Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 855
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 735
  • най-шареното място
И портиер ли няма? Защото винаги може да чака до него... че и пред учителската стая може Simple Smile

# 736
Има PeaceЯд ме е по-скоро,че така ни бяха поставени нещата,че трябва да намерим начин да го взимаме до 17.00.Днес до като го чаках случайно видях графика на дежурните учители,които трябва да остават остават до 17.30,ако има невзети деца.Както и да е-извънкласното занимание, на което записах сина ми взе,че му хареса.

# 737
Deya ние имаме същия проблем. Аналогично във вторник и четвъртък е на извънкласно, което много му хареса. Но в другите три дни госпожата изчаква баща му да го вземе в 17.10ч. И да, оставаше и при портиера, но си има своите недостатъци и това. Благодарна съм на госпожата, че не го оставя сам. Мен ме учудва как в 17.10 моето дете е последно.
П.с. сега видях че сме в едно училище дори.

# 738
Здравейте,

включвам се с малко информация, относно "Гео Милев" и по-скоро да изкажа мнението си. Наблягам на това, че мнението е лично мое и е базирано на моите наблюдения и тези на мои близки познати родители.
Преди да запиша детето си там чух един куп похвали за училището, но за жалост нищо конкретно. Всички го препоръчваха като най- доброто училище в района без да ми отговорят защо, и ако това е най- доброто, не мога да си представя на какво ниво са другите училища.

Истината за мен е следната:
1. Занималня само за първи клас.
2. Началните учители може би са разделени така, че да има по един двама добри на випуск, останалите са просто за "пълнеж". В нашия випуск са две госпожи, за които чувам добри отзиви от останалите родители, но от преподавателите в останалите 5 паралелки са единици родителите, които са доволни. Сега разбрах защо имената на преподавателите бяха обявени в деня преди родителската среща. Ако ги бяха обявили по- рано всички щяха да искат да бъдат преместени в класовете с учители с похвали- логично. И все пак, преместени деца имаше, още през лятото (незнайно как деца приети с английски език попаднаха в руската и немската паралелка заради А.Костова и Т.Краева?!)
В сегашния випуск дори имаше ситуация на "среща с пръчката" в един от класовете, без директорката да вземе под внимание проблема с този учител.
3. Възпитателите са пак като основните учители- една две добри, останалите са под всякаква критика.
4. Организацията по прибирането на децата- в 16.30 всички първи класове се изтърсват във фоайето и кой си взел детето, кое си е тръгнало само- никой не вижда.
Прибирането става от 16.30 до 17.00ч. и както споделиха някои майки по горе, след 17.00ч. всеки да се спасява- няма дежурен клас, няма портиер. Толкова ли е сложно да се организира това? Кое е това работно време, което позволява да си прибереш детето до 17ч.?
5. Хранене в стола за обяд- няма алтернатива. Не може да се внася храна от дома в стола. Не може и детето да обядва само в стаята, тъй като няма кой да остане с него. Единственият вариант е да си приберете детето в 12,30ч. и да го върнете за следобедния режим в 13,30ч. Цената на купоните в стола е 3,20лв. на ден и ако детето е капризно или злоядо, 64лв. месечно си отиват на вятъра.
6. Униформите и по- скоро, фирмата, която ги прави- скъпи и некачествени се оказаха при мен, и за да сте изрядни за септември не е зле да поръчате още през юни, тъй като дружеството шие униформи на още може би 5 училища и не може да смогне с всички поръчки.
7. Това голямо училище няма нито един елемент за достъпна среда за инвалиди и детски колички. Майките с количките се спасяват както могат, тъй като и двата входа са със стъпала.
8. Има една класна стая точно на нивото на стълбите при входа откъм двора на училището. Как учат тия деца там не знам. Всеки път като мине някой от там, всички се обръщат да видят какво става, а и някои ученици нарочно чукат по прозорците и привличат вниманието на децата вътре.
9. Пари в началото на учебната година се събираха, в някои класове по 50лв. в други по 100лв., за помагала, за ремонти и т.н.

На този етап като плюс за мен са извънкласните занимания- шах и народни танци за първи клас. За шаха ми споделиха други майки, че са доволни, наблюденията върху школата на Карамитеви са лични и съм напълно доволна.
Дано да съм полезна на майките на бъдещите първокласници за догодина.

# 739
  • ВАРНА
Nightgale , много полезна информация и изчерпателна - благодаря ти  Peace Дано и други родители се включат така подробно с мнение за другите училища,за да е ясно конкретно + и - .Аз засега се чудя за Славейков и Цар Симеон,Васил Априлов и Черноризец храбър също са ми под въпрос,много ме касае въпроса с организация по водене и прибиране след училище,доволни ли са от занималните....

# 740
Nightgale ,абсолютно подкрепям мнението ти.Често казано от сега мисля какво ще правя до година.Обмислям сериозно варианта да го преместя в друго училище-заради това, което си написала по-горе и заради липсата на занималня във втори клас.

# 741
  • Варна
Nightgale ,абсолютно подкрепям мнението ти.Често казано от сега мисля какво ще правя до година.Обмислям сериозно варианта да го преместя в друго училище-заради това, което си написала по-горе и заради липсата на занималня във втори клас.

Ужасно е това със занималните  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Трябва със закон да задължат всички училища да имат такива, с тия бюджети съвсем объркаха нещата  newsm78
Коментира се, че има някаква частна занималня около Геото, която дори за ученици на Геото била по-евтина, но се съмнявам и да има такава, да е с такъв голям капацитет, за да поеме всички деца. Някой все пак има ли инфо?

# 742
  • най-шареното място
Има няколко, но зависи от търсенето.
Все още има родители, които искат да избегнат занималните та може и да стигнат.

Интересното с това училище е, че държат на занималяната първи клас. Май по-малко от преди, но не се гледа с добро око ако не посещава детето. А качеството е описано. Още като го въвеждаха /като маркетинг ход/ много родители питаха, като обявяват целодневно обучение, защо не го направят такова... нито им отговориха, нито се подобри...

# 743
Частна занималня има и в сградата на училището(каза ми го учител от Гео Милев) и във високия блок под училището.Колкото и да е достъпно по -малко от 10лв на ден не вярвам да е.Дано се включи някой с актуални цени.

# 744
  • Варна
Частна занималня има и в сградата на училището(каза ми го учител от Гео Милев) и във високия блок под училището.Колкото и да е достъпно по -малко от 10лв на ден не вярвам да е.Дано се включи някой с актуални цени.

Значи мястоза частна има, а за държавна няма. Странна работа!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 745
  • най-шареното място
Място може да има, но пари/ щат да няма Simple Smile

# 746
Здравейте, много сте полезни Simple Smile
При нас голямата дилема е между Цар Симеон и Славейков. Ако някой има пресни впечатления, ще съм много благодарна. Интересувам се от учителите, нивото, занималнята, до колко часа трябва да си прибера детето, извънкласни занимания и въобще цялата организация и условия.   

# 747
  • Варна
Здравейте и от мен!
Ще помоля, някой ако има инфо за Черноризец Храбър да сподели дали целодневното обучение е задължително или е по избор на родителите.

# 748
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте, много сте полезни Simple Smile
При нас голямата дилема е между Цар Симеон и Славейков. Ако някой има пресни впечатления, ще съм много благодарна. Интересувам се от учителите, нивото, занималнята, до колко часа трябва да си прибера детето, извънкласни занимания и въобще цялата организация и условия.   
И в двете съм учила в цар Симеон са само цигани. Всичко е ужасно там.

# 749
  • Варна
Търся информация за "НЕОФИТ БОЗВЕЛИ"! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт