неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 554
  • 907
  •   1
Отговори
# 735
Нима не забелязвате така модерната тенденция днес - да се образовам, да има кариера, да се докажа, ау бебе сега, неее, не ми се губи самостоятелност, имам време - поне до 30...Все повече жени днес не планират бременности преди 30тата година, факт. Точно щото нали обществото днес е такова. Време оно си е било обида стара мома и точно над 30 така са ги наричали. Днес ги наричат разумни и планиращи.

# 736
Днес ги наричат разумни и планиращи.
Ха, но "Сексът и градът" е само сериал.

# 737
Едно време, тези ранни бракове са били начин да си осигуриш, що годе нормално съществуване и все още се практикува в някои страни от третия свят  Mr. Green Отделно, че тогава продължителността на живота е била много по кратка и на 30 вече са били смазани от живота, а някои не са доживявали до 30... така че няма какво да сравнявате какво е било преди и сега Simple Smile

# 738
Въобще не генерализирам. Още от гимназията се задава идеята, че не може
без висше, много малко са момичетата, които се женят тогава- говоря за
светлозелените. След това е почти въпрос на даденост да вземеш магистратура.
След това- ходене по галерии, събития, обучения, командировки, работа. Връзките-
с чакане по 2-3 години за всеки, да се престраши, да е готов,да се наживее.
Ако не стане- жената хваща нов, чака нови 2-3 години.

Доста разпространен сценарий в моя социален кръг. И се получава така, че на 30
доста са отчаяни, записват още образования, водят още интелектуални разговори
с чаша вино в ръка...и все нещо не излиза.

Между другото без бебето към момента щях примерно да имам апартамент на кредит,
черен колан вместо кафяв. Сега имам магистратура (остава Окупирай да ме пусне да
си взема дипломата) и ясна визия, че с мъж мога да стигна по-далеч, отколкото
с диво бачкане и "доказване" и независимост.

# 739

Познавам доста жени, които го смятат за наръчник за правилен живот...

# 740
Не разбирам жените, които са сключили брак и са родили дете/деца преди 30, защо са се загрижили за останалите, които не са го направили. Ми хора разни, предпочитания също.

# 741

Познавам доста жени, които го смятат за наръчник за правилен живот...
Но в редките моменти на разнежване и те признават, че часовникът тиктака.

# 742
Едно време, тези ранни бракове са били начин да си осигуриш, що годе нормално съществуване и все още се практикува в някои страни от третия свят  Mr. Green Отделно, че тогава продължителността на живота е била много по кратка и на 30 вече са били смазани от живота, а някои не са доживявали до 30... така че няма какво да сравнявате какво е било преди и сега Simple Smile

newsm78 Ми не знам за продължителността на живота, ама моите пра баба и тн всичките бяха почти столетници.
Иначе да - модел си е било, независимо по каква причина. Както днес е сякаш модел- да не се даваме рано.  Wink

# 743
По ред причини жените започнаха да раждат по-късно.  Нормално е да искаш да имаш професия и да си подсигуриш хляба, след което да мислиш за деца. Не само жените мислят вече така, мъжете също. Това не ги прави неспособни да бъдат съпруги и майки!/жените визирам/

# 744
Ми, да, просто мъжете така са облекчени, милите, защото днес е модерно жената да е независима  Joy

# 745
Не разбирам жените, които са сключили брак и са родили дете/деца преди 30, защо са се загрижили за останалите, които не са го направили. Ми хора разни, предпочитания също.

Абсолютно Simple Smile Жени които са уж щастливи и постигнали всичко, според собствените си стандарти, а такава неудовлетвореност лъха от постовете им .
Мамицата, ако беше толкова извисена за колкото си мислиш, щеше да гледаш малко по ''философски''  на нещата. Сигурно си готин човек... знам ли , но както ти казах и преди, не бих те търпяла в обкръжението си.... толкова много негативизъм и размахване поучително на пръст ми идват в много  Peace

# 746
Ми, да, просто мъжете така са облекчени, милите, защото днес е модерно жената да е независима  Joy
Не че е модерно, ами й се налага на жената...Но мъжете го изтъкват като мода  Grinning

# 747

Всъщност загрижени сме за тези, които освен всичко дават знаци, че може
и да не го направят. Защото като се стигне критична маса, животът става неприятен.

Въобще не знаете какво е негативизъм. Да ви казват някои неприятни истини
не е негативизъм. Да, може да ви кара по-малко да се кефите на живота си, но
все пак вие сте си го избрали, не би трябвало да ви пука.

"Философски" не е синоним на "небрежно, затваряйки си очите за някои реалности".

# 748

newsm78 Ми не знам за продължителността на живота, ама моите пра баба и тн всичките бяха почти столетници.
Иначе да - модел си е било, независимо по каква причина. Както днес е сякаш модел- да не се даваме рано.  Wink

Времената са други, на времето са се женили за първия с който са правили секс... после години наред му траят и фасоните и всичко останало... не малко жени в Бг търпят домашно насилие и си мълчат, защото така е прието ... Няма изобщо никакво място за сравнение, колелото се върти и това, което е било вчера изобщо не е адекватно решение за днес.

# 749

Всъщност загрижени сме за тези, които освен всичко дават знаци, че може
и да не го направят. Защото като се стигне критична маса, животът става неприятен.

Въобще не знаете какво е негативизъм. Да ви казват някои неприятни истини
не е негативизъм. Да, може да ви кара по-малко да се кефите на живота си, но
все пак вие сте си го избрали, не би трябвало да ви пука.

"Философски" не е синоним на "небрежно, затваряйки си очите за някои реалности".

Хайде моля те, не се вживявай в ролята на новия Месия  Laughing Не си глупава, но си късогледа( да не кажа дори кривогледа)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт