Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 969
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 630
Сега,не искам да подвеждам никого,но останах с впечатление,че става въпрос за днес,но пак казвам не съм сигурна PeaceПровери пак в понеделник. Peace

# 631
Моя приятелка днес им звъняла.Имали свободни бройки(по спомен над 30),но нямат резерви,а ще приемат който първи отиде-до като запълнят нужните си бройки ooooh!
от днес ли който първи отиде или от понеделник сутрин ? Simple Smile Извинявай, че "издребнявам" хихихихи
За вчера е било записването, със сигурност. Сутринта е имало 47 свободни места, но дали все още са останали не знам  Thinking

# 632
Това е несериозно. Имало 47 свободни места Rolling Eyes Това означава, че са приели почти 2 паралелки по-малко от предвидените?! За какъв наплив говорим? Смятам, че тревогите Ви са излишни. И на 15.09. да отидете в което и да е училище, нямат право да откажат да запишат детето в 1 клас.

# 633
Това е несериозно. Имало 47 свободни места Rolling Eyes Това означава, че са приели почти 2 паралелки по-малко от предвидените?! За какъв наплив говорим? Смятам, че тревогите Ви са излишни. И на 15.09. да отидете в което и да е училище, нямат право да откажат да запишат детето в 1 клас.
Не са приели 2 паралелки по-малко, просто приетите на 1-во класиране не са се записали, има деца приети в 2 и повече училища.

# 634
Не ми се влиза в дискусия, но в 1 клас няма класиране. Смятам, че някои училища и учители злоупотребяват и се възползват от неинформираността на родителите. В І клас децата се записват след представяне на оригинално удостоверение от подготвителната група. Всякакви други класации са измишльотини, чрез които се поддържа интерес към дадено училище и се създава впечатление, че то е по-, по-, най-. Запишете си детето в най-близкото до Вас училище, за да Ви е удобно, и на детето да му е удобно. Ако то има потребност от учене, без значение е в кое училище ще учи. Програмите и учебниците са едни и същи.

# 635
Не ми се влиза в дискусия, но в 1 клас няма класиране. Смятам, че някои училища и учители злоупотребяват и се възползват от неинформираността на родителите. В І клас децата се записват след представяне на оригинално удостоверение от подготвителната група. Всякакви други класации са измишльотини, чрез които се поддържа интерес към дадено училище и се създава впечатление, че то е по-, по-, най-. Запишете си детето в най-близкото до Вас училище, за да Ви е удобно, и на детето да му е удобно. Ако то има потребност от учене, без значение е в кое училище ще учи. Програмите и учебниците са едни и същи.
И кое е това училище, в което отиваш с удостоверението и си записан? smile3555

# 636
Извини ме нищо лично......ти в България ли живееш Thinking....нищо от казаното по- горе не ми се връзва с нашата действителност...... Thinking

# 637
Във всяко училище. Там, където е направена класация на децата, а сега има свободни места, класирането е станало преди да бъдат  представени удостоверенията, т.е. каруцата е поставена преди коня. Разбира се, че е възможно училището да не може да поеме повече от определен брой деца поради недостатъчност на  материалната база, изискване за целодневен режим на първокласниците и т.н. Но това не е повод за отчаяние. Детето ще бъде първокласник. Желая  успех! Simple Smile

# 638
Имате ли представа кои ще са учителите за първи клас в Раковски и отзиви за тях?
Как е като цяло там и на какъв принцип е класирането за занималнята, която знам че е само за 30 деца? newsm78
[Много внимавайте с прехвалените учителки от ОУ "Раковски". Славата им е напълно фалшива. Директорът системно прикрива родителските сигнали срещу тях.
По отношение на занималнята се интересуват кои родители работят по цял ден, но това не е достатъчно (поне до сега не беше достатъчно) да постигнат справедливост. В нашия клас отпаднаха деца с двама работещи родители.
Извинявам се, че толкова късно се включвам в темата./quote]

# 639
Имате ли представа кои ще са учителите за първи клас в Раковски и отзиви за тях?
Как е като цяло там и на какъв принцип е класирането за занималнята, която знам че е само за 30 деца? newsm78
Много внимавайте с прехвалените учителки от ОУ "Раковски". Славата им е напълно фалшива. Директорът системно прикрива родителските сигнали срещу тях.
По отношение на занималнята се интересуват кои родители работят по цял ден, но това не е достатъчно (поне до сега не беше достатъчно) да постигнат справедливост. В нашия клас отпаднаха деца с двама работещи родители.
Извинявам се, че толкова късно се включвам в темата./quote]

# 640
И на 15.09. да отидете в което и да е училище, нямат право да откажат да запишат детето в 1 клас.

За втори път чувам това - че когато се отиде на 15.09. нямат право да те върнат.
А ако се отиде в училище където вече няма свободни места, тогава какво?

# 641
И на 15.09. да отидете в което и да е училище, нямат право да откажат да запишат детето в 1 клас.

За втори път чувам това - че когато се отиде на 15.09. нямат право да те върнат.
А ако се отиде в училище където вече няма свободни места, тогава какво?

Няма да те върнат в смисъл, че И тогава е възможно записване. Но това - само в училищата, където има незаети места.

# 642
  • най-шареното място
То и непрекъснато е възможно записване в училище. Дали за първи път или смяна - възможно и става.
Обаче в темата се коментира къде е възможно на практика, а не какви възможности теоретично има.

# 643
Здравейте!

Искам да попитам някой може ли даде някакви отзиви и мнения за начален учител г-жа Ася Николова от ОУ "Добри Чинтулов" гр. Варна
Благодаря предварително.

# 644
  • Варна
Аз днес го записах малкия в Славейков, приет е. В предучилищна група има доста приети деца, не знам дали е имало голям наплив, но са поне 70 приетите, има и резерви. Може би за първи клас ще е по-трудно за деца които не са били там ПГ, което е нормално след като има големи ПГ , първоси приемат тях. Нямам никаква информация за начина на обучение, на родителската среща ще кажат, какви смени, по колко часа и т.н..

Общи условия

Активация на акаунт