Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 752
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 195
  • най-шареното място
Светкавица, трябва да има друга програма, план и т.н. Примерно профил, или програма за таланти или нещо, което да има реално измерение, иначе няма никакъв смисъл.

# 196
  • Варна
Аз пък съм абсолютно убедена,че ако един директор си е на мястото,оценява учителите си по достойнство и ако някой от подопечните му не си върши добре работата винаги може да му намери цаката и учителчето само да си подаде молбата за напускане.Има си мениджърски похвати,които не е зле да се изучат. Laughing

# 197
  • най-шареното място
Не е така. Поради локацията и някои защити.
Но дори в тези случаи, директорът на място си личи.

# 198
За директорите и тяхната мандатност. http://www.moreto.net/novini.php?n=239342&p=3

# 199
Напоследък общината е разделила на приятелски и неприятелски основните училища.
Обаче кадърността на директорите (и от приятелските и от неприятелскоте) се вижда по подадените заявления. И с това няма как да се преборят.
Сега искат да намерят начин да ограничат приема да търсените училища, за да напълнят тези с мързеливи некадърни директори, които да са благодарни на общината и да ѝ играят по свирката. Ако ви се чете, вижте повече в темата "Община Варна ....." в Деца в училищна възраст.

Желая на всички дечица дръновение и здраве! Родители, дано сполучите с учител на детето. Това, вярвайте ми, е най-важното.

# 200
Ама наистина ли при директорите няма мандатност?? Shocked Е тогава, всичко е ясно  Laughing
Аз малко досадна, ама пак да попитам за малките матури и по-точно някъде, някаква класация на варненските училища...мъката ми е Черноризец къде попада?

# 201
Ако знаете обявени дати за "открити врати" и родителски срещи моля споделете!
Никой не споменава "Пушкин" в предните постове, ще имат ли прием тази година на 1 клас извън подготвителните им групи?

# 202
здравейте моята дъщеря сега е в 5 клас и иска да се премести в друго училище има 6 за срока по история и география и 5 по математика и български ако може съвет сега тя учи във 1 Основно училище варна

# 203
За Й. Йовков е вярно. А и учителите не са особено добри. Аз  преместих моето дете от там въпреки, че е на 100м. от нас.

# 204
И аз искам  инфо за Гео Милев, учители, занималня, условия. Предварително благодаря.

Ще  ти изразя моето мнение : у-ще Гео Милев  не е това което беше аз съм учила там и няма нищо общо. Миналата година моята племенница беше записана там - учителката която и беше класна беше млада, но аз лично съм виждала правописни грешки допуснати от учител. Децата наблъскани по 26-27 ученика в клас, занималня ако те включат в такава не е за класа, а е сборна т.е за 2 класа с 30 деца с различни домашни и напълно безполезна, постоянно се искат пари за нещо. Преместиха я тази учебна година във СОУ "Неофит Бозвели" и да ти кажа сестра ми е изключително доволна 23 у-ка занималня за класа , организират им постоянно различни извънкласни форми и всички слухове които  бяхме чули се оказаха неверни. Тази година ходих до училището да проверя за приема 1 клас тъй като и аз имам първолак и се запознах с две от госпожите, които ще поемат 1 клас направиха ми хубаво впечатление, подадох заявление, а до 1.06 записването има време , но засега съм за Н. Бозвели . Между другото имат дни на открити врати от 21.04 до 25.04 и ако имате възможност можете да разгледате база, учители и т.н

# 205
  • най-шареното място
В този район, амбициозните родители записват в Милев, а непретенцизоните - в Бозвели.
Броят паралелки на Бозвели непрекъснато пада. Едното училище източва учениците на другото.

Прави впечатление липсата на ученици на Бозвели по състезания, не им казват, или не ги възнува не е ясно.... както и големите домашни в Милев, но на тях някои родители се радват като се замисля.
Чувала съм неприятни неща за занималнята на Милев. Виждала съм и 1-2 страхотни начални учителки там. За другите не знам нищо.

# 206
  • Варна
За Гео Милев мога да говоря много и веднага искам да спомена, че това с многото домашни може би важи за някои госпожи само. Синът ми е там, вече 5 клас и нямам впечатления, че имат много домашни. По една страничка по математика и български например. Оправя се сам в рамките на час - час и половина със всичко за следващия ден, а в по-малките класове и половин час му беше достатъчен.

А за Неофит Бозвели, да, имаше тенденция училището да стане по-добро, когато назначиха нов директор - миналата година имаше много добри отзиви. Но доколкото знам наскоро са върнали старата директорка /съдебно решение/, която го беше довела до пълна разруха и явно ще продължава да го прави. За учителите обаче нищо не знам, може и да има амбициозни и добри педагози.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 20:25 от lina6.3

# 207
  • Варна
 Занималнята в Гео Милев наистина ли е сборна? От кога е това, приятелско дете е там, от тях зная, че занималнята си е самостоятелна за всеки клас с втория учител.

# 208
  • Варна
Занималнята в Гео Милев наистина ли е сборна? От кога е това, приятелско дете е там, от тях зная, че занималнята си е самостоятелна за всеки клас с втория учител.

Това  и само в 1 клас, след това е сборна и от 7-8 паралелки правят  за занималня 1 или 2 - не знам точно колко, защото не съм се интересувала.

# 209
  • гр.Варна
Някой знае ли кога се очаква да бъде взето решение относно променените правила за прием в първи клас? newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт