неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 514
  • 907
  •   1
Отговори
# 810
"Да те върна в предишен разговор, където споменах за мои приятелки, които са неомъжени и нямат деца, но са отдадени на писане на книги и четене на лекции в цял свят... тогава беше на мнение, че едва ли не тези жени нямат с какво да запълнят живота си и стават досадни за другите  Mr. Green"

Има писане и писане. Едното извира от виталната енергия на човека и е точно като
духовно дете.

Другото е интелектуалстване.

Не знам с кое от двете се занимават духовните ти приятели. Но има
вероятност да е вторият вид- сухо, префинено, безжизнено, защото май
нямането на деца не идва от висш стремеж, а от слаба виталност и вяло
либидо.

Моите потребности не са само мои- аз съм просто поредната маска върху
самия Живот.

Родих дете не защото беше правилно- а защото щеше да бъде дълбоко неправилно
да не го родя.

Не знам за вас, аз лично избягвам да се е*авам с дълбоките закони на Вселената.

А нечие вяло безсексуално "светоусещане" не ме грее много. Искам поезия,
искам секс и фойерверки, пълен живот- не пластмасови модели на живот, макар
и идеални.

# 811

Честно казано - аз усещам, че понякога досаждам с мои тегоби около семейството си на приятели, които все още са сами. Не се сърдя никак. Но в тази насока - да, тези без деца вероятно биха били досадни за други, с деца.
И отново опираме до тук и сега. Днес са щастливи с лекции тн духовно и  кариерно развитие. Но когато станат на една определена възраст - съм почти сигурна, че ще усетят вече липсата на семейство. Това също е естествено.

Досадни с какво ? Мислиш ли, че жени с академичен ум биха ти досаждали с битието си ?По скоро ти би им досадила, ако постояно говориш за децата си. Факт е, че жени с деца са много по досадни и имат много тесен кръг на интереси, които се въртят само около акото на детето, първите зъбчета, първи думички и т.н.

Познавайки и академичния ум, и памперсите...

избирам памперсите. Щото и академиците имат тесен кръг от интереси.

Че колко ще издържите да ви говорят за феноменологичните особености на
късновизантийската иконография?

# 812

Честно казано - аз усещам, че понякога досаждам с мои тегоби около семейството си на приятели, които все още са сами. Не се сърдя никак. Но в тази насока - да, тези без деца вероятно биха били досадни за други, с деца.
И отново опираме до тук и сега. Днес са щастливи с лекции тн духовно и  кариерно развитие. Но когато станат на една определена възраст - съм почти сигурна, че ще усетят вече липсата на семейство. Това също е естествено.

Досадни с какво ? Мислиш ли, че жени с академичен ум биха ти досаждали с битието си ?По скоро ти би им досадила, ако постояно говориш за децата си. Факт е, че жени с деца са много по досадни и имат много тесен кръг на интереси, които се въртят само около акото на детето, първите зъбчета, първи думички и т.н.

Ако следваш елементарната логика - хора, с различни интереси - по-трудно общуват.
И също така дадох и двата примера и въобще не отричам нито едната възможност.
Аз не съм типичният представител на бг-мама и честно казано за детето почти никога не говоря с хора без деца, пък и с деца да са - като сме заедно - гледам да избягвам злободневните теми. Просто споделям обаче изключенията  Simple Smile
От друга страна хората с академичен ум, повярвай ми - са доста досадни за хората с по-земно битие.
Самата Мамасита например е доказателство тук във форума, без да искам да я обидя ни най-малко.

# 813

Ако следваш елементарната логика - хора, с различни интереси - по-трудно общуват.
И също така дадох и двата примера и въобще не отричам нито едната възможност.
Аз не съм типичният представител на бг-мама и честно казано за детето почти никога не говоря с хора без деца, пък и с деца да са - като сме заедно - гледам да избягвам злободневните теми. Просто споделям обаче изключенията  Simple Smile
От друга страна хората с академичен ум, повярвай ми - са доста досадни за хората с по-земно битие.
Самата Мамасита например е доказателство тук във форума, без да искам да я обидя ни най-малко.

Мамсита е дървен философ за това и  досадна Wink Истинките интелектуалци са интересни хора, които никога не биха ти налагали мнението си или пък да те поставят в рамки  Peace Лично аз с удоволствие общувам с такива хора, тъй като има какво да науча от тях,  докато от мамасита не научавам нищо. Просто много приказки, но на практика са празни  Wink

# 814
Хора с коренно различни интереси не могат да бъдат особено близки и затова приятелските кръгове се формират на база социален, семеен, интелектуален статус. Преди имах един кръг приятели, сега друг, защото интересите ни се промениха. С предишни мои приятелки вече сме по-скоро добри познати и това е двупосочен процес, който се случва съвсем естествено. Те изпитват необходимост да говорят за децата си и аз го приемам за най-нормалното нещо на света  Peace

# 815
  • град-държава
Едно е да искаш, друго е да имаш, съвсем трето е да се замоизяждаш при все, че не се отнася зе теб.
Възпроизвеждането само по себе си не е творчество.

