Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 968
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 570
Информация относно приема в I клас в СОУ"Найден Геров"
Първи приет - 18 точки
Последен приет - 11 точки

Около 19.00 часа ще обявят колко незаети места има и как ще се процедира с тях....
Като гледам обаче последния приет с колко точки е ,просто нямаме никакъв шанс със 7.
Попитах дали може да оставя някаква молба ,чрез която да си пазим някакъв ред за евентуално място,но ми отговориха,че никога не са имали свободни места до 4-ти клас.
Варианта ни остава СОУ"Васил Друмев",което става ОУ,каквото си беше преди години и може пък да е за добро....Там са само първи смени,занималнята е за всички и са по около 20-22 деца в клас.Тази година имат 4 паралелки.Госпожата,която съм писала е прекрасен педагог,според всички,с които съм говорила..
Жалко само,че детето толкова искаше да е в Геров..мъчно ми е ,но....
Смятам,че е крайно несправедливо,децата които живеят на метри от училището да имат същия брой точки,като тези които живеят на километри от училището,но са в триъгълника за 5 точки...

# 571
  • Варна
Първи приет - 18 точки

Много ми е чудно как са ги събрали тези точки? Rolling Eyes

Цитат
ІІ. Правила за приемане на ученици в І клас:

1.  Деца живеещи в близост до училището:
- район между улиците „В.Левски“, „Цар Освободител“, "Княз Борис І“ – 5 точки;
- Район „Приморски“ – 3 точки;
- други райони – 1 точка.
2.  Наличие на други членове на семейството, обучавани в VІІ СОУ „Найден Геров“ – 3 точки
3.  Деца, обучавани в ПГ на VІІ СОУ „Найден Геров“ – 5 точки
4.  Деца и внуци на служители, работещи в сферата на образованието:
- деца и внуци на служители на VІІ СОУ „Н.Геров“ – 5 точки;
- родители, работещи в сферата на образованието – 2 точки.
5.  Деца, чиито родители работят в близост до училището:
- район между улиците „В.Левски“, „Цар Освободител“, „Княз Борис І“  – 4 точки;
- Район „Приморски“ – 2 точки.
6.  Деца-сираци:
- пълни сираци – 5 точки;
- полусираци – 3 точки.

Този с 18 т. трябва да има поне 4 предимства, а този с 11 т. - 3 предимства. Rolling Eyes

Една проста сметка показва, че 18 т. могат да се получат само от:

2.  Наличие на други членове на семейството, обучавани в VІІ СОУ „Найден Геров“ – 3 точки; или или 6.  Деца-сираци:
- полу-сираци – 3 точки;
- деца и внуци на служители на VІІ СОУ „Н.Геров“ – 5 точки; или 6.  Деца-сираци:
или
6.  Деца-сираци:

Направо абсурдно ми се струва да има дете с всичките тези предимства. Rolling Eyes

11 точки пък се получават само от следните комбинации:

- деца и внуци на служители на VІІ СОУ „Н.Геров“ – 5 точки; или 6.  Деца-сираци:
или
- район между улиците „В.Левски“, „Цар Освободител“, "Княз Борис І“ – 5 точки; (или всяко едно от снованията за 5 т.)

Аз си мислех, че, след като живеем на 200 м. от училището и каката учи там, за малкия е сигурно, че ще е приет, а пък то какво се получава?! Абсурдно е!

# 572
  • Варна
Лошо е когато "Н. Геров" (или кое да е училище) е твоето "квартално" училище, а не те приемат. И варианта
Не сме приети в "Найден Геров" Rolling EyesМного неприятно...Надявам се,че не всички приети ще се запишат и ще  има някакво второ класиране..В противен случай остава кварталното училище Confused
не е актуален за теб.... Sick

# 573
Първи приет - 18 точки

Много ми е чудно как са ги събрали тези точки? Rolling Eyes

Цитат
ІІ. Правила за приемане на ученици в І клас:

2.  Наличие на други членове на семейството, обучавани в VІІ СОУ „Найден Геров“ – 3 точки
- Район „Приморски“ – 2 точки.
6.  Деца-сираци:
- полусираци – 3 точки.

Този с 18 т. трябва да има поне 4 предимства, а този с 11 т. - 3 предимства. Rolling Eyes

Една проста сметка показва, че 18 т. могат да се получат само от:

2.  Наличие на други членове на семейството, обучавани в VІІ СОУ „Найден Геров“ – 3 точки; или или 6.  Деца-сираци:
- полу-сираци – 3 точки;
или
6.  Деца-сираци:

Направо абсурдно ми се струва да има дете с всичките тези предимства. Rolling Eyes

11 точки пък се получават само от следните комбинации:

или
- район между улиците „В.Левски“, „Цар Освободител“, "Княз Борис І“ – 5 точки; (или всяко едно от снованията за 5 т.)

Аз си мислех, че, след като живеем на 200 м. от училището и каката учи там, за малкия е сигурно, че ще е приет, а пък то какво се получава?! Абсурдно е!

Ами то за да влезем там или трябва да  убия баща му или да се оженя фиктивно за някой даскал Joy Joy JoyПредимството с най-много точки ,според мен трябва да е за района в непосредствена близост до училището и за второ дете,кандидатсващо за място в училището.Тези предимства с учител в семейството например не би трябвало да са от значение или поне не от голямо значение..

# 574
Лошо е когато "Н. Геров" (или кое да е училище) е твоето "квартално" училище, а не те приемат. И варианта
Не сме приети в "Найден Геров" Rolling EyesМного неприятно...Надявам се,че не всички приети ще се запишат и ще  има някакво второ класиране..В противен случай остава кварталното училище Confused
не е актуален за теб.... Sick
И двете училища са в квартала.Едното е пред блока ми:Найден Геров",а "Васил Друмев"е зад блока ми(бившо Кондов)

# 575
  • най-шареното място
Ужасно е това, с неприетите братя и сестри на ученици.
Дано се намери решение! Това е най-важното за едно семейство - децата да са заедно ако това желаят. Успех!

