Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 722
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Записвам се да следя темата. Хлапето ми е предучилищна група в Цар Симеон I. Живея срещу входа на уч. "П.Р. Славейков" , но миналата година ми казаха че нямат за тази година 5 годишна предучилищна група.Колебая се дали за втората година предучилищна да сменям училището, тъй като Славейков ми е съвсем до вкъщи. От друга страна от Цар Симеон съм много доволна , страхотна учителка имат предучилищната група. Малкия е много палав , но в училище само отговорност и уважение, все едно не е той.И ходи с голямо желание.Не знам дали да го местя изобщо, но шансовете за първи клас за Славейков ща са по-големи може би.

Моля да споделиш повече подробности за Цар Симеон. Има ли целодневна подготвителна група. Моят син навърши 5 и ми предстои да го записвам, но съм по цял ден на работа и не знам как ще се оправяме. Как се справят децата с материала? Могат ли вече да четат? Какъв е дневния режим?

# 226
  • София
A някой има ли наблюдения над целодневните  ПРЕДУЧИЛИЩНИ групи.. Интересувам се от всичко, в кои училища има, какъв е реда на прием, какво правят .. къде се хранят и тн, и тн Praynig

запис да следя

# 227
  • Варна
Днес от 17 ч. в салона на ЦДГ Карамфилче ще има среща с учителите от Ангел Кънчев, които догодина поемат 1 клас.

# 228
  • Варна
    jenshen ,няма целодневни групи.На смени са - един месец първа , един втора. Само по 4 часа. Занималня има чак в първи клас, за двете години предучилищна не мисля че има..Трябва да има кой да ти помага.При мен има. За материала - добре се справят децата. Пишат букви, цифри, чак да четат - не. Предполагам догодина ще се срича вече. Все пак са 5 годишни, това е трета група в детската градина / аналогично/. Тази година стават на 6, следващата година ще е по усилена поготовката.Иначе всеки ден пишат на тетрадки с квадратчета цифри и букви , имат логически задачи.Другото е като в детските радини - стихчета и песнички.Дисциплината е добра, добре му се отразява на моя палавник да стои на чина и да слуша в часа. На мен ми се ще да кандидатстваме в Славейков за следващата година предучилищна, съвсем ми е наблизо- живея на 15 метра от входа на училището...Днес питах на обяд като взех малкия, щели да приемат документи през април. Така ми го каза портиера, все едно от сега няма свободни места  Laughing Там още от подготвителната е така, е*аси работата ...

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 18:48 от Веси @

# 229
  • Варна
Днес от 17 ч. в салона на ЦДГ Карамфилче ще има среща с учителите от Ангел Кънчев, които догодина поемат 1 клас.

Някой ходи ли на срещата? Отзиви?
Има ли информация дали се очакват други срещи? Къде ги обявяват - сайта на училището гледам редовно, но няма такава информация.
Много късно прочетох и ужасно съжалявам, че не можах да отида...

# 230
  • Варна
Поспаланка, аз ходих, нищо не си изтървала. Раздадоха диплянки, които като текст са качени и на сайта на училището. Тази година няма да може да се избира учител, ще се избира "профил", като не се знае кой класен на кой профил ще се падне. По-голяма тъпотия не можаха да измислят. Какво му избирам аз с профила с немски например, където немският е 1 час седмично, и изобщо няма да знам кой ще преподава в останалите часове... Дошли бяха 4-те учителки на сегашния 4 клас, ако има повече кандидати ще направят още класове, за които няма определени класни, нещо смотолевиха, че и стаи няма, мислело се да са в т.нар. топла връзка между двата корпуса. За занималнята беше най-смешно. Педагогическата съветничка каза, че ако приемат новия закон за просветата, занималнята ще стане задължителна. На което учителката по немски каза, че не е вярно, защото в проектозакона пише, че всеки родител сам преценява как да се дообучава детето му. Но в тяхното училище засега няма вариант без занималня. Можело да се подават молби и ако има много желаещи, да се търси вариант. Да, ама във всички техни материали това липсва като опция, навсякъде пише, че децата са там от 8,00 до 16,00 минимум. През почти цялото време говореха педагодическата съветничка и учителката по немски, която убеждаваше хората за плюсовете на немския. Другите почти не взеха думата. Разбрахме само, че си сменят учебниците на друго издателство.
За това се сещам основно.

