Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 618
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 75
Честита Нова Година и от мен!
Занималнята в "Найден Геров" не знам каква е. В "Захари Стоянов" обещават за всички деца да има занималня, както и има в сегашния първи клас. Но не са в сградата на училището, или не всички са там, не съм сигурна, мисля че имат занималня в 57 бл. В "Раковски" има 1 група занималня за всички 5 класа, обидинена, т.е. по 5 деца от клас.
За учителите нямам информация Simple Smile

# 76
Здравейте. И ние тази година ще си имаме първолак. Моля някой ако има информация относно следните училища, да сподели

СОУ "Димчо Дебелянов"
СОУ "Найден Геров",
ОУ "Ангел Кънчев",
ОУ "Г.С.Раковски",
ОУ "Захари Стоянов" и
ОУ "Стефан Караджа"

bouquet

# 77
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Аз събирам информация за учителките в Ангел Кънчев. Някой вече е казал кой са. Ако има мами на четвъртокласници в училището, ще бъде чудесно да споделят впечатленията си Simple Smile

# 78
За много години!
Днес по новините казаха за някаква промяна в правила за кандидатстване и срокове, но детето викаше та не разбрах добре -само за Сф ли се отнасяше или и за другата част от България?

# 79
В "Найден Геров" предлагат занималня за 50% от първокласниците, т.е. 3 сборни групи за 6-те паралелки. Родители, с които съм говорила са изключително недоволни от занималнята, в смисъл налага се да дописват вкъщи.

На предварителните РС ще ви запознаят подробно с условията за тази година, тъй като може и да има разлики спрямо настоящия първи клас.

# 80
В "Найден Геров" предлагат занималня за 50% от първокласниците, т.е. 3 сборни групи за 6-те паралелки. Родители, с които съм говорила са изключително недоволни от занималнята, в смисъл налага се да дописват вкъщи.

На предварителните РС ще ви запознаят подробно с условията за тази година, тъй като може и да има разлики спрямо настоящия първи клас.

Благодаря за инфото. А това значи ли, че в занималнята децата са повече или просто няма желаещи? А с храненето как стои въпроса и в колко започват учебните занятия?
Не може да чакаме родителските срещи - прекалено късно ги провеждат за съжаление Sad

# 81
Не мога да отговоря на въпросите ти, просто Н.Г. беше едно от училищата между които се колебаех.  Предварителните РС се провеждат началото на април, преди да започне срокът за подаване на документи, точните дати публикуват на сайта на съответното училище, след като мине учителският съвет, обикновено след завършване на 1вия срок. Също така като опция остава да говорите по телефона за условията, които предлагат.

Специално за занималните политиката на училищата е различна - някои като "Раковски" нямат никаква база и предлагат една група проформа, колкото да отговорят на изискванията на закона, при други училища обединяват в една група да кажем 12 деца от единия клас с други 15 от другия клас. В "Славейков" сформират паралелките така, че тези, които за заявили желание за занималня да са в един клас, а тези, които няма да ходят на занималня да са в отделен клас.

# 82
От личен опит. Понеже миналата година дилемата ми беше:  Славейков или Цар Симеон I, искам да Ви спестя време и негативни емоции. Избрах Цар Симеон I. Не съм се разочаровала до момента от нищичко. Децата са щастливи и спокойни там. В училището работят професионалисти - директор, учители, пом.персонал. Държат на думата си и са справедливи. Внимателни и отговорни са към децата (целия персонал, с който сме имали взаимоотношения до момента). Те са екип. Напомня ми за моето първо училище преди много години, в което другарките ни работеха с ДУША. Посетете го и вижте сами. Правят предварителна среща с бъдещите първокласници - някъде към април. Дано съм полезна!  Успех и късмет!

# 83
Славейков приема май е труден ?

От кога се подават молби за прием знаете ли ?

# 84
Честита Нова Година и от мен!
Кога започва записването за 1 клас

# 85
  • Варна
Аз не мога да разбера защо само лоши отзиви чувам за Руското училище напоследък? Обаче ми прави впечатление, че всиочки отзиви са само: една позната ми каза, отнякъде чух... Реално нито едно мнение от първа ръка не чух. Много моля, ако някой се е сблъскал реално със ситуацията там, нека сподели... Имам първокласничка другата година, като имам опция и от тази година да я пусна. Чудя се още дали от 6-годишните да бъде или от 7. Много ми харесва идеята за руския, а пък мисля, че и англ. език учат в Руското. Ама пък ако наистина нивото е отчайващо...

# 86
За много години!
Днес по новините казаха за някаква промяна в правила за кандидатстване и срокове, но детето викаше та не разбрах добре -само за Сф ли се отнасяше или и за другата част от България?
За много години и от мен !
За София съобщиха....за Варна до сега не съм чула за изменения...

# 87
Здравейте и аз се включвам да ви следя тъй като тази година и дъщеря ми ще е 1 клас, а още не съм се спряла на училище. Живеем във Възраждане 3 и няма кой знае колко хубави училища около нас. Мислех за Кирил и Методий или Славейков, но първо че не ми е район и второ е съвсем в друга посока от работата на мъжът ми. Та в нашият район май останаха Гео Милев и А. Страшимиров. Вапцаров  и Н. Бозвели също са ми близо, но има много родители от квартала които се оплакват от тези училища и никак не са доволни, та ще ги пропусна. 

# 88
За "Кирил и Методий" няма изискване за адрес (изобщо няма безумните изисквания и точкова система на "Найден Геров" напр.) - и ние не сме от района, вече въпрос на ваше решение е дали ще ви устройва от транспортна гледна точка. По-напред съм писала най-общо относно училището, не провеждат предварителна родителска среща, учителите обаче са доста взискателни и за децата е стресово в самото начало.

# 89
  • най-шареното място
Изберете си училища, които са ви удобни логистично. После отидете, вижте. Питайте.
Не се водете по 4-те "елитни" само защото са били такива. Може да са точно каквото търсите, но може и да не са и да има по-добри и по-удобни, а да ги пропуснете.
Занималнята е пропуснете ако е възможно. Ако не - питайте още повече.

Училищата с труден прием или са добри, или са прехвалени /не е ясно по кои критерии, но за руското все по еднозначно става/. Училище, връщащо ученици има плюсовете си. В обратния случай се приемат децата наред, а после идват проблемите. Което само напомня, че директорът е важен.

Общи условия

Активация на акаунт