ПП Така става когато едно училище стане много желано. И регионалното предимство не е най-тежко.
Същото е с Милев - Бозвели си стои празно. Вероятно и Друмев така.

ППП Абсурдно е да живееш в завод Дружба и да ти се налага да избираш. Simple Smile Не се сърди @Дари@! Опитах се да намеря нещо хубаво в ситуацията. Пишете за развитието.

# 576
Сигурно всички родители на децата в Геров работят в района му....това ми хрумва на мен.

# 577
Ужасно е това, с неприетите братя и сестри на ученици.
Дано се намери решение! Това е най-важното за едно семейство - децата да са заедно ако това желаят. Успех!

ПП Така става когато едно училище стане много желано. И регионалното предимство не е най-тежко.
Същото е с Милев - Бозвели си стои празно. Вероятно и Друмев така.

ППП Абсурдно е да живееш в завод Дружба и да ти се налага да избираш. Simple Smile Не се сърди @Дари@! Опитах се да намеря нещо хубаво в ситуацията. Пишете за развитието.
Simple SmileПо-скоро срещу Завод "Дружба"...За мен лично най-важният критерий за избор,беше желанието на детето ми.Водих го в двете училища,съвсем достъпно му обясних,предимствата и недостатъците на двете училища и че в Геров се учи повече и има по-малко за игра.Въпреки това,той каза че иска да учи повече,за да стане учен,а и там ще вижда деца от неговата градина...Сега е много разочарован ..Може би е грешка да предоставиш на детето си право на избор на тази възраст,но аз исках той да избере и да ходи с желание.Честно казано и през ум не ми е минавало,че за да влезеш в Геров ти трябват 4 или в много краен случай 3 предимства с по-голям брой точки..Мъчно ми е наистина,но..всяко зло-за добро!Във В.Друмев тази година са 4 паралелки за първи клас (това е прецедент,досега винаги са били две) и от СОУ става ОУ,което предполага ,че целият ресурс:база,финанси и човешки ресурс ще се концентрира върху началните ученици,за да може училището да привлича повече ученици=повече паралелки,повече пари,по-големи шансове за висока резултатност.Преди години това училище си е било основно и самата сграда е предвидена за такова.Радвам се,че се е взело това решение!Определено ще бъде по-спокойно..И все пак много искахме с детенце да е в Геров... Rolling Eyes

# 578
Аз избрах ОУ"Кирил и Методий". Дълго проучвах по всякакви критерии и въпреки отдалечеността ми от училището, реших синът ми да учи там. Сега остана само да го приемат, въпреки че според зам. директора приемат почти всички деца.
Успех на всички в изборът ви!
Би ли споделила каква информация имаш за училището и учителите, които ще вземат първи клас догодина в "Кирил и Методий". Аз все още се колебая между "Кирил" и "Климент. Може и на лични ако предпочиташ.  Peace
\

И аз исках да помоля за инфо за Кирил и Методий, учители, занималня, условия.....всичко! Предварително благодарим !

Има ли някой инфо за това училище  и кои ще са учителите за тази година за първи клас..дали тези от 4 -ти?

# 579
Аз пък чух, че за Кирил имало над 400 молби за около 120 места. Дано не бъркам нещо с числата, но как ще приемат всички?

# 580
Няма да приемат всички-няма как да стане.Ние сме от неприетите там.

# 581
Аз избрах ОУ"Кирил и Методий". Дълго проучвах по всякакви критерии и въпреки отдалечеността ми от училището, реших синът ми да учи там. Сега остана само да го приемат, въпреки че според зам. директора приемат почти всички деца.
Успех на всички в изборът ви!
Би ли споделила каква информация имаш за училището и учителите, които ще вземат първи клас догодина в "Кирил и Методий". Аз все още се колебая между "Кирил" и "Климент. Може и на лични ако предпочиташ.  Peace
\

И аз исках да помоля за инфо за Кирил и Методий, учители, занималня, условия.....всичко! Предварително благодарим !

Има ли някой инфо за това училище  и кои ще са учителите за тази година за първи клас..дали тези от 4 -ти?

Повече инфо на 18ти на родителската среща

# 582
  • Варна
Сигурно всички родители на децата в Геров работят в района му....това ми хрумва на мен.

Сигурно не всички, но при мен е точно така - живеем на Ген. Колев, работя на Ген. Столетов. Освен това при записване се иска служебна бележка от работодателя (със сигурност знам за Захари Стоянов).
Но пък има и деца, които не са от квартала...... и навсякъде го има..... Всеки си има своите причини да запише детето си в дадено училище.

Понеже имам бегъл поглед и върху В.Друмев - чисто и спретнато училище със задружен колектив. До 4 клас е много спокойно и учителите са добри, учи се от 8 часа на една смяна и има занималня за всички (поне до момента), всички учат само английски, имат разни извънкласни занимания - нар. танци, таекуондо и още нещо  newsm78. Имат голям двор, физкултурен салон, имат библиотека, храната е на кетъринг, няма лавка.

# 583

Ами аз ние сме точно от тези, ама пак не сме приети:)
То както каза някой или трябва да убиеш половинката си, или да изровиш някоя далечна роднина в Министерство на образованието....

# 584
Здравейте, Искам да попитам някой знае ли, дали мога да изтегля оригиналното удостоверение веднага или има някакъв срок. Случи се така, че записах детето в едно училище, но днес ми се обадиха от друго,  където беше резерва и почти нямаше никакъв шанс, но е прието.Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт