Отговори
Снощи бяхме на гости сина ми на 10 години игра с другите деца и всичко беше ОК. Тръгнахме си и когато слизаше от колата започна да залита все едно е пиян (там нямаше алкохол) . Легна си и след малко започна да плаче , че не може да заспи каза , че ръката му е изтръпнала и не я усеща. Започна да го боли стомаха и тогава стана страшното. Започна да говори забавено и не съвсем точно докато в един момент по- скоро издаваше нечленоразделни звуци отколкото реч. В този момент и долната му устна се изкриви на една страна но беше само за миг. В този момент тръгнахме към спешното в колата започна да говори малко по- добре но объркано.  Има в предвид едно но казваше друго и все едно беше по- малко дете. В спешното повърна и като че ли му беше по-добре и говора му беше по-добре, обаче казваше че е забравил много думи и това личеше. Лекарите нищо не казаха. През нощта имаше и проблеми с съня, заспиваше и веднага се събуждаше. Сега е буден казва , че вече помни всичко и е добре. В шок сме за нас е нещо невиждано, уплашени сме много. Не знам какво очаквам като пускам темата но ще съм доволна на всичко. И като черешката на тортата не сме в България.

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
Като се приберете - сериозни и пълни изследвания.
Попитай го, дали не си е удрял главата.
Дано да му няма нищо на детето и да е било инцидентно явление.  Praynig

# 2
  • Fort Worth, TX
вЕДНАГА ЗАВЕЖдай детето на лекар и настоявай за скенер или ямр .нЕ ЗНАМ С КОЕ ОТ ДВЕТЕ СНИМАТ ГЛАВАТА.Това което описваш не звуи никак добре.А лекарите какво казаха?

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на мен ми се е случвало да ми изтръпнат 2та крака, 2те ръце, пръстите на ръцете ми се изкривяват и обездвижват, челюстните мускули се вдървяват и не мога да говоря. 2-3 пъти съм изпадала в това състояние, явно изглеждам страшно, защото хората около мен се в шок... обикновено лежа на земята и съм напълно неподвижна и не мога да говоря... само чувам. Rolling Eyes

получава се от хипервентилиране - бързо и повърхностно дишане. аз дишам в хартиена торба - дълбоко и бавно.
Скрит текст:
винаги ми се е случвало когато ми идва, т.е. имах силни болки.

И като черешката на тортата не сме в България.

това не го разбрах, лекари има и в другите страни  Thinking
иначе при моите припадъци викаха линейка, правеха ми вливания и след половин час си бях пушка...

# 4
Прилича на класически признаци за инсулт. При деца се случва рядко, но се случва.
Наше 10 годишно съседче получи инсулт. Леко пълнично дете.

Трябва задължително ядрено магнитен резонанс на мозъка. Не му ли направиха?
Ако не е инсулт, прилича на някакво неврологично заболяване, за което пак е нужно такова изследване.

# 5
  • Fort Worth, TX
Прилича на класически признаци за инсулт. При деца се случва рядко, но се случва.
Наше 10 годишно съседче получи инсулт. Леко пълнично дете.

Трябва задължително ядрено магнитен резонанс на мозъка. Не му ли направиха?
Ако не е инсулт, прилича на някакво неврологично заболяване, за което пак е нужно такова изследване.
Това беше , за което и аз си помислих, но някак си ме беше страх да го напиша.Снаха ми има два инсулта с абсолютно същите симптоми.В момента се въЗстановява.

# 6
Ние сме в болницата. Днес ще видим какви изследвания ще правим. Хубавото, е че в града има педоневролог българка. По принцип сина ми страда от мигрема и до колкото разбрахме има видове мигрена които имитират инсулт но в този случай симптомите отминават както и се случи на нас , а при инсулта не отминават толкова бързо. Сега е добре и със сигурност  ще правим анализи. Просто тук в неделя и да умираш седиш и чакаш понеделник.

# 7
има видове мигрена които имитират инсулт но в този случай симптомите отминават както и се случи на нас

и на мен така ми казаха  Peace
при мен не предприеха лечение, ще се радвам да споделиш какво са ви препоръчали...

# 8
Понеделник мина и замина, нищо не направиха. Днес ходихме до столицата при педоневролог и тепърва ще правим анализи. Томограф, Кефалографима  и някакви кръвни анализи , които  не  разбрах какви са.  На първи Ноември отново имаме рандеву при педоневролог и тогава ще знаем какво е станало.

# 9
Стискаме палци! newsm78

# 10
Аделия, пиши как е минал прегледа при специалистът...
ще ми е интересно да споделиш какво е казал.

аз последно имах подобен припадък преди да забременея и по време на бременността се консултирах с анестезиолог, защото ме беше страх да не би по време на раждането да получа пак такъв припадък. та той ми каза, че след като родя, ако пак се появят, да ида и ще ми проведе терапия. та и той ми каза, че е вид мигрена, ама някакви си го пропуснах покрай ушите...
мисля, че той лекува с акупунктура, но тъй като не са се появявали пак, не съм ходила.

# 11
И такаа. Направихме Кефалографима и томограф, отидохме при невролога и ни казаха, че всичко е нормално. Каза още че може да е всичко  и от всичко. Имаме ново рандеву Декември до тогава ако се случи пак ще правим по-подробни анализи. В крайна сметка нищо и половина. Не знам какво да кажа... Толкова сериозни и стряскащи симптоми от нищо... Дано не се случва пак.

# 12
Не знам какво да кажа... Толкова сериозни и стряскащи симптоми от нищо... Дано не се случва пак.

разбирам те напълно  Hug
аз имам общо 3 такива припадъка и все линейка викаха и после в болницата все ме хокаха, че са викали линейка за "дреболии"  Shocked
все едно аз съм ги викала  Whistling

единствено една лекарка от Бърза помощ ми каза, като усетя, че ми става лошо и започвам да дишам бързо, да взема хартиена торбичка и да започна да дишам в нея. така се предотвратява хипервентилирането и се избягва припадането и вдървяването на мускулите.
при липса на торбичка трябва да се диша бавно и дълбоко.
ако детето е малко - най-добре му показвайте как. говорене през цялото време и дишане като при раждане в амер. филм  Mr. Green

успех и дано не се повтаря при вас  Hug

# 13
  • в джунглата
Претърпях нещо подобно с майка ми. Маика ми го е получавала преди и ми каза че е нервна криза но аз не и повярвах и звъннах в бърза помощ. От там като им обясних симптомите и те казаха че е нервна криза и че няма да пратят за това линеика да си вземе успокоително. Така и направихме и нещата се разминаха, но много се бях стреснала помислих че е инсулт.

Дано не Ви се случва отново  Peace

# 14
и ми каза че е нервна криза

и 3те пъти, когато ми се е случило съм била под стрес, ама не кой знае колко голям  newsm78
първият път работех на компютъра вкъщи, втория бях на работа и тъкмо отидах до 00, там ми призля и реших да излезна, че да не припадам полугола  Crazy, третият път пътувах с влак - призля ми по време на пътуването, буквално за минути. едвам успях да се обадя на мъжа ми и вече едвам реагирах, 2ма мъже ме свалиха от влака.

и в 3те случаи не съм била в някаква натоварваща сутуация, която да преполага подобна реакция на тялото. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт