неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 549
  • 907
  •   1
Отговори
# 750
Ми, да, просто мъжете така са облекчени, милите, защото днес е модерно жената да е независима  Joy

И какво лошо има в това да си независима newsm78
Това, че мога да си покрия всички разходи, че и да ми останат доволно пари за всякакви "прищявки" не ме прави по-малко жена или човека до мен по-малко мъж  Wink

Чудя ви се в кой век живеете

Мамасита, имаше момент, до който ми беше сравнително симпатична, но сега смятам, че си просто едно кречетало, намерило изява в интернет, щото в живия живот му липсва такава.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 11:18 от Like_Smoke

# 751
Не разбирам жените, които са сключили брак и са родили дете/деца преди 30, защо са се загрижили за останалите, които не са го направили. Ми хора разни, предпочитания също.

Всъщност загрижени сме за тези, които освен всичко дават знаци, че може
и да не го направят. Защото като се стигне критична маса, животът става неприятен.

Въобще не знаете какво е негативизъм. Да ви казват някои неприятни истини
не е негативизъм. Да, може да ви кара по-малко да се кефите на живота си, но
все пак вие сте си го избрали, не би трябвало да ви пука.

"Философски" не е синоним на "небрежно, затваряйки си очите за някои реалности".

Хайде моля те, не се вживявай в ролята на новия Месия  Laughing Не си глупава, но си късогледа( да не кажа дори кривогледа)  Peace

Не, това го оставям на Ръсел Бранд.

# 752
Всъщност загрижени сме за тези, които освен всичко дават знаци, че може
и да не го направят. Защото като се стигне критична маса, животът става неприятен.

Въобще не знаете какво е негативизъм. Да ви казват някои неприятни истини
не е негативизъм. Да, може да ви кара по-малко да се кефите на живота си, но
все пак вие сте си го избрали, не би трябвало да ви пука.

"
Добре де, ние в качеството на какви сме "загрижени" относно кой как иска да живее? И защо трябва да смятаме, че нашата истина важи и за другите?

# 753
Ми, да, просто мъжете така са облекчени, милите, защото днес е модерно жената да е независима  Joy

Това, че мога да си покрия всички разходи, че и да ми останат доволно пари за всякакви "прищявки" не ме прави по-малко жена или човека до мен по-малко мъж  Wink

Как в кой Simple Smile В 18, когато жената е седяла в къщи и е гледала децата, а мъжът е опъвал на нивата  Mr. Green

# 754
  • град-държава
Дрън дрън, разликата е в правото на избор. Задължитеността не е съществена част от всички животи на тази планета и в това време.

# 755
Когато човек преценява дали нещо е добро или зло, трябва да
се запита- може ли то да стане универсален закон.

Да допуснем, че независимите, късно или хич раждащи жени, станат
универсално правило (както се случва понякога).

Хубав ли ще е светът?

А през 18-ти век всички са опъвали наравно на нивата, но
и са си почивали, имало е дни и празници, в които жената не
пипва нищо и хич не са били малко.

Сега, ако държим да сме икономически независими потребители
на "прищявки", тогава е друг въпрос. Но в повечето случаи работещите
жени само увеличават това безумно и невротично потребление, убиват
планетата сакън да не останат малко зависими и с деца.

Което пък улеснява мъжа да си ги напусне, защото за какво им е...

# 756
Не знам знак за какво е подобно реагиране, но да кажа в прав текст - вкъщи аз изкарвам повече пари. Правете си сами изводите тия коментари дали са уместни. Говорех за факти, които забелязвам все по-често.  Peace

# 757

Теб затова ли те напуснаха или по друга причина  Crazy

# 758
Едно време, тези ранни бракове са били начин да си осигуриш, що годе нормално съществуване и все още се практикува в някои страни от третия свят  Mr. Green Отделно, че тогава продължителността на живота е била много по кратка и на 30 вече са били смазани от живота, а някои не са доживявали до 30... така че няма какво да сравнявате какво е било преди и сега Simple Smile
така е променят се времената и нравите. с промяната на социалното положение на жената се променят и нейните цели и желания. в моя род жените идеално съчетават професионално развитие с гледане на деца и аз бих искала да следвам същия модел. Само една роля не би ме задоволила.
За съжаление, това, което ми липсва като модел на подражание е ролята на "съпругата". В моя род са все кофти (първи) бракове по един или по друг начин...Ролята на майка и професионална жена  са ми познати и ми е лесно да се представя в тях. Ролята на "щастливо омъжена" ми е тъмна индия.