# 816
Ооо, не съм съгласна.
Ти спомена академичен ум, като ако говорим точно за такъв - да, трудно-смилаем е.
За интелигентни хора с добра професия - естествено, че всеки би бил ок да общува или почти всеки.
Споменах Мамасита - защото философства и пише инак. Тоест различно от масовото.

Иначе мисля, че пак трябва да напиша - различни интереси - по-тегаво общуване, това е.

# 817

Има писане и писане. Едното извира от виталната енергия на човека и е точно като
духовно дете.

Другото е интелектуалстване.

Не знам с кое от двете се занимават духовните ти приятели. Но има
вероятност да е вторият вид- сухо, префинено, безжизнено, защото май
нямането на деца не идва от висш стремеж, а от слаба виталност и вяло
либидо.

Моите потребности не са само мои- аз съм просто поредната маска върху
самия Живот.

Родих дете не защото беше правилно- а защото щеше да бъде дълбоко неправилно
да не го родя.

Не знам за вас, аз лично избягвам да се е*авам с дълбоките закони на Вселената.

А нечие вяло безсексуално "светоусещане" не ме грее много. Искам поезия,
искам секс и фойерверки, пълен живот- не пластмасови модели на живот, макар
и идеални.

Ужас ... не знам как те изтрайват приятелите ти.  Joy

# 818
Ооо, не съм съгласна.
Ти спомена академичен ум, като ако говорим точно за такъв - да, трудно-смилаем е.
За интелигентни хора с добра професия - естествено, че всеки би бил ок да общува или почти всеки.
Споменах Мамасита - защото философства и пише инак. Тоест различно от масовото.

Иначе мисля, че пак трябва да напиша - различни интереси - по-тегаво общуване, това е.

Ох ма вилико, не се захващай за едната дума... издребняваш ...  Mr. Green 

# 819
Да, сметка към самия Живот.

Странно е, нали? Има една потенциална реалност между двамата, която
лесно може да стане физическа и видима. Много дълбока и хубава реалност.
А вие я блокирате заради...заради какво точно? И защо толкова чак
ще пречи?

Дано не ти тежи дългът, дано да не ти го изискат с лихвите.

Дрън, дрън, та пляс. Никой няма "дълг" да има дете. И защо "дългът" както ти го разбираш, да е закован само на един брой? Като изпиташ пак любов към някого, пак ли ще имаш дълг да родиш, демек, да овеществиш любовта си? Как стои въпросът с потенциалната реалност, ако имаш нов партньор, май ще трябва да я разблокираш като родиш още едно-две деца.

А това, дето животът ще изиска с лихвите, ми звучи малко като някаква махленска закана - абе добре ти е сега, ама ще видиш ти, то ще ти се върне.
 Недостойно е.

# 820

Дрън, дрън, та пляс. Никой няма "дълг" да има дете.
От тоя дълг сме станали колко милиарда? и колко от тези деца умират от глад още в първите 3 години от живота си  Peace Планетата отдавна е пренаселена, така че не ми говорете за природен дълг ...

# 821
Аз пък съм забелязала, че "истинските интелектуалци" са дървените философи-
защото говорят интересно, но никога не стигат до същността на нещата. Всъщност
същността на нещата е простичка и не е много интересна. Например за поета
 Хуан-Рамон Хименес са казвали, че е монотонен и безинтересен, защото говори за
дълбоки истини, вместо да прави интересното на хората.

А мъжът какво мисли в случая? И той ли е напълно доволен от това, че
дамата до него му отрязва възможността за потомство?

# 822
Аз пък съм забелязала, че "истинските интелектуалци" са дървените философи-
защото говорят интересно, но никога не стигат до същността на нещата. Всъщност
същността на нещата е простичка и не е много интересна. Например за поета
 Хуан-Рамон Хименес са казвали, че е монотонен и безинтересен, защото говори за
дълбоки истини, вместо да прави интересното на хората.

А мъжът какво мисли в случая? И той ли е напълно доволен от това, че
дамата до него му отрязва възможността за потомство?
Сега се мъчиш да се изкараш интелектуалка ли Simple Smile ако това се определя по това колко си досадна, определено си голяма интелектуалка  Peace

# 823
Troy - извинявай, ама ти имаше ли семейство  Embarassed

# 824
имам, но нямам брак и нямам деца  Wink

Общи условия

Активация на акаунт