# 231
И миналата година казаха, че ако има желаещи за полудневно обучение ще се сформира отделен клас с тези деца и така е редно, защото не може половината клас да доработва на занималнята, а половината да си ходи у дома.. Занималнята трябва да е за клас, а не да се мешат от 2-3 класа и накрая резултата да е нулев.

За 1-2 деца в клас мисля, че биха направили компромис да се взимат на обяд, но не мисля, че самите деца са особено щастливи, защото остават изолирани от колектива (игрите са в обедната почивка и след 2 часа за самоподготовка, поне моят хубавец отказва да пропуска футбола в двора в обедната почивка  Mr. Green). От друга страна има деца, с които трябва да се работи индивидуално и наистина е препоръчително да бъдат взимани на обяд.

Учителката по немски и мен беше стресирала от начало #Crazy, има вид на много строга  - да строга е, но децата я харесват и има ред и дисциплина по немски модел  Mr. Green Предпочитам строга учителка, отколкото в стил .."В този клас влизам за 1-2 часа, какво да си давам зор"

# 232
  • София
    jenshen ,няма целодневни групи.На смени са - един месец първа , един втора. Само по 4 часа. Занималня има чак в първи клас, за двете години предучилищна не мисля че има..Трябва да има кой да ти помага.При мен има. За материала - добре се справят децата. Пишат букви, цифри, чак да четат - не. Предполагам догодина ще се срича вече. Все пак са 5 годишни, това е трета група в детската градина / аналогично/. Тази година стават на 6, следващата година ще е по усилена поготовката.Иначе всеки ден пишат на тетрадки с квадратчета цифри и букви , имат логически задачи.Другото е като в детските радини - стихчета и песнички.Дисциплината е добра, добре му се отразява на моя палавник да стои на чина и да слуша в часа. На мен ми се ще да кандидатстваме в Славейков за следващата година предучилищна, съвсем ми е наблизо- живея на 15 метра от входа на училището...Днес питах на обяд като взех малкия, щели да приемат документи през април. Така ми го каза портиера, все едно от сега няма свободни места  Laughing Там още от подготвителната е така, е*аси работата ...

а можеш ли да ми кажеш графика за първа и втора смяна- в колко почват- кога свършват. Има ли стол, където да се хранят? На мен Цар Симеон ми е много близо, но явно ще трябва да търся занималня за половин ден и то да го вземат от училище, защото няма как да стане....

# 233
  • София
Някой може ли да сподели мнение за Арабаджиев - филиала, който е на Лаврентий. До колкото знам там предучилищната е целодневна. Сградата е ремонтирана - поне отвън , което виждам , но нека някой да пише, ако има наблюдения.

# 234
  • Варна
Благодаря Светли и Коте!

# 235
  • Варна

а можеш ли да ми кажеш графика за първа и втора смяна- в колко почват- кога свършват. Има ли стол, където да се хранят? На мен Цар Симеон ми е много близо, но явно ще трябва да търся занималня за половин ден и то да го вземат от училище, защото няма как да стане....

Графика е 8-12 първа смяна, 13-17 за втора. С тези 4 часа не се хранят кой знае колко в училище, носят си по нещо дребно от вкъщи, в училище има безплатна закуска, която в повечето случаи не се изяжда обаче..Стол има за обяд, но за децата на занималня, т.е. от първи клас.Иначе частна занималня има , мисля че има съвсем  до училището, където се хранят децата, но не знам дали има вариант да го вземат преди първи клас.Най добре е да се разпита, аз не съм запозната със занималнята, и дали има възможност за такава от сега.От позната с по-голямо дете там, бях чула че е около 200 лв таксата с вкл. обяд в нея, но първолаците са само първа смяна, визмат ги на обяд и не знам как би станало.От групата на малкия  никой не ходи на занималня , майките не работят или ако работят има баби, които помагат.Все пак ако поразпиташ, може да намериш вариант.  Hug

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 11:18 от Веси @

# 236
За "Цар Симеон I" Варна (ousimeon.com) -  вече има информация за прием в I- клас и подготвителна.

# 237
  • Варна
Да, от 1 март до колкото прочетох и на самото училище има залепени афиши.Но аз да кажа все пак какви са условията.

# 238
  • София
Благодаря за информацията !

# 239
Здравейте,
някой по-напред беше помолил за информация за учителите, които ще поемат първи клас в
ОУ " Захари Стоянов", но не видях отговор или съм го пропуснала Embarassed
Искам да попитам същото.Знаете ли кои са учителите ?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт