жени учат биология и са много по-силни студентки от мъжете често. Завършват с не знам си какви награди и тн. После нагоре по пътеката намалява броя на жените спрямо броя на мъжете, по пирамидата. На ниво докторантура са много по-малко. Вече са заети с гледане на деца. На ниво професори ги няма изобщо - в моя университет има само една жена по биология. Другите жени гледат деца.
Да но много жени са имали талант и призвание в началото, просто са били принудени да направят избор - тяхната кариера или тази на мъжа им.
Изобщо не говоря за моята специалност, в която изобщо почти няма жени.
Това за мен е грозно и не трябва да става в 21ви век. Майка ми никога не би искала дъщеря й да е просто майка, би искала да има професия, която я зарежда и носи удовлетворение и щастие. Същото и аз за дъщеря си, ако някога имам момиченце, не бих искала тя да е просто майка седнала в кухнята или дебнеща да се ожени за мъж. Бих искала тя да има любов в живота си на всякакво ниво - ниво мъже, ниво професия, ниво деца, ниво социален кръг. Колкото и да отричате, раждането има много измерения. Освен да  раждат деца, хората раждат и идеи. Аз за себе си знам, че не бих била щастлива без тази творческа част от мен. Винаги съм искала да правя това, което правя в момента и ми носи голямо удоволствие и заряд.

Реализираните мъже с какво си гибят свободното време, Мамасита? пак в консуматорство. същата история, но за тях може, а за жените не може...

# 899
  • град-държава
Приеми, че съм артист, ако ще си говорим и мерим ражданията, то не си ми в категорията.

Може ли да питам какъв вид творчество?

И защо не? Ако не виждаш, че не само твоята област може да е творческа.

Че както оживяваш белия лист или платното, така може да оживиш и
одухотвориш човешка плът. Това е да си истинска майка.

Общи условия

Активация на акаунт