Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 668
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 90
Понеже  се засегна темата за занималнята,съгласна съм,че там не може да се очаква кой знае какво качество,но какви са алтернативите при работещи родители и липса на баби и дядовци в града.Аз се сещам за два варианта-  индивидуален учител,което не е по финансовите възможности на всички родители и втори вариант-частна занималня/която пак е доста скъпа/ и не съм много сигурна дали и там  не е същото като в занималнята,която предлагат училищата.

# 91
Понеже  се засегна темата за занималнята,съгласна съм,че там не може да се очаква кой знае какво качество,но какви са алтернативите при работещи родители и липса на баби и дядовци в града.Аз се сещам за два варианта-  индивидуален учител,което не е по финансовите възможности на всички родители и втори вариант-частна занималня/която пак е доста скъпа/ и не съм много сигурна дали и там  не е същото като в занималнята,която предлагат училищата.

В доста случаи е по-зле. Причината е проста - плащаш, търпят всички изцепки на детето ти.

Изберете си училища, които са ви удобни логистично. После отидете, вижте. Питайте.
Не се водете по 4-те "елитни" само защото са били такива. Може да са точно каквото търсите, но може и да не са и да има по-добри и по-удобни, а да ги пропуснете.
Занималнята е пропуснете ако е възможно. Ако не - питайте още повече.

Училищата с труден прием или са добри, или са прехвалени /не е ясно по кои критерии, но за руското все по еднозначно става/. Училище, връщащо ученици има плюсовете си. В обратния случай се приемат децата наред, а после идват проблемите. Което само напомня, че директорът е важен.

Аз също ви препоръчвам да отидете на място. Влезте, разгледайте училището /класни стаи, тоалетни/. Усетете атмосферата. Вижте как е организирана охраната. И най-важното - опитайте да се срещнете лично с учителите, които ще поемат 1 клас. За мен директорът не е фактор. Ако попаднете при най-калпавия учител, с какво ще ви е полезен директорът?

# 92
Здравейте и от мен,
Честита Нова година и наслука на всички ни.
Дъщеря ми, също ще е 1-и клас и е категорична- Г.С. Раковски. Само това повтаря и не знам какво би станало, ако не ни приемат  Rolling Eyes Повечето от децата, от нейната група, ще бъдат записани там, а и прозореца на стаята в ДГ, гледа към у-щето. Всеки ден, минавайки покрай него тя казва, аз ще уча тук.
Така че, аз избор нямам  Laughing
Но пък имам въпроси.
Първия е, кога се подават, предварителните заявления и подават ли се изобщо такива? В сайта на у-щето има обявена дата 10.04- 31.05
И другия е, мнения за госпожите, аз сега започвам проучването и съм притеснена. Все си мисля, че това е най- важното, кой ще ги поеме и какво отношение ще гради в тях към училището.
Това са имената на г-жите
         1а Мая Иванова Фарисеева – старши учител
         1б Тодорка Панайотова Тодорова – главен учител
         1в Жанета Стефанова Тюфекчиева – старши учител
         1г Боряна Димитрова Богданова – старши учител
         1д Мая Петрова Недева – старши учител
Ще съм много благодарна, за всяко споделено мнение и съвет  Hug

# 93
  • най-шареното място
...
 За мен директорът не е фактор. Ако попаднете при най-калпавия учител, с какво ще ви е полезен директорът?
За съжаление и обратното е вярно. Каква полза от прекрасният класен, ако директорът никак не си е на мястото?

# 94
Здравейте и от мен,
Честита Нова година и наслука на всички ни.
Дъщеря ми, също ще е 1-и клас и е категорична- Г.С. Раковски. Само това повтаря и не знам какво би станало, ако не ни приемат  Rolling Eyes Повечето от децата, от нейната група, ще бъдат записани там, а и прозореца на стаята в ДГ, гледа към у-щето. Всеки ден, минавайки покрай него тя казва, аз ще уча тук.
Така че, аз избор нямам  Laughing
Но пък имам въпроси.
Първия е, кога се подават, предварителните заявления и подават ли се изобщо такива? В сайта на у-щето има обявена дата 10.04- 31.05
И другия е, мнения за госпожите, аз сега започвам проучването и съм притеснена. Все си мисля, че това е най- важното, кой ще ги поеме и какво отношение ще гради в тях към училището.
Това са имената на г-жите
         1а Мая Иванова Фарисеева – старши учител
         1б Тодорка Панайотова Тодорова – главен учител
         1в Жанета Стефанова Тюфекчиева – старши учител
         1г Боряна Димитрова Богданова – старши учител
         1д Мая Петрова Недева – старши учител
Ще съм много благодарна, за всяко споделено мнение и съвет  Hug

Мисля, че това са учителите за учебната 2013/2014 г - все още не са обявили нито дати, нито учители за учебната 2014/2015 г. И аз се интересувам...

# 95
Знаете ли дали може да се подадат заявления по два района -  например за училище в Чайка и за училище в центъра, а вече според приема да мисля записването?

# 96

Мисля, че това са учителите за учебната 2013/2014 г - все още не са обявили нито дати, нито учители за учебната 2014/2015 г. И аз се интересувам...

Оле, ами да Sad Благодаря ти, много съм се заблудила  Confused
Добре, някой разполага ли с информация за учителите и приема в Раковски, тази година   bouquet

# 97
  • Варна
Записвам се да следя темата. Хлапето ми е предучилищна група в Цар Симеон I. Живея срещу входа на уч. "П.Р. Славейков" , но миналата година ми казаха че нямат за тази година 5 годишна предучилищна група.Колебая се дали за втората година предучилищна да сменям училището, тъй като Славейков ми е съвсем до вкъщи. От друга страна от Цар Симеон съм много доволна , страхотна учителка имат предучилищната група. Малкия е много палав , но в училище само отговорност и уважение, все едно не е той.И ходи с голямо желание.Не знам дали да го местя изобщо, но шансовете за първи клас за Славейков ща са по-големи може би.

# 98
  • най-шареното място
Знаете ли дали може да се подадат заявления по два района -  например за училище в Чайка и за училище в центъра, а вече според приема да мисля записването?
няма ограничение къде да кандидатствате.
Записваш едно през май/юни след класиране.
Освен ако училището не е решило да класира след записване /рядко, но се случва - виж старата тема/.

# 99
  • Варна
Не знам дали ще ви е интересно, но тази година направих сравнителна табличка за успеха на децата от математически състезания по училища.
Тъй като дъщеря ми започна да ходи по такива състезания ми и реших да сравня резултатите на нашето и други училища и те не са в полза на нашето - "Захари Стоянов".
Всъщност всеки може да си направи това сравнение от официалните резултати и да се проследи до известна степен успеваемостта на учители и ученици - което мисля трябва да е решаващо при избора на училище.  Peace

# 100
Понеже не ми се рови,би ли споделила кои са водещите училища по резултатите от състезанията?

# 101
  • най-шареното място
Аз бях сравнявала повече неща - степента на участие /дали се насърчават/, степента на успеваемост /как се справят като цяло и каква част от участниците са с добро представяне/; броят приети в МГ.

Последните две неща не са функция на училището, но показват средата в някаква степен. Освен това са си данни за други набори, а самите деца са не по-малък фактор от училище и учител. Може вече да има и други състезания с масово участие, които да гледате.

# 102
  • Варна
Това сравнявах и аз - всъщност това е информацията от резултатите и насърчаването за мен също е доста показателно.
enigm@, подбрах просто 5 училища, които ме вълнуваха - Раковски, Захари, Славейков, Кирил и Найден Геров, и не съм сравнявала всички.
От тези на върха са Кирил с най-много участници, най-висок сбор точки и най-голям брой деца с висок успех - над 90 точки. Състезанието е математически турнир "Черноризец Храбър".
Както казах, всеки може да си направи сравнение и изводи съответно.

# 103
  • най-шареното място
Ако ще сравнявате, сравнявайте на широка база - всички състезания.
Към края на май ще излезе класирането на МГ и там се вижда най-ясно защото сътезанията са заедно в един файл.
От горните 5,  за миналата година най-успеваемото е Геров с 18% от приетите. Файлът е на сайта на МГ .

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 12:54 от арт мама

# 104
  • Варна
Добре - това можеш да го кажеш на тези на които им предстои избор на училище, за да не се гледа само база и тоалетни.
А защо вземаш като краен резултат - успех, приема в МГ - това не е самоцел /или поне не бива да е/ на участието в състезанията. Все пак има и други състезания, освен математически. А аз подсказах какво може да се има предвид при избор.
Потретвам - който се вълнува, може сам да си направи изследване.

Общи условия

Активация на акаунт