Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 870
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 750
  • Deutschland/HE
Здравейте, много сте полезни Simple Smile
При нас голямата дилема е между Цар Симеон и Славейков. Ако някой има пресни впечатления, ще съм много благодарна. Интересувам се от учителите, нивото, занималнята, до колко часа трябва да си прибера детето, извънкласни занимания и въобще цялата организация и условия.   

В четвъртокласната тема пише майка на дете, което учи в Цар Симеон и е изключително доволна. Споделяла е много интересни неща за подхода на учителката при преподаването на материала, как правят преразкази, запознаване с различните професии.

# 751
Подкрепям - Цар Симеон I. Има спокойствие, безгрижна игра на двора, спазване на правилата, дисциплина, държат на думата, охрана на ниво. По атмосфера (имам предвид отношения деца - преподаватели, директор) прилича на това, което помним от времето, когато ние бяхме ученици. Училището се развива. (върви нагоре към по-добро)

# 752
  • най-шареното място
Добавям за Цар Симеон- едно от малкото с физ-културен салон.
Приятелско дете беше преместено оттам заради неподходяща класна. Но вероятно е въпрос на учител както на повечето места.

Бозвели - има база, също физ. салон - макар стар е наличен и мисля поддържан.
Много малко деца поради лошо управление и агресивен маркетинг на Милев. Слабо участие на децата в състезания и инициативи /не коментирам резултати/. Очаквам бурно развитие заради предучилищните. Не съм убедена, че Милев е по-добро. 

# 753
  • гр.Варна
В Славейков занималня има  само в първи и втори клас . Няма места в занималнята за всички деца. Тази година направиха промени и сформираха два класа ,в които всички деца са  на занималня. В останалите 4 класа децата са до обяд.   Първи клас са само първа смяна , втори клас са само втора смяна.

# 754
  • Варна
Запис малко от рано ,но нямам познати от които да трупам инфо:)

# 755
  • ВАРНА
Запис малко от рано ,но нямам познати от които да трупам инфо:)
И АЗ ТАКА-ЖИВЕЯ В КОНФУТО И СЕ НАДЯВАМ ПОВЕЧКО МАМЧЕТА НА СЕГАШНИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ДА НИ ПОМОГНАТ:-)))БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 756
  • Варна
Здравейте, много сте полезни Simple Smile
При нас голямата дилема е между Цар Симеон и Славейков. Ако някой има пресни впечатления, ще съм много благодарна. Интересувам се от учителите, нивото, занималнята, до колко часа трябва да си прибера детето, извънкласни занимания и въобще цялата организация и условия.  

В четвъртокласната тема пише майка на дете, което учи в Цар Симеон и е изключително доволна. Споделяла е много интересни неща за подхода на учителката при преподаването на материала, как правят преразкази, запознаване с различните професии.

Аз съм тази майка и напълно подкрепям думите си досега. От разговори с други майки на деца в други училища мога да кажа, че изискванията към деца в Царя са високи и това ме радва. Сега синът ми е 4 клас и  през ден имат да пишат съчинения, на седмица се правят по 1-2 проекта и или презентации, контролните напоследък са само с отворени отговори, даже по музика имат диктовки подобно солфеж. Информационни технологии се учат от 1 клас, имат 2 компютърни зали. Понякога имат да правят презентации на Power point за домашно. Всички оценки са преизчислени съгласно получени/отнети точки, така, че има субективния фактор е снет до минимум.

Категорично мога да заявя, че роми няма. Това може да са някакви градски легенди, но действителността е друга. Дисциплината е ок - сутрин се строяват винаги преди влизане, но по таз причина и 1клас трябва да е в двора в 7:30 сутринта, а от 2ри нататък - в 7:1о, защото в 7:15 бие звънецът за влизане. Салонът е хубав, часовете по ФВС не се заменят с други, постоянно покриват някакви нормативи, не се позволява да се играе физическо с  дрехи, с които си бил на училище - искат екип. До тук, все хубави неща. Достъпът на родители в училището е ограничен.

Сменният режим е от 2 клас, всеки месец се сменят смените. Във випуска на детето ми имаше само 1 клас със занималня, ние не посещаваме. Извънкласните занимания, които се предлагат са танци, английски и баскетбол, но ние също не ги посещаваме, защото детето ми ходи на английски в Британика, школа по мат и плуване.

Преди 4 години моята дилема беше Цар Симеон или Славейков и макар, че преди 4 години направих компромис и записах детето си в Царя, сега, от позицията на времето отново бих го записала в Царя, но този път по убеденост.

От 5 клас в училището има и математическа паралелка, в която се влиза с изпит и допълнителен хорариум от допълнителни 5 часа математика седмично. Детето ми ще кандидатства в МГ, но мат паралелка в училището остава като резервен вариант.

# 757
  • Varna
Информация за Неофит Бозвели мога да дам от познати и роднини. Не е лошо като база училището, има занималня поне до 3-ти клас, занимават ги децата, но няма добри учители за жалост. Посредствени са повечето или без грам опит.
Иначе за Гео Милев - за мен засега единственият минус на това училище е липсата на занималня след 2-ри клас. Дъщеря ми ходи на балет, на който е много доволна /освен изброените шах и народни танци/, а за справка в много от училищата въобще няма такива допълнителни дейности... Колкото до учителите - ами ние явно сме случили на такива, защото аз съм изключително доволна, както от основната учителка, така и от тази на занималнята. Много са взискателни, но децата се стараят и постигат едно добро ниво.
За стола - нас не са ни задължавали - може да си носиш храна и да не си на стол.
Тази информация за платена занималня в училището тръгна още на 15-ти септември, но е невярна и наистина ако някой има твърда информация кога и къде се провежда може да пише - но така на слухове е малко кофти, защото веднага ще скочи някой че няма стаи за занималня за децата от училището, а има за частна занималня. А няма логика да я крият, защото как ще набират ученици в нея. Като цяло съм много доволна от избора си, но не са ми добри впечатленията от всички учители /на другите класове/.

# 758
Здравейте и от мен!
Ще помоля, някой ако има инфо за Черноризец Храбър да сподели дали целодневното обучение е задължително или е по избор на родителите.
По избор на родителите е и за да сме точни, става дума за занималнята следобяд. Не се води целодневно обучение, основния учител е до обяд, след обяд е възпитател.

# 759
Благодаря ви много за отговорите!
Manzhelka, много изчерпателен отговор   bouquet

# 760
  • Варна
По избор на родителите е и за да сме точни, става дума за занималнята следобяд. Не се води целодневно обучение, основния учител е до обяд, след обяд е възпитател.

Много благодаря за отговора!
Предполагам детето ви учи там. Ще се радвам ако споделите впечатления и коментари, положителни и отрицателни неща и въобще всичко, което се сетите относно училището.
Предварително благодаря   bouquet

# 761
Аз вече ( две страници назад) писах, че съм доволна от ЧХ и най-вече от учителката и от възпитателката ни. Първата си я избрахме, ходихме предварително да се запознае с нея, влязохме в неин час и решихме ( пиша в множествено число, защото бях с бъдещата тогава ученичка), че тя ще е Simple Smile.
Удобно ми е училището, започват в 8,30. Аз съм с още едно малко дете и за мен беше удобство, но пак казвам ако не ни беше харесала учителката, нямаше да сме там. Може би в Н. Геров, не знам. Много зависи и от детето, как приема промените - вие трябва да си направите сама избора, съобразявайки се най-вече с него. Още един съвет- отидете на място, за да придобиете собствени впечатления, срещнете се с учителките и разчитайте на майчиния си инстинкт. Успех!

# 762
Днес бях в училище "Д. Чинтолов" по работа и портиерът ми каза,че имат занималня само в 1-ви клас.Очевидно проблемът със занималнята след първи клас е сериозен в доста училища.
http://radostusmivka.dir.bg/_wm/basic/?df=371848
Бяхме обсъждали частната занималня до "Гео  Милев".9лв на ден е в момента без обяда.

# 763
  • На планетата земя
Здравейте!
Нашата дилема е Найден Геров или Г.С.Раковски,ще се радвам да се включите с мнения.

# 764
  • най-шареното място
Посети ги, разгледай ги и дилемата ще се реши.

Общи условия

Активация на акаунт