Учители и училища ВАРНА 2014

• 175 014
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 600
  • най-шареното място
Преди две години как направиха шест първи класа поради същата причина - много желаещи. Първите класове са на първия етаж и има място за шест. А за занималнята - нали по закон трябва да осигурят целодневно обучение за всички.  Не за 9 деца от клас, а за всички, нали? Или аз бъркам?

Набор 2002 са били 4 броя паралелки и те са последния випуск преди изискаването за целодневен първи клас при възможност.

След това наборите нарастнаха, паралелките също. И всяка следваща година е по-сложно по няколко причини: повече деца, повече предни набори с целодневно обучение, все по- пълно училище поради предните две. Тази година има 4 класа /не паралелки/ с целодневна форма. Не знам колко паралелки прави това за училището конкретно, но сградата е малка и точно тя е ограничението. Ако 20010, са имали "резерва" от само 4 втори класа, 2011, вече са били 5-6, и то целодневни и т.н.

# 601
Ние кандидатствахме в три училища и в нито едно не сме приети Sad Направо не знам какво ще правим, в Йовков, което е точно до нас изобщо не подадохме документи. Как се процедира в такива случаи?

# 602
В Йовков синът ми зае последното 75 място-така ми каза директорката.След мен имаше и други родители.По план ще правят 3 паралелки,но и там има деца ,които няма да са приети и не знам как ще процедират.

# 603
Ние сме записани в Априлов, което беше и желанието ни.Приети са три класа по 26 деца, надявах се да са по-малки.Свободни места не са обявили.

# 604
Ако някой има отзиви за  Стефан Караджа, моля да споледи  Hug
Записахме се там .....след като не успяхме в Найден Геров  Rolling Eyes

Розита, как е възможно от три училища да не сте приети в нито едно?

# 605
здравейте някой може ли да ми каже къде има списък на приетите деца за предучилищна подготовка за у-ще Димчо Дебелянов немога да намеря списък и незнам дали сме приети

# 606
Щом не го намираш в сайта на училището, отиваш на място.

# 607

И аз не знам, но ето, че е възможно. Възможно ли е детето да не може да бъде записано? Как се процедира в ситуация като нашата?

# 608
  • Варна

И аз не знам, но ето, че е възможно. Възможно ли е детето да не може да бъде записано? Как се процедира в ситуация като нашата?

Тръгваш по училищата и където има места го записваш. Няма да е желаното училище, очевидно е и съжалявам, че не сте приети, но все пак трябва да го запишеш някъде. Може пък да случиш на добър учител, ако не, ще опиташ следващата година да го преместиш там където искаш. Мисля, че нямаш друг вариант в момента. Успех!

p.s. Може да споделиш в кой район сте и ако някой тук има инфо за свободни места да те улесни с обикалянето  Peace

# 609
  • най-шареното място
Извинявай rozita_2703, малко ми е личен въпросът и можеш да не отговаряш, но е интересно да се знае принципно дали се случват такива неща, та ше го напиша, защото ако това е положението е много притеснително.

Тези 3 неприели детето училища в района ли са ви по местоживеене или по месторабота?

# 610
Притеснявах се да не стигнем до там - да запиша детето където и да е, само защото където искам - не става
Дано имаме късмет с нашето училище  Praynig

# 611
  • Варна
Тези 3 неприели детето училища в района ли са ви по местоживеене или по месторабота?

И на мен ми стана интересно, но ми беше неудобно да попитам  Embarassed

# 612
В Найден Геров щеше да излиза класиране за предучилищна, но линкът не работи, Някой знае ли дали вадят списъци пред училището, защото по това време няма кой да ми дигне телефона там.

# 613
  • Варна
Аз отварям линка на Найден Геров, ако искаш мога да ти копирам имената на децата и да ти пратя на ЛС.

# 614
За съжаление в район Приморски положението е отчайващо,  хора живещи в Левски подават в 4-5 училища и пак детето не е прието в първи клас.Няма места дори в необсъжданите тук непретенциозни квартални училища...май-май има много фалшиви адресни регистрации

Общи условия

Активация на акаунт