Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 731
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 210
Някой знае ли кога се очаква да бъде взето решение относно променените правила за прием в първи клас? newsm78 newsm78

Никой не знае, дори тези, които ги измислят. Така или иначе, истинският прием започва на 1 юни. Време има. Във всеки случай това, което сега може да се направи е да проучите най-близките до вас училища, учителите за 1 клас, условията. Не се ръководете от махленски приказки, от впечатленията /добри или лоши/ на съседи и познати. Доверете се на своя избор.

# 211
Днес реших да отида в Й.Йовков да им видя базата ...Не е кой знае какво, но са се постарали ..По скоро ме интересува към коя госпожа да се запишем  Лазарова или Христова.Ще помоля някой ако има мнение да сподели,защото в крайна сметка учителя е най- важен !

# 212
Аз съм за Лазарова - млада, обективна и децата я обичат. За Христова не мога да да дам мнение. Simple Smile

# 213
Много благодаря !

# 214
Здравейте;) Сина ми ще стане на 5този месец и септември живот и здраве съм се спряла на предучилищна в Найден Геров.Някой друг ще записва ли детето си там,за да се запознаем по-рано?Simple Smile

# 215
Здравейте,
Имате ли инфо кога Найден Геров ще изнесат правилата си за прием в първи клас за 2014/2015 година. В сайта им пише да очакваме Wink

# 216
Ходих до училището и казаха,че ще съберат педагогическия съвет и до края на месеца ще са ясни.Казаха още,че ще са близки до миналогодишните,а тях може да ги прочетете в сайта:)

# 217
Благодаря!
Правилата за предната година ги знам наизуст  Grinning

# 218
A някой има ли наблюдения над целодневните  ПРЕДУЧИЛИЩНИ групи.. Интересувам се от всичко, в кои училища има, какъв е реда на прием, какво правят .. къде се хранят и тн, и тн Praynig

# 219
Здравейте

Ще споделя мнение за Васил Друмев!Лично наблюдение. Синът ми втора година учи там ПГ.Базата не е голяма,прилична,чиста.Колектива вежлив,усмихнат,сплотен.Имат извънкласни занимания като : народни танци,модерни танци,рисуване и кикбокс Simple Smile Госпожите които ще поемат набор 2007 са Димитрова и Дякова.Лично с тях не съм говорила,но съм ги наблюдавала как се държат с учениците си Mr. Green Харесват ми и двете!И от тук нататък само положителни отзиви за тях Simple Smile от познати и бивши ученици Simple Smile

# 220
A някой има ли наблюдения над целодневните  ПРЕДУЧИЛИЩНИ групи.. Интересувам се от всичко, в кои училища има, какъв е реда на прием, какво правят .. къде се хранят и тн, и тн Praynig

Simple SmileМоя позната подаде документи в Неофит Бозвели - от там и казали , че това е политика на общината да разкрива целодневни предучилищни групи към у-ща. Там е обособена част от едно крило на училището 1 ет. с отделен вход само за ПГ, осигурено е място за сън и храна/която се заплаща/ Като организация е както детска градина. Други такси нямало. В сайта им има инфо http://www.neofit-bozveli.bg/

След преглед на база, учители, условия ние също подадохме документи за 1 клас там Grinning

