неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 601
  • 907
  •   1
Отговори
# 675
Ирис, много ми харесват постовете ти (и друг път съм забелязвала, но в тази тема особено).

Аз и досега не харесвам повечето чужди деца Grinning
Btw, Мамасита, блестящите резултати са рядкост. Повечето хора така и не блясват дори в качеството си на родители. Съгласна, не? Всеки втори ден някой се възмущава от безхаберни, безпомощни и откровено вредни родители - включително и тук, във форума, и в много случаи напълно правилно.

Vesi1,
аз познавам. И не са една двойка.
Ма не разбирате ли, че "най-малката градивна единица на обществото" се разгражда? Вие раждате ли толкова деца, колкото бабите си? Е, тогава защо трябва всички да са женени преди 30?!

# 676
  • sofia
А защо всеки трябва да "блести" с нещо? Било то деца, било то кариера, било нещо друго....
Съпоставено с моите баби - баш по 2, от пра-бабите ми само едната е имала 3, други са имали по 2.

Единственият плюс на ранното раждане, който изтъкна мъжа ми, беше, че на млади години си по-издържлив физически (на безсъние, на шум). Той беше 33, когато се роди големия ни син.

# 677
" Въобще, човек като млад се движи предимно от импулсите да свърши някои работи, като ги съизмерва с другите - любов, образование, семейство, кариера, бит... като че ли не точно той самият ги желае, а са част от едно голямо "така е най добре". "

И в това няма нищо лошо. Още Карл Юнг го е забелязал- човек започва да се гради
първо като продукт на общото, а едва след една възраст "създава себе си". Самият
Юнг първо е бил "като всички", стегнала го е шапката и е изградил индивидуалност.

Но да изградиш индивидуалност на 20, без да си минал през някои неща, може да
е пагубно и да създаде личност, която да е неподходяща, неадаптивна. С други думи-
да се докараш до лудост.

Да си жив значи да имаш усещане, че може да даваш от себе си и още да ти
остане. А не да си вардиш подреденото ежедневие.

За всичко си има време. На младини- обикновен, после ще има
време да се направиш необикновен. На 30 не може да знаеш кое е
добре за теб, защото дори не знаеш коя си.

А госпожиците на 30 са общо взето скучновати, въпреки динамиката.

# 678
"Отделяше им по 2-3 години"

Ама повечето без деца, с толкова свободно време, нещо не блестят.

Постфактум, ако имах тяхното време, доста неща щях да реализирам.

Абе знаем те, че си изключителен човек и личност  Laughing
Ама вземи остави другите да бъдат посредствени - може пък някои от нас да не се пънат за героиства нито на родителския, нито на професионалния фронт. Или викаш, че не може един живот да бъде "пропилян" по този начин  hahaha

# 679
А защо всеки трябва да "блести" с нещо? Било то деца, било то кариера, било нещо друго....

Не знам...може би защото е получил уникалната възможност
да е съзнателно същество в прекрасна вселена. Но ако иска, може
общо взето да се шматка и някой хубав ден да пукне. И това е избор.
За к'во му е да блести, като може да е мърда...

# 680
Вчера в един филм чух репликата, че свободата е в годините между напускането на родителския дом и задомяването.
За съжаление, в България често двете се сливат и свобода, по тази дефиниция, не съществува.

# 681
  Смея се, защото си мислим, че всички хора трябва да са като нас...  По принцип майката е такова едно нещо, което безумно се гордее с това, което е сътворила, и си мисли, че и другите хора трябва да завиждат на туй прекрасно постижение и да плачат от мъка, че не е тяхно...
 За необвързаните ми приятелки децата са нещо съвсем далечно, наистина повечето имат някакви близки такива - племенници, деца на приятелки, изслушват с интерес, правят усилие да запомнят кой кога тръгва на училище... но вечер с удоволствие си хлопват вратата и си отиват в техния свят, който те са си подредили, както на тях им харесва.

Да си родил дете, не значи, че блестиш с нещо.

# 682
Анджък!

# 683
Не, аз смятам, че всички хора трябва да са като себе си.

Само че имат малко ограничено виждане какво е това "себе си".
Мислят, че са по-малки и слаби, отколкото са в действителност.

Свободата може да я има и да я няма във всеки момент.

А раждането на дете може да е вулгарен и автоматичен акт, може и да
е творчески- според нивото на човека.

Но ми е смешно как се плаче и трепери за пустата "свобода" още няколко
години да се напиваш като прасе и да се плющиш безнаказано.

# 684
 Смея се, защото си мислим, че всички хора трябва да са като нас...  По принцип майката е такова едно нещо, което безумно се гордее с това, което е сътворила, и си мисли, че и другите хора трябва да завиждат на туй прекрасно постижение и да плачат от мъка, че не е тяхно...
 За необвързаните ми приятелки децата са нещо съвсем далечно, наистина повечето имат някакви близки такива - племенници, деца на приятелки, изслушват с интерес, правят усилие да запомнят кой кога тръгва на училище... но вечер с удоволствие си хлопват вратата и си отиват в техния свят, който те са си подредили, както на тях им харесва.
 Да си родил дете, не значи че блестиш с нещо.
Много добре казано! Peace

# 685
Но ми е смешно как се плаче и трепери за пустата "свобода" още няколко
години да се напиваш като прасе и да се плющиш безнаказано.
Хм, задължително ли е само това да се прави? И изобщо за теб тази ''свобода'' само пиеше и плющене ли е?

# 686
Абе добре знам какво правят "свободните". Не пропускат да
го споделят във Фейсбук. Даже имам повече фотоси от куул
събития на чаша вино и джаз, отколкото на бебешки постижения.

И отвсякъде дрънчи на екзистенциална празнота. И много Фейсбук...

Па кажете за вас каква е толкоз тази "свобода". С какво се пълнят
тези години, което не може да стане след бебето? (аз си имам една теорийка,
но кажете първо вие).

# 687

Единственият плюс на ранното раждане, който изтъкна мъжа ми, беше, че на млади години си по-издържлив физически
Ами прав си е човека, то си е така. Peace

# 688
Хм, че за мен този период трая 14 години, и през около 10 от тях съм била трезвеничка (описаното ме вълнуваше в първите 2-3)... А фейсбук регистрирах след раждането ... Та не си права, както обикновено.

# 689
Мамасита, какво толкова се е случило в живота ти, че те е направило толкова озлобена и крайна  newsm78

И аз имам хора във Фб, които публикуват бебешки снимки до премала, но не съм тръгнала да определям живота им като скучен, еднотипен и т.н. Просто сме на различни вълни, което не пречи да си бъдем близки

Общи условия

Активация на акаунт