неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 506
  • 907
  •   1
Отговори
# 795
Не знаете обаче дали е нямало да бъдете по-щастливи, ако нямате деца. Човешката природа е такава обаче, че не дава се признае с лека ръка това.

# 796
Всъщност - да, детето може да те направи щшастлив, доста често дори  Peace

Кой го казва, ако нямаш потребност? Аз имам семейство, нямам дете, раждането ще ме направи ли щастлива, ако го направя защото някой казва, че трябва,  че това е щастие, трябва ли да се съмнявам в представат си за щастие?

Ами хората съзнателно или не постоянно опитват да сложат другите в своя модел, за да ги направят разбираеми.
На мен ми е омръзнало да ми задават въпроса - Защо нямаш дете и защо не искаш като имаш дълга и хубава връзка? След това идва задължително въпросът - Май имаш проблем, нали, кажи си.... Crazy
Ммм, не, нямам проблем, а просто на този етап нямам потребност от дете. След година-две може да се появи такава.

Имам много близки приятелки, които жадуваха за деца и ги имат, но никога не съм ги питала - Е, как може да искаш дете? Но те го правят  Crazy

# 797
  • град-държава
 Laughing
Живея според желанията и потребностите си, защо да раждам дете след като нямам такава потребност.

# 798
Не знаете обаче дали е нямало да бъдете по-щастливи, ако нямате деца. Човешката природа е такава обаче, че не дава се признае с лека ръка това.

Веднага отговарям. Без деца бих била щастлива, ако пишех книги или се
занимавах с "раждането" на нещо друго абстрактно- някакво изкуство примерно.
Туве Янсон не е имала деца, но е "родила" Муминтрол. Дора Габе е била бездетна,
а все пак е успяла да е майка.

Освен това по принцип щастливите и уверени хора по-лесно се хвърлят с главата
надолу и имат деца, без да го мислят. Повечето стари моми, които познавам, са и
някак лишени от виталност. Не ги бута нищо отвътре и не действат достатъчно
дръзко. Искат деца и семейство- но с мозъка си, не с яйчниците си.

Може би наистина нямат такава потребност, тялото им е изградено така. Просто
не чуват повика на природата.

А тези "потребности" може да са изкуствена конструкция. Ако ровнеш отдолу,
може да откриеш, че под тях има по-базови потребности.

# 799
Нали това казвам и аз  Laughing
СЕГА не искате, напълно нормално и разбираемо.

# 800
  • град-държава
Like_Smoke, а де?  Grinning
Първо бях лъжкиня защото се омъжих, а се търсеше корема, после стана още по-нахално.
Корем няма да видят, докато не го поискам, всъщност не е и задължително да имаш корем, за да имаш дете, изобщо не е задължително да имаш дете.
Имам прекрасен съпруг, невероятна работа и призвание, котка Mr. Green семейство, такова каквото искам да бъде...

# 801

Да те върна в предишен разговор, където споменах за мои приятелки, които са неомъжени и нямат деца, но са отдадени на писане на книги и четене на лекции в цял свят... тогава беше на мнение, че едва ли не тези жени нямат с какво да запълнят живота си и стават досадни за другите  Mr. Green

# 802
Първо бях лъжкиня защото се омъжих, а се търсеше корема, после стана още по-нахално.
Корем няма да видят, докато не го поискам, всъщност не е и задължително да имаш корем, за да имаш дете, изобщо не е задължително да имаш дете.
Имам прекрасен съпруг, невероятна работа и призвание, котка Mr. Green семейство, такова, каквото искам да бъде...

Направо те съжалих с такъв празен живот  Laughing

# 803
На мен ми е странна "потребността" и "нуждата" от дете- все едно
е плосък телевизор или нова кола.

От детето не може да очакваш да получиш нещо. Просто усещаш, че
имаш ресурс и го раждаш с увереност, че подаряваш нещо ценно. За
теб няма почти нищо гарантирано.

Аз родих в момента, в който усетих, че мога да дам нещо на детето, а не
когато реших, че ако си родя дете, аз ще получа нещо.

Мисля, че ей това объркано мислене ви спира. Опознаване, потребности...
от много разум животът става сив, премерен...винаги зима, никога Коледа.

# 804
Имам прекрасен съпруг, невероятна работа и призвание, котка Mr. Green семейство, такова, каквото искам да бъде...

Направо те съжалих с такъв празен живот  Laughing

Знаеш ли защо ти се сърдят? Защото привличането към прекрасния ти
съпруг е заради Майката Природа, която го е създала, за да имате дете.
Ти си взела хубавото, романтиката, густото- а сега не искаш да си платиш
сметката.

Останалите се притесняваме, че така променяш реда на Вселената и причиняваш
дисбаланс на Силата.

# 805
Детето не е плосък телевизор, но е сметка, която трябва да платиш  hahaha
Почна да става зловещо, честно

# 806

Да те върна в предишен разговор, където споменах за мои приятелки, които са неомъжени и нямат деца, но са отдадени на писане на книги и четене на лекции в цял свят... тогава беше на мнение, че едва ли не тези жени нямат с какво да запълнят живота си и стават досадни за другите  Mr. Green

Честно казано - аз усещам, че понякога досаждам с мои тегоби около семейството си на приятели, които все още са сами. Не се сърдя никак. Но в тази насока - да, тези без деца вероятно биха били досадни за други, с деца.
И отново опираме до тук и сега. Днес са щастливи с лекции тн духовно и  кариерно развитие. Но когато станат на една определена възраст - съм почти сигурна, че ще усетят вече липсата на семейство. Това също е естествено.

# 807
Да, сметка към самия Живот.

Странно е, нали? Има една потенциална реалност между двамата, която
лесно може да стане физическа и видима. Много дълбока и хубава реалност.
А вие я блокирате заради...заради какво точно? И защо толкова чак
ще пречи?

Дано не ти тежи дългът, дано да не ти го изискат с лихвите.

# 808
  • град-държава
Не ме интересува кой ме съжалява (изобщо какво мисли и какво изпитва).
Живея така, както желая според потребностите и светоусещането си - това е моят идеален вариант, който го може и му стиска мога само да се радвам за него, другото не намирам за достойно нито за уважение, нито за съжаление... изобщо за внимание.

# 809

Честно казано - аз усещам, че понякога досаждам с мои тегоби около семейството си на приятели, които все още са сами. Не се сърдя никак. Но в тази насока - да, тези без деца вероятно биха били досадни за други, с деца.
И отново опираме до тук и сега. Днес са щастливи с лекции тн духовно и  кариерно развитие. Но когато станат на една определена възраст - съм почти сигурна, че ще усетят вече липсата на семейство. Това също е естествено.

Досадни с какво ? Мислиш ли, че жени с академичен ум биха ти досаждали с битието си ?По скоро ти би им досадила, ако постояно говориш за децата си. Факт е, че жени с деца са много по досадни и имат много тесен кръг на интереси, които се въртят само около акото на детето, първите зъбчета, първи думички и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт