неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 623
  • 907
  •   1
Отговори
# 705
Мамасита, кой ти помага за детето?

И защо имаш толкоз време за форум и възвишени разсъждения ли  Joy

# 706
Какъв лайфстайл?
Говорим за поддържане на професионална квалификация и контакти, не всички работим от 9 до 5 и в стая.

А и принципно детето ни пътува почти навсякъде с нас (до 3 г. никога не е нощувала без мен) - това е много пътуване, но е мъчително, в повечето случаи. Ако без него ще минеш 1000 км за деня, с него ще минеш 300...  пък храна, пък спиране, пък трето...

# 707

Детската градина, бабата и дядото.

Но до 1г. 9 мес.- абсолютно никой, като не броим таткото.

# 708

Та как, аз не работя. Но свободата която имаш преди детето във всяка форма е друга...

# 709
Какъв лайфстайл?
Говорим за поддържане на професионална квалификация и контакти, не всички работим от 9 до 5 и в стая.

А и принципно детето ни пътува почти навсякъде с нас (до 3 никога не е нощувала без мен) - това е много пътуване, но е мъчително, в повечето случаи. Ако без него ще минеш 1000 км за деня, с него ще минеш 300...  пък храна, пък спиране, пък трето...

А не е ли възможно човек да отреже от кариерата или пътуването примерно?

# 710
Кариерата я отказах напълно за 2 години, тъй като тогава бях напълно концентрирана върху детето. След това продължих с дооооста намалени темпове, преди това оборотите бяха много високи. Но пък ми дойде добре, защото се бях свръхквалифицирала за предлаганите възможности тук - та като малко назаднах, се подредиха някои неща, а и вече не беше необходимо да изкарвам толкова много.
Пътуването го спряхме до 8-ия й месец. Толкова издържах Simple Smile

Ама вие сега, с тоя разговор, съвсем ще откажете Ох'Аман да търси Mr Right.

# 711

Та как, аз не работя. Но свободата която имаш преди детето във всяка форма е друга...

Свободата е, че може да си поставиш по-други цели. Дали са по-смели- не знам вече.

Но и на младини си има доста ограничаващи фактори.

Може би от романтични спомени не се сещате, че ги е имало.

# 712

Заблудена е от мита "трябва да се опознаем".

Не всички трябва да имат деца, но и не може просто да се пускаме
по течението, като нямаш деца, трябва с нещо друго да блеснеш.

Ама повечето без деца, с толкова свободно време, нещо не блестят.

Квооо??? Е, не, не очаквах точно от теб такова гениално умозаключение, честно!
В началото като започнах да чета твои постове, засичайки те из различни теми, ми правеше впечатление, че пишеш различно, правеше впечатление на интелигентен човек, който си прави труда да мисли малко по извън клишета и стереотипи. Впоследствие нещо се пообърка... не знам, може би започна да четеш различни книги, противоречащи си, и ти се омешаха нещата в главата.

По твоята логика, значи, трябва циганите, които се възпроизвеждат като животни, да блестят най-много, направо диаманти! Не случайно казах за този тип цигани, а не слагам всички цигани под общ знаменател, но масата е ясно каква е. Та, не ми е ясно с какво блести по-точно един човек, които се е възпроизвел, при положение, че по света почти всички хора, с мноооого малки изключения, се размножават. Е, какво тогава - всички блестят, така ли? Laughing
И защо непременно всеки трябва да блести с нещо?? Блестят единици, останалото е обикновено, няма блясък. Не може всички да блестят, в крайна сметка.... ще се ослепее от толкоз блясък.

Сега да кажа и моето мнение по въпроса. Живота има толкова смисъл, колкото всеки сам му придава. Единици са тези, които са наистина диаманти и блестят сред калта, тези, които наистина са направили нещо грандиозно в човешката история. Не само за себе си, а и за други живи същества, не непременно хора. Човек, който помага на животните например и не ги яде, прави много по-значимо и важно нещо от просто да се възпроизведе и да си отглежда поколението, каквото се подразбира, че ще прави. Но под хора, които имат сериозен принос в историята и за мен наистина имат или са имали смислен живот, а не просто ядене, ср*не, еб*не, възпроизвеждане, някаква работичка, колкото за да се издържаме и отново да покриваме телесните си нужди.... Имам предвид нещо извън това. Това са велики музиканти, писатели, художници, актьори, режисьори и въобще хора на изкуството, които са сътворили непреходни неща и радват, вдъхновяват и помагат на хората с изкуството си. Физици, химици, биолози, лекари /и ветеринари, разбира се/, спасили животи и лекари в истинския смисъл на думата. Хора създали техники, коли, конструирали самолети, кораби и т.н. Разбира се и велики духовни учители.
Останалите просто съществуваме....

# 713
Сори, че те разочаровам, но не съм тук да ти правя кеф, нали?

# 714
Ох ,бе хора.  Laughing И аз като Параход мисля.

# 715
Ми нито раждането ми е гадно било, нито пък кариера чак съм имала на висша позиция в международна компания, та не ми се е наложило нищо да режа, егати как представяте нещата...

# 716
" Разбира се и велики духовни учители. "

А как разбираш, че някоя циганка с 10 деца не е велик духовен учител? М?
Може така да се е скрила, за да ти изпита предразсъдъците.

# 717
Всъщност, ако до 30-35 не си изпъкнал, значи е много вероятно да няма нищо изключително в теб. Напинянето тепърва да блеснеш, да пробиеш, да постигнеш, и превръщането му в самоцел - ето това ми се вижда наистина незряло, Мамасита.

# 718
Сори, че те разочаровам, но не съм тук да ти правя кеф, нали?

Какво стана с новия мъж ? Wink

В началото на темата по друг начин звучеше ? Blush

# 719
" Разбира се и велики духовни учители. "

А как разбираш, че някоя циганка с 10 деца не е велик духовен учител? М?
Може така да се е скрила, за да ти изпита предразсъдъците.
Може, но е малко вероятно. Иначе, да, права си, пак си го прочела някъде Wink

А ти как разбираш, че някой чернокож или мюсюлманин непременно е такъв, за какъвто го смяташ, съдейки по мненията ти в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=740806.0;all

Може така да се е дегизирал в черната си кожа или небрежно полегнал около джамията, а всъщност да е ехеееей....
Господ да те срещне по една или друга причина с такъв човек, за да ти изпита на теб предразсъдъците и дълбокото философско мислене, което демонстрираш.

Общи условия

Активация на акаунт