Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 812
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 855
Би ли казала коя е градината , в която е ходил твоят син..
Защото и ЧУ и ЧДГ  ако са регистрирани като такива, трябва да провеждат обучения и децата да се подлагат на тестове за покриване на образователните стандарти на МО

# 856
  • Варна
Смятам, че във Варна няма частно у-ще ,което да е по-добро от поне няколко от Държавните ни у-ща.  Peace И хич не ми е кисело гроздето .  Wink

# 857
  • Варна
Би ли казала коя е градината , в която е ходил твоят син..
Защото и ЧУ и ЧДГ  ако са регистрирани като такива, трябва да провеждат обучения и децата да се подлагат на тестове за покриване на образователните стандарти на МО

Не мога да се сетя името, намира се във Варна, съвсем близо до Очна болница.

# 858
Ако изобщо може да се говори за предимство на частните училища, то е единствено в малкия брой деца. За по-добра дисциплина не съм убедена. Плащаш си - търпят те и те обгрижват. Малко повече фалшиви усмивки. Кадрите обикновено са млади и без опит. Доказан професионалист няма да се хване да слугува на частника.

Не съм съгласна. Директорката на училището е педагог със стаж над 20 години, с изкарани всякакви възможни допълнителни курсове и квалификации, както беше и една от най-желаните госпожи за първокласници в държавното училище където работеше преди това. По английски госпожата е с много дълъг опит.

За директора спор няма. Той трябва да е навътре в нещата. Но колко от обикновените учители?

kehlib@r това ти твърдение е подплатено с достоверна информация или плод на въображението ти? ....................... Но коментари от сферата на фантазията ви са несериозни или просто гроздето ви е кисело.

Хич не ми е кисело. Да, имам богато въображение, но не го използвам  в случая. Имам преки наблюдения.

# 859
  • UK
В интерес на истината и аз се доближавам до теорията на Кехлибар, макар да проявявам засега чист интерес към ЧУ  и ЧДГ Peace
Разбира се, нямам преки наблюдения досежно тях, но имам такива от ДУ, не ми харесват много неща, но това не е на дневен ред, какво на мен, ми се харесва Crazy
Мисля, че е добре да запазим добрия тон в темата, а не да започнеме да размахваме с пръст поучително и нравоучително  bouquet

# 860
Имам наблюдения от познати деца във френското училище.Децата са в градината, но в това училище няма понятие "Детска градина", пак се водят на училище, макар и на по-ниска от училищната възраст.
Обучението и отглеждането на децата е на съвсем различен принцип, говорила съм и с учителки от това училище.
Не само се научава френски, има много положителни и непознати за другите градини практики.

Предполагам, там си струва.

Но например в "Малкия принц"- от наблюдения на резултатите на деца и пак от учителки, имащи наблюдения- никога не бих си пратила детето там.

# 861
Без да апелирам за ЧУ или ДУ само искам да отворя една скоба - участието на състезания не е показател за качеството на обучение в едно училище.
Личното ми мнение е, че ЧУ предлагат една добра основа за 1-4 клас. За по нататък незнам. Факт е, че в ДУ също има чудесни учители.
Съветът ми е да си подредите приоритетите по важност и да гледате да си покриете поне горните три точки. Общо взето навсякъде става дума за компромиси в определена степен.
И да ви кажа чудесни хора излизат и от не толкова отлични ученици в училище. Гледайте децата ви да са щастливи и удовлетворени от това, което вършат. Успех!

# 862
  • Варна
Моля за лични впечатления/мнения за обучението в Хуманитарна гимназия от 5 до 7 клас. Добър вариант ли е за след 4 клас?

# 863
Кажете ми, моля, впечатления за училище "Кирил и Методий", ако не бъркам името... Онова училище до Градска галерия... Мислим да подадем за първи клас там документи...

# 864
  • Варна
А някой да знае от къде мога да си изтегля Заявление до директора /по образец/, което трябва да се подаде, заедно с документите?

# 865
А някой да знае от къде мога да си изтегля Заявление до директора /по образец/, което трябва да се подаде, заедно с документите?

Зависи в кое училище кандидатствате - обикновено от сайта на училището. Напр., ако е за училище
"Ангел Кънчев", оттук -

http://3ou-akanchev-vn.com/   Simple Smile

# 866
  • Варна
Интересувам се от П.К.Яворов.
Чаках родителската среща в градината но такава май няма да има. Бях си харесала учителка/г-жа Даракчиева/ но от майки чувам че местата за нея вече били заети от децата от предучилищната в същото училище и от децата от най близката градина.
Никъде не са упоменати тези предимства а вече местата били заети. Така че сега си търся препоръки и за другите учителки които ще вземат първи клас на есен. Ако някой може да помогне с мнения ще съм благодарна.

# 867
  • Варна
Интересувам се от П.К.Яворов.
Чаках родителската среща в градината но такава май няма да има. Бях си харесала учителка/г-жа Даракчиева/ но от майки чувам че местата за нея вече били заети от децата от предучилищната в същото училище и от децата от най близката градина.
Никъде не са упоменати тези предимства а вече местата били заети. Така че сега си търся препоръки и за другите учителки които ще вземат първи клас на есен. Ако някой може да помогне с мнения ще съм благодарна.

Миналата седмица ходих там защото имаше отворени врати за родители на първолаци. Заявления още няма , и мисля че няма как без заявления да са заети местата.

# 868
В Яворов миналата година родителите на децата от предучилищна си избраха учител и Божинова се съобрази с желанието им. Само дето учителката напусна преди началото на учебната година. Така че да ПУК си избират учител но това не е упоменато в правила. Като цяло директора решава дали да се съобрази с избора ви на учител или не.

# 869
 И ние сме се насочили към Яворов и същата госпожа, но ще видим юни като се записваме както ще стане.А не знам кои ще са другите госпожи

Общи условия

Активация на акаунт