# 221
Здравейте ,искам да изкажа голямото си разочарование от уч-ще Цар Симеон ,от 1 до 4 клас как де е ,детето се  справяше много добре,нооо проблемите започнаха от 5 и продължават и в момента.Аз също направих грешка да запиша детето в близко за нас училище без да имам време да проуча и разпитам и естествено сега си патим.Направих опит да го изместя в Славейков ,но само с отличен успех не ни приеха/това след 4 клас/ ,а и така казаха ,че нямаме шанс още като подавахме документите ,близко сме до училището.За бога не си записвайте децата Цар Симеон,не знам как е в другите класове ,но на нас ни се паднаха доста некадърни преподаватели по математика,английски ,а и любимата г-жа на класа по български се оказа ,че оценява по симпатия и според това на какъв кеф е днес ,щастието беше кратко.Повечето от децата ходят на частни уроци по тези предмети ,важни за кандидатстване след 7 клас и въпреки това резултатите в класа са плачевни.В школите ги оценяват на друго ниво ,а в училището излиза ,че са най-глупавите.Мога да твърдя  за детето си ,че е усърдно и много се старае защото иска да кандидатства  ,винаги е с научени уроци за което следим в къщи,домашни също,помагаме особено по английски и то на граматично ниво - но резултатите при младичката им уч-та са плачевни,не знам на кого се опитва да се доказва, но определено в това у-ще ще осакатят децата ви.За математиката мога да твърдя същото-некомпетентно преподаване,когато се ядоса г-жа започвала да крещи,не търпи възражение ,високопарния си тон го ползва и срещу родителите.Изпращаме децата си на уч-ще за да ги научат на нещо ,а се оказва ,че ние в къщи се превръщаме в учители,защото има некадърници не можещи да поднесат материала на разбираемо ниво,бих казала заплатаджий .Повечето родители са възмутени от тези преподаватели ,но няма на къде вече.Видях за какви учители става въпрос и спрях в къщи да натиска детето да учи,то и без това е достатъчно съзнателно , разбрах ,че системата и работещите в нея са сбъркани, а не че децата ни са глупави.Няма и на кого да се оплачеш ,гарван гарвану око не вади.Питайте мили майки и разпитвайте ,защото на мен вече ми се плаче ,че оставих детето си буквално да се мъчи в това уч-ще,а то наистина е умно и интелигентно за възрастта си и много се ядосва на някой учители за начина на преподаване и отношението им.Дано все пак успеем да се измъкнем от тук,вече си мисля ,че оценяването е нарочно ниско за да си запълнят бройките за 8 клас и съответно да си вземат заплатите и парите които  общината отпуска .Не знам какво да си мисля вече.Съжалявам за дългия пост.Желая успех и късмет, ще имате нужда от него.

# 222
Аз съм доволна от това, че избрах за децата си Цар Симеон.

# 223
  • Варна
Темата малко поизостана... Моля някой с опит да сподели мнението си за училищата във Владиславово. Основно се колебая между Яворов и Патриарх Евтимий. Всички родители на децата от групата на детето ми са се насочили към Патриарх Евтимий, но никой не може да ми каже защо там (с изключение на една майка, която каза, че там синът й щял да изкара по-лесно...). Та, от една страна - детето ми да е с децата от групата си, от друга - това, че се изкарва лесно ли е критерия? Лично нямам абсолютно никакви впечатления от училищата. Питах друга позната, чието дете е в Яворов дали е доволна и тя отговори - о, да, много съм доволна - има басейн... Та, наистина не знам... Ако знаете нещо за учителите, които ще поемат първите класове, има ли извънкласни занимания и т.н., ще съм благодарна да споделите.

# 224
Здравейте,следим темата редовно и ние сме пред дилемата "кое училище!?"-по-удобното или не,по-"елитното" или не....едно ни стана ясно,важен е учителя/учителите и екипната работа,но като не ги познаваме май всичко е на късмет.Струва ми се обаче,че до 4-ти клас всички деца се развиват горе-долу на едно ниво.

Може ли да споделите,тези от вас,които имате по-големи деца как е нивото/средата/учителите след 4-ти клас конкретно в "Цар Симеон","Д.Дебелянов","Й.Йовков"!?!?

п.п.За занималня сме убедени,че ще бъде претоварващо за детето и няма да може да си подготвя спокойно домашните,а и искаме да го запишем на други извънкласни занимания-спорт,шах напр. и т.н.
Струва ми се дори,че в у-ще,което не е от т.нар. "елитни",едно дете може да се развива по-спокойно    без напрежение от постоянно съревнование с деца на родители с прекалени амбиции.

Ето едно много интересно четиво за финландската образователна система,една от най-добрите в света:
http://www.homeonwings.org/?p=1178

Общи условия

Активация на акаунт