неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 493
  • 907
  •   1
Отговори
# 60
  • Най-сетне у дома
Слушай себе си. Хората говорят по тези въпроси, защитавайки и оправдавайки собствения си модел. От това на теб няма да ти стане по-ясно какво искаш. Аз изтръпрвам при мисълта да живея с човек просто, защото "ми е дошло времето", "уважавам го", "имаме много общи неща" и "сме подходящи един за друг". За мен това е пропилян живот. Колкото и да се себеосъществяваш чрез кариера, професионална реализация и отглеждане на деца, в живота ти зее адска дупка. Перспективата "ти се омъжи, пък пак си търси любовта, а междувременно я имитирай", е нещо, в което няма начин да се вкарам посмъртно. Но това е моята гледна точка и моят опит, който защитавам, от позицията на човек, който познава само собствените си потребности. Докато други в темата защитават тъкмо този модел, защото за тях е проработил и се е оказал напълно печеливш, удовлетворителен и т.н.

Открий какво ти е нужно лично на теб и си го достави. Просто се заслушай в себе си и действай. Желая ти успех!

# 61

Открий какво ти е нужно лично на теб и си го достави. Просто се заслушай в себе си и действай. Желая ти успех!
НАЙ-ДОБРИЯТ СЪВЕТ.

# 62
Единственият проблем с този съвет е колко качествена е твоята личност,
дали наистина е мъдра и дали наистина е твоята личност.

Щото тя може да ти казва, че докторат по социални науки и интелектуални
разговори по откривания на изложби са твоето амплоа. Но не знае, че
всичко бледнее пред това да се стегнеш и да съзрееш.

Дори самият Карл Юнг е бил женен с две деца, когато започнал да
гради истинският си Аз и стигнал до извода, че Аз-ът, индивидуалността, не
се ражда с човека, а се гради съзнателно.

Така че "слушай себе си" на 30-годишна мома е деструктивен съвет.

Слушай препатилите. Ще ти хареса. Ако не ти хареса, пак ще си постигнала
нещо позитивно. Иначе като погледнеш назад- какво?

А романтичната любов е лош съветник. Това не  е любов, а идолопоклонничество.
Питай Ерих Фром...

# 63

А романтичната любов е лош съветник. Това не  е любов, а идолопоклонничество.
Питай Ерих Фром...
Има нещо вярно.  Laughing Един-два пъти бива. Ама повече...

# 64
  • Най-сетне у дома
Единственият проблем с този съвет е колко качествена е твоята личност,
дали наистина е мъдра и дали наистина е твоята личност.

Щото тя може да ти казва, че докторат по социални науки и интелектуални
разговори по откривания на изложби са твоето амплоа. Но не знае, че
всичко бледнее пред това да се стегнеш и да съзрееш.

Дори самият Карл Юнг е бил женен с две деца, когато започнал да
гради истинският си Аз и стигнал до извода, че Аз-ът, индивидуалността, не
се ражда с човека, а се гради съзнателно.

Така че "слушай себе си" на 30-годишна мома е деструктивен съвет.

Слушай препатилите. Ще ти хареса. Ако не ти хареса, пак ще си постигнала
нещо позитивно. Иначе като погледнеш назад- какво?

А романтичната любов е лош съветник. Това не  е любов, а идолопоклонничество.
Питай Ерих Фром...

Както казах, хората защитават своя модел като единствено валиден. Някои - по-натрапчиво от другите. Нещата са се развили доста от Фром и Юнг насам. Много.

# 65
Това не е само мой модел, а и на други хора. Всъшност- на 99%
от хората от зората на цивилизацията насам.

Почти всички забелязват нервността на жените, които уж нямат
нужда от мъж и деца, но адски компенсират с други неща.

В социална среда сред жените има ясно забележима йерархия. Най-отгоре
са успешно омъжените, с подкрепящи мъже. След това сме разведените.
Старите моми са на дъното на класацията, колкото и да са готини и колкото
и да е пълен животът им. Е, освен ако нямат някакви НАИСТИНА огромни
постижения- световна кариера, духовност, присъствие. Но в повечето
случаи ги държим в компанията като лош пример и напомняне, че бракът е
тежък, но има и по-тежко.

Романтичната любов е хубаво нещо- с години може да има романтика,
ако ти харесва. Но ще е в контекста на брак, от който могат да се получат
хубави неща.

# 66
азаф, ако за прекъсването на бременност мен визираш, причината не беше брак изобщо. Напротив, човекът искаше брак и искаше детето. Проблемът беше, че с този човек макар и да се обичахме много, не бяхме подходящи. Макар да ми беше много тежко, знам, че за мен това беше правилното решение. Общувайки с него доста често, изпитвам чувство на огромно облекчение, че не съм обвързана с този човек и не отглеждаме дете заедно. Надявам се да намеря партньор, с когото за мен да е удоволствие да отглеждаме деца и да имам хубава връзка. А онази, с точно онзи човек, бих я категоризирала като най-гнусната в живота си. И точно този човек като най-неудачния си партньор. Така, че от всеки друг бих предпочела да имам дете, но не и от него. Дори от женения.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 11:12 от OX'AMAH

# 67
Понякога пък и най-подходящите мъже се променят с годините, следва развод и жената си остава с децата, нищо че не го е планирала и мислила да е така. Но такъв е животът - гаранции няма Wink Все пак поне в началото любовта е задължителна за мен - без нея не става.

