Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 807
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Има ли защо да е по-скъпо от това на Камчия?

# 841
  • Варна
Има ли защо да е по-скъпо от това на Камчия?

Мисля, че там цената е същата като на Камчия. Чак такива впечатления преки нямам, посетих веднъж базата, разгледах, обясниха ми всичко, определено ми хареса, но нямам нужната финансова възможност, а за училището в Камчия разбрах от темата, идея си нямах за него.

# 842
  • Варна
Има 8% разлика в цената все пак.

# 843
Здравейте,
а как се казва това у-ще в Камчия, имат ли сайт?  bouquet

ЧСОУ "Юрий Гагарин", има сайт.

# 844
  • UK
Здравейте,
а как се казва това у-ще в Камчия, имат ли сайт?  bouquet

ЧСОУ "Юрий Гагарин", има сайт.

Да и аз го намерих много благодаря   bouquet

# 845
  • Варна
Някой знае ли кога се подават документи в държавното руско училище за първи клас?

# 846
  • UK
Който има финансовота възможност за частно училище, "Мечтатели" във Варна също е доста хубаво, ново и със съвременна система за обучение.

А у-щето само Основно ли е? Къде се намира, такси, учители, може л,и мнения? Виждам, че сте запозната, затова въпроса ми се адресира до вас , но ще радвам да се включат и други  bouquet

# 847
  • Варна
Който има финансовота възможност за частно училище, "Мечтатели" във Варна също е доста хубаво, ново и със съвременна система за обучение.

А у-щето само Основно ли е? Къде се намира, такси, учители, може л,и мнения? Виждам, че сте запозната, затова въпроса ми се адресира до вас , но ще радвам да се включат и други  bouquet

Намира се в кв. Левски, до Мамсендми центъра. Да, училището е основно. Таксата е 6500 на година, при еднократно плащане е по-ниска. Познавам 3-4 човека от персонала, но не от професионална гледна точка, но съм убедена че са и отлични педагози, с доста опит и много добри мнения от други страни и заслужени признания. Имат сайт, както и страница във фейсбук, където можете да намерите много информация, както и ако отидете на място да разгледате.
Надявам се да съм била полезна  Laughing

# 848
  • UK

Намира се в кв. Левски, до Мамсендми центъра. Да, училището е основно. Таксата е 6500 на година, при еднократно плащане е по-ниска. Познавам 3-4 човека от персонала, но не от професионална гледна точка, но съм убедена че са и отлични педагози, с доста опит и много добри мнения от други страни и заслужени признания. Имат сайт, както и страница във фейсбук, където можете да намерите много информация, както и ако отидете на място да разгледате.
Надявам се да съм била полезна  Laughing

Да, благодаря ви много за което  bouquet

# 849
Съдейки по състезания- по- трудни и по-масови от рода на "АЗ и..." ,към момента във Варна няма частно училище, което е конкурентно на държавните по отношение на обучение.

Предполагам, предимството на частните е по-малкият брой деца, което води до по-добра дисциплина и вероятно по-спокойно пребиваване на детето в училище.

От позицията на майка, направила непредвидими грешки, но и интуитивно- добри предвиждания - изберете удобното училище, както и училището, в което детето ще има познати деца.

Ако е трудно вземане-водене и осигуряване на обучение у дома,  изберете училище, в което до по-висок клас има осигурена занималня.

Колкото до лоши педагози, агресивна детска  среда, неглижиране на детски проблеми  и повърхностно преподаване- почти във всяко у-ще в града ги има.

# 850
 Ако изобщо може да се говори за предимство на частните училища, то е единствено в малкия брой деца. За по-добра дисциплина не съм убедена. Плащаш си - търпят те и те обгрижват. Малко повече фалшиви усмивки. Кадрите обикновено са млади и без опит. Доказан професионалист няма да се хване да слугува на частника.

Колкото до лоши педагози, агресивна детска  среда, неглижиране на детски проблеми  и повърхностно преподаване- почти във всяко у-ще в града ги има.

Съвсем вярно.

# 851
  • Варна
Ако изобщо може да се говори за предимство на частните училища, то е единствено в малкия брой деца. За по-добра дисциплина не съм убедена. Плащаш си - търпят те и те обгрижват. Малко повече фалшиви усмивки. Кадрите обикновено са млади и без опит. Доказан професионалист няма да се хване да слугува на частника.

Не съм съгласна. Директорката на училището е педагог със стаж над 20 години, с изкарани всякакви възможни допълнителни курсове и квалификации, както беше и една от най-желаните госпожи за първокласници в държавното училище където работеше преди това. По английски госпожата е с много дълъг опит.

Но въпрос на предпочитания, ясно е, че угода за всички няма Wink все ще има недоволни.

# 852
kehlib@r това ти твърдение е подплатено с достоверна информация или плод на въображението ти? Защото моите наблюдения от едно единствено частно училище са съвсем други. Истината е, че и аз в началото си мислех, че ще бъде така както ти казваш, но за радост европейски ориентираните училища държат изключително много на добрата дисциплина и добрите взаимоотношения деца-деца и учители-деца. И никой никого не търпи, защото си плаща. Това също може да се провери.
Никого не убеждавам, че ЧУ е по-добрия вариант, определено могат да се намерят позитиви и в двете форми на обучение. А и не ме интересува особено вашия избор. Но коментари от сферата на фантазията ви са несериозни или просто гроздето ви е кисело.

# 853
Кехлибар,  нещо не си запозната. Имам близка,  която по финансови причини реши да мести детето от ЧУ в хубаво общинско... Детето получи нервен срив още на първата седмица,  изкара месец и набра "любящия" баща да плаща здрава издръжка за да може да го върне в частното.. Покрай липсата на места в ДГ доста опитаха от ЧДГ,  децата усещат разликата, за родителите да не говорим..

# 854
  • Варна
Сина ми изкара една година в частна градина поради липса на места в държавна. Не съм съгласна че частното е по-хубаво . В частната градина цял ден гледаха телевизия, после в държавната имаха занятия, игри, песни, учене. Това го нямаше в частната . Просто гледаха да минава времето и да взимат парите.Държавните градини имат програми и трябва да покриват изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт