неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 615
  • 907
  •   1
Отговори
# 660
Мамасита, да го наречем разнообразни интереси - отдавна не съм майка на пълен работен ден.
А каналите и пролактинът са обществена дейност, не родителско-семейна.

Авторката на темата като й дойде до пролактин, ще я оправим(ако не се оправи сама), засега други въпроси я вълнуват и дай да се придържаме към тях.

# 661
По моите наблюдения с тази дейност се занимават обикновено
жени, за които важи правилото за биологичния есенциализъм на
жената- че най-добре е да кърми, защото природата й е дала тази
способност.

По тази логика, тъй като имаме биологичната способност да раждаме,
следва да раждаме, колкото и да е гадно.

Обратното би било като да кажеш--ох, не ми се кърми, гадно е, с
шише е по-удобно...няма да си разстройвам ежедневието.

# 662
Ами раждала съм - гадно е. И?

По-лош вариант ми се струва да започнеш "биологично есенциално" с необезопасен полов акт и непредвидени деца, а после да зарежеш биологичното за сметка на появилия се напълно естествено мързел - шишета... баби... ясли.... Ми малко превантивно мислене добре ще дойде, а? Щото докато не си родил, носиш отговорност и вземаш решения само само за себе си, своето здраве и комфорт... после почваш да носиш и за друг човек. И не е добре да му ги компрометираш от ден 1.

Ама нещата не са толкова прости. И добре, че е така.

# 663
Стига мисленето да си остане "малко" и да не мине в категорията "много"...

Освен това много добре знаеш, че промяната, особено с дете, води след
себе си мобилизиране на силите, понякога и трансформация. Познавам доста
"млади и динамични" девойки, вкл. и аз сред тях, които спряха да хвърчат в
модернистични висини и съзряха, след като родиха по едно.

И каквото и да става, не захващайте да четете Айн Ранд...

# 664
Не, честно, защо трябва ВСИЧКИ да имат деца?
Не разбирам.

П.п. Мен трансформацията ме доведе до мързел и страх - две качества, които преди не познавах, а се настаниха на мястото на безспирна енергия и склонност към рискове. Което си е съзряване, откъдето и да го погледнеш. Но не бих го рекламирала по радиоуредбата, кво да ти кажа. Добре си ми беше и преди.

# 665
  • sofia
Абсолютно реално е. Моя приятелка (на 35) съвсем наскоро роди. Забави се, просто защото попадаше все на някакви идиоти. Отделяше им по 2-3 години и то времето бързо се изниза. Да попаднеш на "подходящия" е и късмет.

А иначе, за имането и нямането на деца - кой, както си реши. Лошото е, че някой път нещата не зависят от двойката.

# 666
Не разбирам.

О, не трябва, но аз не познавам такива жени или поне не такива, които в даден момент да не са съжалили, че нямат.

# 667
О, не трябва, но аз не познавам такива жени или поне не такива, които в даден момент да не са съжалили, че нямат.
А познаваш ли майка/омъжена жена, която поне сто пъти да не е съжалила, че ги има тя неща?  Joy Не се доверявай само на това, което хората говорят.

-----
Дайте да обсъдим и двойките, които живеят заедно сравнително хармонично и нямат деца не заради репродуктивни проблеми, а по избор.
За тях какво ще кажете? И те ли не са срещнали подходящия?

По соца ги заклеймяваха.

# 668
"Отделяше им по 2-3 години"

Много е отделяла.

Заблудена е от мита "трябва да се опознаем".

Не всички трябва да имат деца, но и не може просто да се пускаме
по течението, като нямаш деца, трябва с нещо друго да блеснеш.

Ама повечето без деца, с толкова свободно време, нещо не блестят.

Постфактум, ако имах тяхното време, доста неща щях да реализирам.

# 669
Не разбирам.

И да го крият, стига им да им доведа своето дете и се издават веднага.

# 670
Всъщност на всички щастливи двойки в даден момент това става проблем - ако нямат деца. И често като се сетят за деца - е вече късно дори.

# 671

Но дали са наистина живи- не се знае.

Предположението, че си "жив" само ако край тебе непрекъснато има някой 24 часа в денонощието, който да го потвърждава, е доста пресилено. Да живееш сам, особено след като си надмогнал на първосигналното желание да си като другите, демек в двойка, всъщност е прекрасно.
 Въобще, човек като млад се движи предимно от импулсите да свърши някои работи, като ги съизмерва с другите - любов, образование, семейство, кариера, бит... като че ли не точно той самият ги желае, а са част от едно голямо "така е най добре".
 Само че вече все повече хората гледат кое за самите тях е най-добре и най-много им се иска... и се оказва, че всъщност искат колкото може по дълго да живеят като необвързани... защото процесът е по-готин от осъщественото вече нещо. То не случайно всички приказки свършват със сватбата....
   Нашите деца са си прекрасни само за нас, не се заблуждавайте, че на хората очите им се насълзяват от мъка, че не са техни Laughing

# 672
Дайте да обсъдим и двойките, които живеят заедно сравнително хармонично и нямат деца не заради репродуктивни проблеми, а по избор.
За тях какво ще кажете? И те ли не са срещнали подходящия?

По соца ги заклеймяваха.

Че са егоисти, как какво  Mr. Green
Само не разбирам, защо това трябва да е обидно.

# 673
  • sofia
Аз такива не познавам. За да се обсъжда нещо подобно, трябва поне да си говорил с такива хора на подобна тема.....но щом не ви мързи, говорете си  Wink

ПП: Толкова преценила, толкова отделила....нейна си работа.

# 674
Ирис - защо се смееш?
Идея си нямаш в каква светлина съм виждала хора - уж щастливи двойки, които не искат деца - в даден момент - когато стената падне, болезнено е и далеч не е смешно...

Общи условия

Активация на акаунт