# 68
Азаф, много превратно тълкуваш. Не ми е самоцел брак, целта ми е създаване на семейство и намиране на МОЯ мъж. Аз имам желаещи, харесващи ме хора, нали това ти пиша. Хора, които са съгласни да бъдат с мен, говорят и за женитба, но хора, към които не изпитвам нищо особено на дадения момент. От там и моя проблем. ...

Не си ме разбрала. Имах предвид, че не е важно брак или без брак, не е важно самият факт за създаване на семейство. Важно е да имаш до себе си човек, който да те прави истински щастлива и удовлетворена. Аз лично не бих била щастлива от това, че някой ме обича, иска и т.н., ако самата аз не изпитвам с него усещането, че той е Човекът. Т.е. не бих се обвързала дори в най-обикновена приятелска връзка с човек, към когото не изпитвам нищо особено. Лесно е да създадеш връзка. Трудно е да създадеш семейство, слушайки само логиката си, а после да срещнеш любовта и да се чудиш как да не нараниш всички и най-вече себе си.
То и с голяма любов може да изгубиш след време усещането - при нас това се получи и далеч не е лесно, пък остава и да се налага да живееш с нелюбим човек...

ОХ'..., не знам дали темата, която ми напомни, е била твоя, но ти сама си отговаряш на въпросите - да си играеш на семейство и да имаш семейство са 2 различни неща. Wink

... Почти всички забелязват нервността на жените, които уж нямат
нужда от мъж и деца, но адски компенсират с други неща.
...

Ако водят редовен интимен живот, няма особена разлика.  Sunglasses

# 69
И аз не знам, но имам аборт преди две години, за който писах в този форум. Но не ми се пише баш по тази тема, защото наистина и до ден днешен смятам, че това беше най-тежкото ми преживяване и , че за точно  този човек наистина най-мекото и милото, което мога да кажа е, че не е за мен Simple Smile

П.С. след него, към друг чувства не съм имала, но поне една година премина в някакви възтановявания (от моя страна, той си беше по купони и жени бая  веднага след това), и от една година вече сериозно се виждам с мъже. Мъже, които във всяко отношение ми харесват повече от него.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 11:25 от OX'AMAH

# 70
И аз не знам, но имам аборт преди две години, за който писах в този форум. Но не ми се пише баш по тази тема, защото наистина и до ден днешен смятам, че това беше най-тежкото ми преживяване и , че за точно  този човек наистина най-мекото и милото, което мога да кажа е, че не е за мен Simple Smile

Аааа, не. Имаше преди 3-4 месеца тема, в която потребителка сподели, че понеже приятелят й не искал брак, тя щяла или да роди детето и никога да не му даде да го види, или да махне детето. Нямало начин да живее с мъж без брак. Ама това е съвсем друга тема.
В случая важното е, че си само на 30 г. и няма нужда да се обвързваш с нелюбим човек единствено с идеята да не останеш стара мома, но това е моята гледна точка. Ти обаче си знаеш кое най-точно ще те задоволи - просто мъж до теб и дете или любим мъж, дори и да не избързваш с децата и семейството.  Peace

# 71
просто мъж до теб и дете или любим мъж, дори и да не избързваш с децата и семейството.  Peace
Кое ни доведе до точно и само тези два варианта?

# 72

В социална среда сред жените има ясно забележима йерархия. Най-отгоре
са успешно омъжените, с подкрепящи мъже. След това сме разведените.
Старите моми са на дъното на класацията, колкото и да са готини и колкото
и да е пълен животът им. Е, освен ако нямат някакви НАИСТИНА огромни
постижения- световна кариера, духовност, присъствие. Но в повечето
случаи ги държим в компанията като лош пример и напомняне, че бракът е
тежък, но има и по-тежко.

Хехе, уби ме с тази йерархия. Аз с ограничени кокошки, изявяващи се само чрез мъж и деца, без лични постижения някакси не общувам - няма къде да ги видя. Най-често жените, които са просто съпруги заприличват рано на лелки.

Мисълта ми е, че неомъжените може би си имат съвсем друга йерархия и са с вас за да се почувстват и те по-добре относно своята ситуация. Аз често се чувствам успокоена, когато се сравня с някоя омъжена жена. Защото моят живот има неоспорими плюсове пред нейния. 

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 11:49 от OX'AMAH

# 73

Хехе, уби ме с тази йерархия. Аз с ограничени кокошки, изявяващи се само чрез мъж и деца, без лични постижения някакси не общувам - няма къде да ги видя. Най-често жените, които са просто съпруги заприличват рано на лелки.
За теб е така, но светът бъка от предразсъдъци. Всеки говори едно, но мисли друго. Аз съм разведена и се убедих в това.

# 74
Реал_Воман. Всеки човек на този свят има нужда да се почувства, че е по-добре от някой друг. Такава е човешката природа. Така че женените ще смятат, че те са по -добре. Разведените и те и тн. Например, дори като погледна жената на шефа си, еми тя си е зарязала кариера и всичко и се е отдала вече 10 години на отглеждане на деца. Това я прави страшно нервна в отношенията с мъжа й (моя шеф) и гледа стръвнишки всяка жена, с която той работи. Той е страшно посветен на семейството и съм 100% готова да се обзаложа, че забежки той няма, но въпреки това и на двамата им тежи такава постановка. Това много си личи, заради постоянните й подмятания и язвителни коментари.

Така че всеки има потребност да се почувства над другите и понеже някои омъжените жени нямат какви други качества да изтъркнат си развяват брачната халка.

Общи условия

Активация на акаунт