Защо Хазал е отказала да се снима в 3-ти сезон?

А, принципно си права...трябваше като ги ожениха да се опитат да им оправят отношенията. Трябваше да порастнат и двамата и да се грижат за семейството което си създадоха. Обаче явно от заявките след острова нямаше как да стане, след като сложиха в устата Фериха репликата:
"Аз не гледам на брака като теб...аз се омъжих за Емир защото много го обичам, а не да създавам семейство..."

Е, аджеба...след това изявление...как да променят посоката?
Абе това изреченейце може да се почовърка малко, щото така извадено извън контекста звучи едно, а в самата ситуация е друго (поне на мен

Значи Фери си искаше семейство и дом с Емко, мислеше и си мечтаеше за малка къщичка, в която ще живееят и т.н.
Това изречение си беше по повод, че всъщност зора на Гюлсум беше да запази така нареченото семейство с Корай на всяка цена. Едва ли не и Фери да склони глава и да търпи и шамари, но да спаси семейството си и сякви там традиции. Не помня точно репликите в разговора им, но горе долу в такава посока й бяха на смотаното Гюлсумче вижданията и въжделенията.
Та от там изкочи и това изречение на Фери към Гюлсум.

Друг е въпросът, че това изречение пак сценаристите са й го вкарали в устата

Гюлсум я пита дали с лека ръка ще си развали семейството без да е сигурна чие е бебето...
следващото изречение беше гореопоменатото.

Аз съм далеч от мислълта, че Хазал е импровизирала...но това беше явен знак, че Фериха не гледа на семейството като всички останали...тя просто иска да живее с Емир...а пък от друга страна Емир се ожени да си узакони джингастренето...защото и той искаше да живее с нея защото я обича. Та извода е, че и двамата не целяха да създават деца и темподобни неща които неминуемо следват в брачните отношения...те просто искаха да живеят заедно и нищо повече...Ми те ако искаха да деца, да са си направили...поне 3 пъти я отрази...да е хванала.

Опссссссссс...почвам да нагазвам в дълбокото...

Белче, зададох си въпроса и чакам да ми отговориш, че мене живо ме късае.

Аз пък това изречение тогава го разбрах така: практиката в Турция е момичето, като му дойде времето или като се появи желаещ да го задомят, без значение дали познава избраника на семейство или не, дали го иска, обича или не. Важното е да се задоми, "да създаде семейство". Мисленето на Гюлсум беше същото, въпреки, че тя харесваше Корай, беше се влюбила в него, но в също така разбра, че неговите чувства не отговарят на нейните. Та, за Гюлсум най-голямото постижение в живота беше да създаде семейство и да се стреми цял живот да угажда на мъжа си, да се грижи за него, за да поддържа така и семейството.
С репликата си Фериха искаше да покаже на Гюлсум, че тя не се омъжила за Емир по горните причини, а защото наистина го обича и иска да бъде с него, знаейки, че и той я обича.
А по въпроса за децата - тя все още учеше, трябваше първо да завърши образованието си. Отделно от това, по това време роднините им не само, че не ги подкрепяха, а даже им вредяха. Емир беше останал без пари и тепърва стъпваше на крака.