# 759

Ми, да, просто мъжете така са облекчени, милите, защото днес е модерно жената да е независима  Joy

Това, че мога да си покрия всички разходи, че и да ми останат доволно пари за всякакви "прищявки" не ме прави по-малко жена или човека до мен по-малко мъж  Wink

Как в кой Simple Smile В 18, когато жената е седяла в къщи и е гледала децата, а мъжът е опъвал на нивата  Mr. Green
[/quote]
Да вярвай си. Жената е опъвала на нивата наравно с мъжа, после е работила в къщата. А ако мъжът умре на война, както в България много често се е случвало, жената е оставала бедна вдовица, която мизерстващо сама е работила на нивата. Хората са гледали как да оцеляват и бракът е бил като малко бизнес предприятие.

# 760

Теб затова ли те напуснаха или по друга причина  Crazy

Аз напуснах, този път не позна.

Но до голяма степен защото бях в модерен "равен" брак, където си знаех,
че мога да напусна. И пак не е хич леко.

В идеалния случай жената би трябвало да може да си позволи години на
зависимост, когато е млада и е по-лесно да роди и отгледа деца- а и да
им се радва, докато е млада. След това дори се учи по-лесно, говоря от опит.
Да запишеш магистратура преди деца- ще се спукаш от натягане. След детето
я изкарах на скорост и без много втелясване, просто човек по-лесно реже маловажното.

Но дори и в 21 век един правилен брак може да доведе до доста добри постижения,
защото да учиш и да блъскаш без сигурност и без човек до себе си също
е доста неблагодарно нещо. Пак даваш от себе си, но не за дете и бебе, а за някоя
корпорация- за да имаш пари и да имаш прищявки.

Та ако имаш хубав мъж, той няма ли да ти дава пари за прищявки? Защо не.
Няма ли някой ден да те подкрепи и за други роли, ама не такива, от които
да се изнервиш, да погрознееш и да пръскаш пари за ботокс и козметика,
а такива, които просто да те кефят.

За независимостта може доста да се плати.

# 761
..Ролята на майка и професионална жена  са ми познати и ми е лесно да се представя в тях. Ролята на "щастливо омъжена" ми е тъмна индия.
А, не се притеснявай....Така като гледма тенденцията - масово им е ''тъмна индия'' това...И на семейни и на разведени , и на неомъжени...Всичко е и голяма доза късмет! Peace

# 762
Едно време не е било до късмет, имало си е цяла наука за това,
правила и трикове, които не са ни преподадени, за да "имаме избор".

# 763

Теб затова ли те напуснаха или по друга причина  Crazy

Аз напуснах, този път не позна.

Но до голяма степен защото бях в модерен "равен" брак, където си знаех,
че мога да напусна. И пак не е хич леко.

В идеалния случай жената би трябвало да може да си позволи години на
зависимост, когато е млада и е по-лесно да роди и отгледа деца- а и да
им се радва, докато е млада. След това дори се учи по-лесно, говоря от опит.
Да запишеш магистратура преди деца- ще се спукаш от натягане. След детето
я изкарах на скорост и без много втелясване, просто човек по-лесно реже маловажното.

Но дори и в 21 век един правилен брак може да доведе до доста добри постижения,
защото да учиш и да блъскаш без сигурност и без човек до себе си също
е доста неблагодарно нещо. Пак даваш от себе си, но не за дете и бебе, а за някоя
корпорация- за да имаш пари и да имаш прищявки.

Та ако имаш хубав мъж, той няма ли да ти дава пари за прищявки? Защо не.
Няма ли някой ден да те подкрепи и за други роли, ама не такива, от които
да се изнервиш, да погрознееш и да пръскаш пари за ботокс и козметика,
а такива, които просто да те кефят.

За независимостта може доста да се плати.
Мамасита, зависи какво искаш да учиш и кога раждаш. Докторантура на късни години не може да се прави, никой не те взема насериозно и нямаш бъдеще на учен. Може за хоби, така да се пишеш доктор, но не и за научини постижения.

# 764
  • град-държава
Е, избора го имаме тук и сега, и благодарение на същия можем да живеем съобразявайки се единствено с потребностите, светоусещането и желанията си. Дали да блъскаш за корпорация или за семейство... на кого му пука за чуждите оценки. Задължително няма никъде. 

Общи условия

Активация на акаунт