Съдби на кръстопът - всеки петък от 21:00 по Нова Телевизия

• 60 348
  • 438
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не мисля, че е детска работа. Просто майчинското чувство е много силно. Тя наистина беше жертва на психически тормоз, щом чак до припадък се стигна. Което не означава, че двойката няма право. И двете страни искаха детето, доста тежък случай  Peace

П.С. Тайна, тези жени не ги знаем нито какви са, нито дали са имали деца. Работа, ама дете е това все пак и е първо на жената.
Точно затова казвам детска работа, защото обещава, без да помисли за последствията.На нея и беше в началото като игра, да им родя дете, да ги зарадвам, а аз да си купя кола.То и на другите им беше първо, дълго чакано и желано.То затова предложението беше сурогатни майки да могат да стават само раждали жени с деца.Които знаят какво е майчината любов и са преценили,че ще могат да се разделят и да дадат  детето.

# 271
Които знаят какво е майчината любов и са преценили,че ще могат да се разделят и да дадат  детето.

Звучи ми като парадокс.

Това със сурогатното майчинство е много сложно нещо.

# 272
  • София
Които знаят какво е майчината любов и са преценили,че ще могат да се разделят и да дадат  детето.

Звучи ми като парадокс.

Това със сурогатното майчинство е много сложно нещо.
Аз например, ако можех още, никога не бих станала, защото знам,че не бих могла да дам детето.Но пък в Щатите някои жени с по няколко деца, са си го направили професия да раждат деца.И казват,че хем помагат на другото семейство, хем помагат с парите, които взимат и за отглеждането на своите деца.

# 273
Мисля си аз, че доста жени, които усещат майчинското чувство с напредването на бременността, ритането на бебето и т.н., неща, които в началото на бременността не се усещат и не могат да се предвидят както е в случая  Peace

# 274
Познато семейство с 3 големи дъщери. Едната има проблем със забременяване, износване и т.н. Лекарите й предлагат една от сестрите й да стане сурогатна майка. И двете отказаха. Едната беше семейна, но съвсем от скоро и нямаха все още дете. Другата имаше 2 деца и работеха по въпроса за трето /което вече е факт/.
И двете сестри осъзнаваха какво ще се случи , ако износят това дете и не се наеха. Естествено нямаше сърдити. Това ме наведе на мисълта как преди години бездетните семейства са осиновявали деца на братя и сестри.  Имам такъв вуйчо - с 2 майки и бащи е бил. Къщите им били една до друга и той си знае кои са му истинските родители и кои осиновители. И двете семейства имаше като свое.

# 275
Много е сложен този казус. Особено пък ако сурогатна майка ще става нераждала жена. Майчинският инстинкт няма как да бъде описан и няма как жена, която не го е изпитала, да бъде подготвена за него. Дори и ако става дума за вече раждала жена, пак е много трудно. За повечето де. Знаем за много случаи, в които жени раждат и изоставят или още по-лошо-продават децата си.  Дали имат или нямат майчински инстинкт, няма да коментирам. Лично аз не бих могла да го направя, дори за всичките пари на света. Да го носиш, да го усещаш как живее в теб, да изпиташ болката на раждането и да го дадеш.........не знам........Има си хора за всичко. Но аз съм твърдо ЗА такъв закон, разбира се, при много строги правила. Доколкото разбирам, в някои страни това вече е регламентирано. При добро желание от страна на нашите политици би могло да се види как са го измислили хората.

# 276
  • София
beba2, имах учителка в техникума, беше дала първото си дете на сестра си, после си имаше още две.Все дъщери.Не бяха и казали, тя не знаеше.Беше плакала пред майка ми,че и ставало много мъчно, когато първата и дъщеря и казвала: Лельо,обичам майка и татко, но не разбирам защо, теб те обичам повече,теб те чувствам като майка.

И досега не проумявам,как е успяла да го направи и да се примири с това.

# 277
Вероятно е решила, че хем помага на сестра си, хем ще бъде близо до детето и ще е част от живота му, дори не като майка. Но пак е много трудно-да чуваш как детето ти нарича друга жена "мамо". Много, много благородна постъпка!

# 278
sad_woman, аз също съм за това да се създаде работещ закон, в който да са предвидени подобни казуси. Даже снощи, след като гледах предаването, си помислих, че нарочно краят беше такъв - според мен несправедлив и неморален. За да се провокира по някакъв начин общественото мнение и да започне да се работи в посока създаването на такъв закон и да се избягват сходни ситуации. Единственото, което ме отдалечи от тази мисъл, беше поставянето на сурогатната майка в ролята на горката жертва (което в предходен пост вече го написах), т.е. нямаше безпристрастност, което ме доведе до извода, че не се търси ефектът, за който аз си мислех.

# 279
Трудно би ми било, дори невъзможно да износя и дам дете.
Имам такива роднини. След 5 момичета /мъчеха се за момче/ решиха детето от 6- ата бременност да дадат на близка роднина. Роди се момче, дадоха го. 7- то и то беше момче и си остана за тях.

# 280
Трудно би ми било, дори невъзможно да износя и дам дете.
Имам такива роднини. След 5 момичета /мъчеха се за момче/ решиха детето от 6- ата бременност да дадат на близка роднина. Роди се момче, дадоха го. 7- то и то беше момче и си остана за тях.

Що за странна история? Това в днешно време ли се случва? Защото ако да - не виждам как може да се случи, освен чрез заобикаляне или директно нарушаване на закона. Не може току-тъй да "дадеш" новородено дете, как се оформя документацията?

# 281
Идея си нямам как са оформили. Голямото, първото дете ми е наборка- 37г. Момченцето да е на 22-25 сега. Реална е историята.

# 282
Доколкото знам при раждането се подписват документи пред нотариус, че родителите се отказват, а другите го осиновяват. Осиновяват може да не е точната дума в случая. Този вариант предлагаха на познатата ми с проблемно забременяване. Да намери бременна жена, която не иска детето си и би го оставила в дом. Със сигурност има разни вратички в закона.

# 283
И по-добре така, отколкото да се остави детето в дом, където развитието му се забавя и няма да получи тази любов и грижа, както в семейството. Като знам колко е дълга и тромава процедурата по осиновяване, за едно новородено няма никакъв шанс веднага да намери осиновители.

# 284
Добре де моля ви някой да ми обясни възможно ли е да има толкова прости хора в България ? Преди няколко предавания имаше случай за семейство, което се мести от София в Костинброд и един мъж във Фейсбук грамотно беше написал, че живее отдавна в Костинброд и не познава това семейство. Бил питал всички познати в Костинброд и никой не ги познавал. След което беше обвинил предаването в лъжа. За друг случай за жена с финансови проблеми един мъж предлагаше да и помогне финансово като и прати определена сума пари, защото го трогнала и натъжила историята и. Друг искаше да му дават адреса на гаден баща за да се саморазправя с него за държанието му. Други пишещи във Фейсбук искаха фейсбука на леко момиче, което спало с доста момчета в историята, за да се възползват и те. Трети пък беше сигурен, че не познавал показан в предаването адвокат. Голяма част от зрителите отказват да повярват, че това са актьори. Обяснете ми възможно ли е нормален човек да не може да разпознае театър от действителност ?   

Общи условия

Активация на акаунт