неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 541
  • 907
  •   1
Отговори
# 765

В идеалния случай жената би трябвало да може да си позволи години на
зависимост, когато е млада и е по-лесно да роди и отгледа деца- а и да
им се радва, докато е млада. След това дори се учи по-лесно, говоря от опит.
Да запишеш магистратура преди деца- ще се спукаш от натягане. След детето
я изкарах на скорост и без много втелясване, просто човек по-лесно реже маловажното.

В идеалния случай за кого? Може да е идеален случай за теб - на мен ми звучи, например, ужасно. На мен идеалния случай ми звучи, като да се омъжиш за някого, когато си готов, с когото не се развеждаш по ужасен начин, а заедно се грижите за общото ви дете.
 Но дори и този вариант може да не се харесва на някой друг, който всъщност да не иска семейство и деца, а, да кажем, бурна любов с творческа натура, около която гърми и трещи. Или просто да си седи у тях, да си копае градинката и да си взема книги от библиотеката.

Оставете хората сами да решават какво им се иска - без ограничения и клишета, в които трябва да се вместват.

# 766
Е, избора го имаме тук и сега, и благодарение на същия можем да живеем съобразявайки се единствено с потребностите, светоусещането и желанията си. Дали да блъскаш за корпорация или за семейство... на кого му пука за чуждите оценки. Задължително няма никъде. 

Единственото задължително е да не увеличаваш лудостта на света и да не
прецакваш планетата.

Така и не мога да го разбера това "готов".

За много неща съм ставала готова доста бързо, като почна
да ги правя. Иначе може и 10 години да му трепериш...

# 767

[/quote]

Единственото задължително е да не увеличаваш лудостта на света и да не
прецакваш планетата.

[/quote]

Планетата вече е прецакана, защото е пренаселена  Wink

# 768
 То не е нужно ти да го разбираш, нито да съизмерваш всичко по себе си. Слава богу, хората не са всички еднакви.

А планетата се прецаква главно от свръхнаселение.

# 769

В идеалния случай жената би трябвало да може да си позволи години на
зависимост, когато е млада и е по-лесно да роди и отгледа деца- а и да
им се радва, докато е млада. След това дори се учи по-лесно, говоря от опит.
Да запишеш магистратура преди деца- ще се спукаш от натягане. След детето
я изкарах на скорост и без много втелясване, просто човек по-лесно реже маловажното.

newsm78
Ми не разбирам как ще се ожениш за някого, с когото няма да се разведеш по ужасен начин, честно. Как го правиш това? Щото нали всеки тръгва с тая презумпция, ама колко разводи вече са факт...
От друга страна - идея си нямаш какво е сам като кукувица на дърти години да си копаш градинката...

В идеалния случай за кого? Може да е идеален случай за теб - на мен ми звучи, например, ужасно. На мен идеалния случай ми звучи, като да се омъжиш за някого, когато си готов, с когото не се развеждаш по ужасен начин, а заедно се грижите за общото ви дете.
 Но дори и този вариант може да не се харесва на някой друг, който всъщност да не иска семейство и деца, а, да кажем, бурна любов с творческа натура, около която гърми и трещи. Или просто да си седи у тях, да си копае градинката и да си взема книги от библиотеката.

Оставете хората сами да решават какво им се иска - без ограничения и клишета, в които трябва да се вместват.

newsm78
Ми не разбирам как ще се ожениш за някого, с когото няма да се разведеш по ужасен начин, честно. Как го правиш това? Щото нали всеки тръгва с тая презумпция, ама колко разводи вече са факт...
От друга страна - идея си нямаш какво е сам като кукувица на дърти години да си копаш градинката...

# 770
 Имам аз идея, какво е да си копаш градинката на дърти години и въобще не е толкова ужасно. Поне не е по-ужасно от тоя, дето децата му са на другия край на света и пак копа самотен. Не знам защо сте решили, че необвързания човек е непременно нещастен и гледа с премрежен поглед чуждите колички. Просто вероятно вие бихте били нещастни в тази позиция и затова си мислите, че за всички е така.

За идеалните случаи питай Мамасита, тя знае какъв е идеалния случай за всеки.

# 771
Всъщност за мен идеалният случай би бил да съм именно сама, но
така се стичат обстоятелствата, че щяха да ме гледат странно и да ме
тормозят, та затова минах по пътя на жененето и децата.

Но да, от една страна е по-добре да си женена и развеждана, отколкото
непрекъснато съмняваща се.

Да, хората могат да избират, но в крайна сметка трябва и да се впишат
сред другите. Дори без да налагам ограничения и клишета, някак аз и
веселите сингъли се разделяме като олио и вода. И в доста случаи е така.
Не на последно място- защото те бягат, поне докато не родят едно дете.

# 772
  • град-държава
Що за лицемерна загриженост за чуждите животи?  Laughing

# 773

Е, хубавото е, че вече не гледат странно и не тормозят.

# 774
Имам аз идея, какво е да си копаш градинката на дърти години и въобще не е толкова ужасно. Поне не е по-ужасно от тоя, дето децата му са на другия край на света и пак копа самотен. Не знам защо сте решили, че необвързания човек е непременно нещастен и гледа с премрежен поглед чуждите колички. Просто вероятно вие бихте били нещастни в тази позиция и затова си мислите, че за всички е така.

Но все пак ги има, децата, макар на другия край.
Ако не правиш разликата, то тогава...как да ти обясня моето виждане, че на определена възраст един от малкото приоритети остава семейството...

# 775

Е, хубавото е, че вече не гледат странно и не тормозят.

Хубаво е, така човек не си хаби силите за други работи.

Що за лицемерен опит за цензура какво мога да казвам?
Ако другите имат право да си определят живота, то пък
аз имам свобода на словото, нали?

# 776

Ако не правиш разликата, то тогава...как да ти обясня моето виждане, че на определена възраст един от малкото приоритети остава семейството...

И тези които нямат семейства по една или друга причина, да ги заклеймим като неспособни ?

# 777

Ама не е нужно да ми обясняваш твоето виждане, нито да приемаш моето, просто самия факт, че има различни виждания и всяка жена може да си ги следва, е хубав. Не винаги е било така.

# 778
Е, как да не е нужно, то за да си пишем - трябва поне минимално да се изслушваме  Laughing
Иначе може да стане отчетна тема.

Но наистина - не познавам сам щастлив сам човек.

# 779
  • град-държава
Зависи с какво те засяга. Удовлетворяващия идеален случай е точно този, в който живееш както искаш. Ок, нещо не ти е достигнало да го направиш за себе си, но защо е необходимо да се гневиш, на тези които го могат?

Общи условия

Активация на акаунт