Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 830
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
Има ли практика в "Климент Охридски" да се провежда родителска среща преди началото на записването, на която да се представят учителите, поемащи първокласниците?

# 871
Здравейте, никога не съм писала тук и не знам дали тук е мястото да си задам въпроса, не мога да изчета всичко написано...Имам нужда от мненията на всички майки, записали тази година децата си в училище Йордан Йовков, при госпожа Лазарова и при госпожа Христова, събирам всякакви мнения за тях може да ми пишете на лични ако не тук. Интересува ме всичко доволни ли сте, само два първи класа ли бяха сформирани, и дали има места за втори клас да си преместя детето там. Колебаех се между Йовков и Цар Симеон, избрах второто и съм много разочарована, но искам преди да го преместя да проуча нещата. Благодаря на всички майки, които ще ми отговорят.

# 872
Здравей Vilianna Petrova, за съжаление не мога да отговоря на въпросите ти, но ще те помоля да споделиш, ако имаш желание, от какво сте недоволни от Цар Симеон. Интересувам се, понеже това училище ни е един от вариантите, учителите ли ви разочароваха или нещо друго?

# 873
Здравей Vilianna Petrova, за съжаление не мога да отговоря на въпросите ти, но ще те помоля да споделиш, ако имаш желание, от какво сте недоволни от Цар Симеон. Интересувам се, понеже това училище ни е един от вариантите, учителите ли ви разочароваха или нещо друго?
Ами моето мнение е, че всичко зависи най-много от учителите, които обучават децата ни. Лично аз съм много разочарована от класната ръководителка, а също и от госпожата в занималнята, която ни се падна на нас, мога да напиша на лични с подробности, но най-общо отношението на класната към учениците от класа е меко казано недопустимо. Позволява си да вика и крещи на децата, държи се грубо и с родителите, лично мен постоянно се опитва да ме изкара виновна за пропуските на синът ми, едва ли не защо аз не съм го научила, при положение че тя е учителката аз мога само да му помагам....и много други причини има и много други родители недоволни от тях, и за втори клас ще си мислят какво решение да търсят. Подробно мога да разказвам на лични, а от занималнята не съм доволна, защото почти всеки ден синът ми има да си довършва домашните във къщи и пишем до късно вечерта, при положени че е до 17:00 на училище да се върнем и да започваме наново някак си .... ако знаех че ще е така нямаше да го запиша в клас със занималня. Затова искам да знам как стоят нещата в другите училища, родителите доволни ли са... най-много ме интересува за училище Йордан Йовков, и за Петко Рачев Славейков също защото са ми по близки от останалите. Не мога да твърдя, че всички учители са такива, лично аз не обичам да слагам хората под общ знаменател, затова казвам, че е много важно какви учителки ще се паднат на децата, сигурно има и добри учители в Цар Симеон, но просто ние не попаднахме на такива, затова и мнението ми се развали..

# 874
Много благодаря за отговора, съжалявам че сте останали разочаровани. Дано намерите вашата учителка!
В тази връзка ако някой има информация за учителите, които поемат първите класове в Цар Симеон и Славейков и му се споделя, ще съм благодарна Simple Smile

# 875
  • ВАРНА
Много благодаря за отговора, съжалявам че сте останали разочаровани. Дано намерите вашата учителка!
В тази връзка ако някой има информация за учителите, които поемат първите класове в Цар Симеон и Славейков и му се споделя, ще съм благодарна Simple Smile

За Славейков нищо не се знае,информацията е много кът и май чак наесен щяло да се разбира  Rolling Eyes Засега виждам,че вече няма да има паралелка с рисуване,само 5 математически ще се сформират - пише го в сайта им.
за Цар Симеон класните ще са Ир.Христова, М.Гинева, С.Иванова, М.Гочева - нямам инфо за никоя от тях  Rolling Eyes

# 876
Благодаря, гледах им вчера сайта на Славейков и ми стана странно, че не пише нищо за художествената паралелка, не че щяхме да кандидатстваме за нея Simple Smile А какво означава полуинтернатни групи, че са със занималня или някаква друга форма на обучение?

# 877
да означава че са със занималня

# 878
  • Варна

Миналата седмица ходих там защото имаше отворени врати за родители на първолаци. Заявления още няма , и мисля че няма как без заявления да са заети местата.

а кои ще са учителките за тази година? Не ми харесва директорката да ми казва детето ми с кой класен ще е -и от други места чувам лоши неща за Директорката на Яворов

# 879
Здравейте, аз дойдох в България наскоро - в началото на април.
Не знам все още на български език. Ето защо, аз използвам един преводач и се извинявам за грешката.
Синът ми е на 13 години, в Русия беше в 7-ми клас, но на учебната година, той не довърши, защото на този ход. Така че аз искам да Септември 2015, за да го даде отново в 7 клас. През лятото, той ще бъде в състояние да се научат основите на българския език.
Ние живеем в един жилищен комплекс Чайка, така питам за съвет - кое училище да се свържете? Искам да намеря един обикновен български училище, където синът ще бъде в състояние да научат езика на страната си на пребиваване, да научат за българската история и култура, както и да получат образование.
Благодаря ви много на всички, които отговорят.

# 880
Здравейте, аз дойдох в България наскоро - в началото на април.
Не знам все още на български език. Ето защо, аз използвам един преводач и се извинявам за грешката.
Синът ми е на 13 години, в Русия беше в 7-ми клас, но на учебната година, той не довърши, защото на този ход. Така че аз искам да Септември 2015, за да го даде отново в 7 клас. През лятото, той ще бъде в състояние да се научат основите на българския език.
Ние живеем в един жилищен комплекс Чайка, така питам за съвет - кое училище да се свържете? Искам да намеря един обикновен български училище, където синът ще бъде в състояние да научат езика на страната си на пребиваване, да научат за българската история и култура, както и да получат образование.
Благодаря ви много на всички, които отговорят.
Навремето, когато се преместих тук трябваше да съм 3 клас и ме взеха само в Гео Милев, бързо наваксах, макар че беше много трудно. Имах 2 месеца преди началото на учебната година да науча езика:) Другия вариант е Руското, по-лесно ще стане адаптацията, тъй като там учат много деца от руски произход.

# 881
Да това са двете училища във Варна в които се изучава усилено руски език. Но ако не държите на това - реално детето няма какво да учи в часовете по руски, просто изберете училище в района - Захари и Раковски са две чудесни училища и никой няма да ви откаже прием.

# 882
  • UK
Има и едно частно у-ще в к.к Камчия (имат си собствен транспорт), там също учат доста деца от руски произход и един от изучаваните основни предмети е именно руския език :peace:

# 883
Така е, но тя търси "един обикновен българско училище". Иначе да, вариант е.

# 884
Така е, но тя търси "един обикновен българско училище". Иначе да, вариант е.
Ако е обикновено училище всяко едно става, просто давам съвет къде ще стане по-лесна адаптацията на детето, тъй като съм го преживяла вече.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт