Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 827
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 705
  • Deutschland/HE
Здравейте ! На нас ни предстои да сме първи клас 2015 г. Тези дни разбрах,че във Варна целодневното обучение за първи клас било платено - 300 лв .  Във всички училища ли е така ?

Не, не е платено целодневното обучение в държавните и общински училища, но в много малко от тях го предлагат. В по-голямата част имат часове и след това занималня (а ако са втора смяна - занималня и след това часове. В доста училища няма възможност да предложат на всички желаещи занималня и на родителите им се налага да плащат за частна занималня, а тя може да струва 300лв на месец.

# 706
  • Варна
В кои у-ща има база и не е необходимо да се плаща за частна занималня ?

# 707
  • Deutschland/HE
В кои у-ща има база и не е необходимо да се плаща за частна занималня ?

за кой район става дума? Знам за Черноризец Храбър, Васил Друмев, Васил Априлов, със сигурност има и други.

# 708
Моето дете е в" Ангел Кънчев".......целодневно,плаща се само храната на обед Peace

# 709
Димчо Дебелянов  Peace

# 710
СОУ "Неофит Бозвели"

Има занималня от 1 до 5 клас.

От тази година освен предучилищните групи (5 и 6 г.) има и 3 групи на принципа на детска градина.

# 711
В "Ангел Кънчев" столът в класовете не е задължителен. Миналата година ходи, сега не иска да ходи и слагам храна от дома. Водят целия клас в стола, едните вадят яденето от торбите, другите взимат храната от стола (което всъшност е кетъринг на "При монахините")

# 712

Браво, мисля, че всяко училище трябва да предлага подобна услуга. Покрай ангажиментите на детето не мога да си видя моите. На практика ако няма безплатни баби на разположение, единият родител не може да работи. Добре, че са занималните. След дълго търсене и избор най- накрая намерих, записах го  в центъра- Шишкова градинка, занималня  Наш свят, условията са много добри, надявам се да му хареса...

# 713
СОУ "Неофит Бозвели"

От тази година освен предучилищните групи (5 и 6 г.) има и 3 групи на принципа на детска градина.

в никакъв случай не записвайте децата си  в това училище

# 714
  • Варна
СОУ "Неофит Бозвели"

Би ли се обосновала защо?

# 715
Момичета ,дайте пак отзиви за Йовков Praynig Ние сме в Гео Милев,но другата година едва ли ще има занималня и трябва да мисля варианти-или частна такава или да сменяме училището.Голяма грешка от моя страна,че не ги разучих хубаво тези "подробности" ooooh!.

# 716
  • най-шареното място
Познати отидоха за 5-ти класв Страшиниров. Не знам какъв е ефектът.
Милев е много желано училище, но си има проблеми.
Бозвели има шанс да изгреее с новата инициатиова - дано, че има база и простор за развитие.

# 717
  • Най-красивата страна
Момичета ,дайте пак отзиви за Йовков Praynig Ние сме в Гео Милев,но другата година едва ли ще има занималня и трябва да мисля варианти-или частна такава или да сменяме училището.Голяма грешка от моя страна,че не ги разучих хубаво тези "подробности" ooooh!.

В" Йордан Йовков"има занималня следобед и топла храна.

# 718
  • Варна
СОУ "Неофит Бозвели"

Би ли се обосновала защо?

защото децата знания не получават - мое мнение - двете ми племеннички са там  Peace
ако искате някой просто да ви гледа детето  от сутрин до вечер до 4- клас вкл плюс през лятната ваканция също - Неофит е вашето решение, но ако искате детето ви да има знания - в никой случай
подготвителните им групи и те толкова струват - имам позната, която детето и набор 2008 мин. година кара предучилищна там, тази - го прехвърли във Вапцаров
в Гео Милев е лудница - занималня само първи клас, но пък имат невероятна база и много добри начални педагози - разбира се, не всички, но директорката е жена със замах и не случайно у-щето върви нагоре - това е мое мнение - големият ми син беше до 4-ти клас там, предполагам и малкия догодина ще запиша там с оглед на това че сме на има-няма 50 м
от гледна точка на въпроса на Дея за преместване в друго у-ще, моя съвет е ако класната ви е добър учител - не прави тази грешка, заради това, че липсва безплатната занималня
в близост има детска занималня , както и редица възможности за индивидуални занимания на деца - ние лично бяхме в групичка 4 дечица и няма място за сравнение да са накуп 25 и да се занимават само с твоето - или с още 2-3 деца - подготовката е съвсем различна - тогава цените бяха 12 лв на ден за 4-5 часа

# 719
Директорката е верно "жена със замах". От години е общински съветник, поне три мандата, а в комисиите по образование в Общинския съвет, единственото което прави е да насочва средства и влияние към училището Си, вместо да внесе малко здрав разум у останалите членове на комисията, които живо дете не са виждали (образно казано) с малки изключения, но все в опозиция. Затова и политиките по образование във Варна са на това ниво - правят се от свръхсебични хора или от непрофесионалисти.

Общи условия

Активация на акаунт