неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 590
  • 907
  •   2
Отговори
# 720
AQUA, мен ли коментираме или темата? да, чета разнообразни книги и
си противореча. Както казва Уолт Уитман: Противореча си? Чудесно,
значи съм голям, съдържам множества.

По темата: дори най-извисените учени, романисти, откриватели, са откривали
с базовата идея, че го правят за човечеството- живо и продължаващо във
вековете човечество.

Ако утре спрат да се раждат деца, никой няма да прави и велика наука.

Стига сте гадали на аватар, ник и стил на писане.

А линийка с месечния цикъл да си туря, да се знае?

# 721
Мамасита, какво толкова се е случило в живота ти, че те е направило толкова озлобена и крайна  newsm78

Спести ми аматьорската психоанализа.

Хохохо, ти си тази, която си позволява да анализира хората и да им лепи етикети.
Кога натрупа целия този опит и мъдрост при все, че денонощно си във форума  newsm78

# 722
AQUA, мен ли коментираме или темата? да, чета разнообразни книги и
си противореча. Както казва Уолт Уитман: Противореча си? Чудесно,
значи съм голям, съдържам множества.

По темата: дори най-извисените учени, романисти, откриватели, са откривали
с базовата идея, че го правят за човечеството- живо и продължаващо във
вековете човечество.

Ако утре спрат да се раждат деца, никой няма да прави и велика наука.

Стига сте гадали на аватар, ник и стил на писане.

А линийка с месечния цикъл да си туря, да се знае?

Аз те уважавам, защото си личи, че имаш много богата обща култура и си личи, че си начетен човек Simple Smile В днешно време не се срещат под път и над път такива хора. А и си странна, не си типична, не си масова  Simple Smile
Понеже имах много хубаво мнение за теб, а след някои изказвания си го поразвалих и искрено ме учуди позицията ти по някои не маловажни въпроси, затова се включих. Не целя да се заяждам. Прекратявам, наистина темата е за друго.

# 723
Както и да е, постиженията, интелектът и вдъхновението не са
напълно отделни от биологията на човека. За да се роди гений,
доста поколения е трябвало да минат през ранен брак, когато са
били водени именно от простички правила като красота, фертилитет
и сила, които пък изкристализират интелект.

# 724
и какво става ? авторката на темата силно иска деца , а всички тук с изкл. на Мамасита и Вилико взехте да я убеждавате , че те отнемат много и хич не й трябват ...

# 725
да добавя , че не мога да повярвам на глупостите , които се пишат и  чак се упрекват малцината трезвомислещи в не-знам-какво-си ...

# 726
С авторката съм се разбрала на лични, тук говорим вече за други
случаи.

Нещо не можаха да ме убедят, че свободата на човека се отнема
толкова лесно.

Най-вече защото човекът като напълно независима единица е
направо безсилен и безсмислен, освен за себе си. Как да е свободен,
ако не може да съществува не само чрез себе си, а и чрез Другия?

# 727
 Мен от това да имам дете не ме е страх. Нямам търпение:) Ще го измислим. Хората в какви условия раждат деца--на по 13 години, на земята, болни от спин, нямащи какво да ядат . Аз всичко си имам, поне в битово отношение. С тази свобода ми е малко като някои мъже, които са по на 40 и още не са готови за деца Simple Smile))))) познавам и такива. Е, притеснявам се за кариерата си, как ще стоя конкурентноспособна, но съм сигурна, че ще го измислим някакси. Различните професии имат различни цикли.

Защо циганка с 10 деца да е малко вероятно да е духовен учител?По-добре от бездетен педофил като някои свещеници.

С мамасита сме се разбрали. и даже мисля да продължа да се разбираме Simple Smile тя е човек с голям заряд. При нея нивото на общуване е символно, така й тече мисълта. Може да е професионално при нея. Абстрактна е и умът й по-скоро работи в patterns, а не с детайли. и обикновено се интересува по-скоро от общи принципи и положения, а не толкова частни случки

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 23:54 от OX'AMAH

# 728
Така е, Вили, но и готиният гъз не е за пренебрегване в половия подбор.
Grinning

# 729
Когато дълги години си посвещавал всичко само на себе си - естествено това да стане навик най-малкото и откъсването от това ежедневие да е много по-трудно. Като решение, не на практика.
Майка ми ме е родила на 31, първо дете. после още едно. Изключително всеотдайна любяща и любима майка. Не познавам хора толкова близки с майка си, колкото аз с нея. Ако трябва да посоча сродна душа, това е майка ми.
 Баба ми е родила на 30 за сефте, има общо 3 деца, раздаваше се и на тях и на сума ти други хора, нямаше познат съсед и тн, който да не я е молил за помощ. Изобщо за съжаление живееше за другите. Професията й беше такава и характерът й беше такъв.
Така че по-кротко с клишетата.

# 730

Защо циганка с 10 деца да е малко вероятно да е духовен учител?По-добре от бездетен педофил като някои свещеници.

Е, определено въобще не съм имала предвид свещеници като казах духовен учител! Всякаквите там църковни глупости са едни от най-лицемерните и не рядко прогнили отвсякъде. Християнството в голямата си част.... няма да коментирам по-добре, че е дълга и широка темата и определено не е за тук. Само ще кажа, че са изключително изкривени и девалвирани нещата там.

# 731
Когато дълги години си посвещавал всичко само на себе си - естествено това да стане навик най-малкото и откъсването от това ежедневие да е много по-трудно. Като решение, не на практика.
Майка ми ме е родила на 31, първо дете. после още едно. Изключително всеотдайна любяща и любима майка. Не познавам хора толкова близки с майка си, колкото аз с нея. Ако трябва да посоча сродна душа, това е майка ми.
 Баба ми е родила на 30 за сефте, има общо 3 деца, раздаваше се и на тях и на сума ти други хора, нямаше познат съсед и тн, който да не я е молил за помощ. Изобщо за съжаление живееше за другите. Професията й беше такава и характерът й беше такъв.
Така че по-кротко с клишетата.

Не те карам да вярваш на моите постове и мога да пиша колкото искам клишета  Laughing
Майка ти и баба ти въобще не са целия свят, пък ти ако ги мислиш за такива - проблемът си е у теб.

# 732
Въпросните майка и баба са живели в друго време.

В 21 век между 20 и 30 буквално една жена може да се повреди и да
стане неспособна да е майка и съпруга- а понякога и целенасочено
образованието и обществото работят в тази насока.

И въобще не е клише, а тенденция, която лесно се вижда, особено
след като всички си споделят в нета какви ги вършат. Та някои
закономерности лесно изникват пред погледа.

# 733

Въпросът е кой как си го разбира.

# 734

Мамицата, пак ли мъдрости  Laughing Хайде моля те недей да генерализираш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт