Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета прекрасни  Hug

Браво за хубавите новини на Тори и Бейбифейс  Hug

Бейбифейс, в Швейцария аз отидох а ММ си остана в Бг, аз много ревнувах, че ще си намери някоя, пък той хайвана от своя страна сън не спал, че ще си намеря някой богат швейцарец и ще му бия шута  Joy

Аз за пелените смятам да взема по няколко малки пакета, за да видим какво ще пасне на дупето на Владко, иначе памперсите тука са евтини.
ММ също много се интересува какво става с бебко, как расте, раждането го вълнува, искаше му се и на курс с мен да идва, но той просто няма физическото време. За прегледите едвам успява да се освободи, и не винаги успява. И аз като Ивичка се опитвам да го щадя, защото знам колко изморен се прибира . Но знам, че ще помага, защото племенника ни сме си го отгледали и сме го къпали и памперси е сменял, все едно наш си беше.  Да не говорим, че изкарахме и едно от боледуванията му с 40 градуса температура (майка му и баща му ни го оставиха и отидоха в чужбина за седмица и той по закона на Мърфи на следващия ден вдигна температура), в болница го карахме, редувахме се да спим през нощта, държеше го, докато му правеха инхалации и т.н. ММ е тестван в тая област Simple Smile

Котке, и аз от ДМ имам прекрасни впечатления, страхотни неща имат. Бебето дето го гледах в Swiss само от там му взимаха пюрета и памперси. И ми направи впечатление, че в Германия цените в евро са по ниски, отколкото в Бг в лева.

Аз с квартирата пак до никъде, обяснението на хазаина, които ни отказа, беше че ще цапаме много  smile3511 то тука чудните им жилища, та пък и претенции имат, не стига безбожните цени (апартамент с две спални е в порядък от 1100-1200 паунда) ами и претенции.

Лекичка на всички и  Hug Hug Hug

# 556
Здравейте маминки!
Излезе ми микробиологията имам габички! Направо зяпнах като ми казаха откаде са се взели? Моя доки е в отпуска и чак във вторник съм на преглед. Казаха ми че са трудни за лечение,страх ме е да не навредят на бебока.  ooooh!Като казах на моя и той #Crazy ами ако стане нещо на бебето.

# 557
Шанта, ето заповядай - http://peterblogs.de/obshhestvo-2/nay-vazhnite-promeni-v-germaniya-prez-2013/
Не знам дали да вярвам на този блог...тук имам от Доки много книжки ,в едната пише 60-65%  както си беше.. а то всъщност в коя институция тр да се регистрираме за целта?

Деси,доки ще ти даде таблетки и кремче сигурно,гъбички се лепват мн бързо по време на бременността и от най-малкото нещо,и аз никога съм нямала само при първата бременност и сега..на бебо нищо няма да му стане,то е добре защитено Peace

Бейбифеис,браво за хубавите новини ! Hug  

# 558

Благодаря!

Спам по немските бюрократични въпроси:
Скрит текст:
Принцес, аз до сега се кьоравих и май не е така. Взимат се само доходите на този който ще ползва майчинството, съответно няма да работи. Тоест доходите на бащата ще се вземат предвид ако реши да ползва той една част. Според мен поне 2та месеца си струва да си ги ползва, иначе се губят. Формуляра е според Bundesland, напиши в гугъл Elterngeld Antrag и твоя град (аз не запомних ти къде си) и ще ти излезе , попълваш и пращаш + там oще каквито се изискват документи, преди май е било в Sozialamt, a сега в Jugendamt ...Същото и за Kindergeld. Освен тях и тези Betreuungsgeld, за които ти писа някои провинции имат и Landeserziehungsgeld, трябва да се провери.

За детския лекар. Моите впечатления за нашия град са, че тези, които имат положителни оценки в интернет са вече препълнени.  Така беше и за гинеколога. Все пак аз за сина ми сравнително лесно намерих лекар и то, който ми е наблизо. Дори съм доволна от него, но ние ходим там само за задължителните прегледи, тоест не ми е толкова важен (нали синът ми е с диабет и си имаме ендокринолог, с него се съветвам по всякакви въпроси, а в спешен случай въобще не търся педиатър, а директно ходя в университетска детска клиника). За бебето обаче искам нов педиатър, който да е с пo-критичен поглед към ваксинирането, а това вече си е задача с повишена трудност и търсенето започна,  но не знам дали ще завърши успешно.
Дали е рано за търсене не знам, можеш да се поогледаш, ако има кой да ти препоръча - супер, ако не и в последствие не си доволна, винаги може да го смениш. Действително педиатъра ти трябва след първия месец, преди това идва акушерката. Тя също би могла да ти препоръча педиатър, аз поне мисля да говоря с моята.

А под това се подписвам и изобщо не ми се пише по темата, защото ме хваща нервата, ще се водя по бебето. Ако е кооперативно, може и ЕБХ, ако не е може и до 3 год. да ходи с пелени и не смятам да се хвърля под влака по случая:

Въобще някои неща звучат прекрасно на теория, но са изключително трудно приложими и дори излишни. Аз лично съм много против всичко да е крайно, крайно, крайно. Всеки гледа да даде най-доброто на децата си и съм сигурна, че една майка, правеща "класическо" захранване е също толкова внимателна и грижовка, колкото майка, правеща "педагогическо" (просто пример).  Спазват ли се някои основни правила, децата израстват здрави и щастливи независимо дали са били хранени с пюрета от ръката на майката или са омазвали цялата къща, пробвайки храни. Много ме дразни това съревнование понякога между майките тип кой е по-по-най. Но и това е друга тема.  Mr. Green
Heart Eyes

Но иначе ми е интересно да чета всеки споделен опит  Simple Smile

ДМ нямам наблизо и дали за това, но изобщо не съм им в час с продуктите. Мислех да ходя да им видя дрешките, нали и те са био...

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 21:48 от Шанта

# 559
  • София
Да ви кажа аз какво ме посъветва за мъжете една колежка с опит, пък всеки сам си решава. Каза ми НИКАКВО ЖАЛЕНЕ, защото така свиквали и после край - цялата работа на нас се пада. Независимо дали е бил на работа и независимо дали е уморен, трябва да си поема неговата част от задълженията. Не са чак толкова уморени, че да не могат нищо да свършат. Може да има и "почивни" дни по изключение, но да не става навик. Гледането на дете също не е лека задача. Изтощава и физически, и психически.
Ивичка, как успяваш да изкъпеш едно бебе без помощ? Аз това не мога да си го представя изобщо, поне не първите седмици. Имам чувството, че няма ли още някой с мен, нищо няма да успея да направя. Може би след време ще хвана чалъма, но първоначално ми се струва непосилна задача. ММ пък разправя, че щяло да го е страх да го пипне. Е не са чак толкова чупливи, надявам се.  Mr. Green
Ив, аз затова като търсех квартира, не казвах, че съм бременна. За да не ми отказват заради това. На хазаина му казах може би месец и половина след подписването на договора. Не че нещо е реагирал остро, но каза нещо от рода, че много щяло да вдига шум на съседите. Те пък съседите едни тихи... Днес сякаш щанга хвърли някой отгоре на пода. Разтресе ми се целия таван. Не издържах и им викнах  smile3512 Той и ММ много не им мълчи. Особено лятото, като спим на отворен прозорец. Аз веднъж бях в хола и се чува от спалнята ММ как вика "Айде да си лягамеее", а беше някъде към 12ч. Аз реших, че на мен вика и тичам да видя какво става, а то се оказало, че съседките над нас - на 2 и 3 етааж 2 часа не спирали да си говорят през прозорците и човека не успял да заспи. Еми прибраха се тогава, ама това им е много грозен ежедневен навик.
За магазините ДМ, аз винаги съм си мислила, че това е нещо като Лили Козметикс - просто по-голям магазин за козметика. Не знаех, че имат собствени продукти. И понеже няма наблизо около нас, не съм влизала често.

# 560
Благодаря ,Шанте! Hug ще поразровя,то нали и всяка бундесланд с нейните си закони...И на мен Дм най-близкия ми е на 30 км,но ние много пътуваме и ходя(ходих)честичко,имат хубави неща и са сравнително евтини...

Пандиии виж какво има тук,като го видях се сетих за теб Hug
http://m.hm.com/de/product/00466?article=00466-C#mediaType=STILL_LIFE_FRONT

П.П
За дрешките пропуснах-и от С&А и Др магазини,серията на Хайди Клум ,всички дрешки са от еко памук,в Дм дрешки не съм разглеждала newsm78 ,тр да намина..

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 22:29 от His Princess

# 561
Здравейте! Hug
Аз два дни не мога да се включа активно,че доста търчане ми се падна,особено след като изписаха баща ми от болницата(беше 7 дни в болница,заради кръвното,което вдига). Сега поне изглежда по-добре! Да ми е жив и здрав и да види така мечтаната внучка! Peace
Елг,макар и на патерици искам да ти честитя празника и да ти пожелая много здраве,щастие,разбирателство и още едно весело и послушно детенце!  bouquet
Много интересни теми разисквате,обаче аз само ще чета,понеже нямам опит. Много полезни неща споделяте! Peace
На всички коремчета-много Hug Hug Hug Hug

# 562
Да ви кажа аз какво ме посъветва за мъжете една колежка с опит, пък всеки сам си решава. Каза ми НИКАКВО ЖАЛЕНЕ, защото така свиквали и после край - цялата работа на нас се пада. Независимо дали е бил на работа и независимо дали е уморен, трябва да си поема неговата част от задълженията. Не са чак толкова уморени, че да не могат нищо да свършат.
Това ми се струва много коравосърдечно  Rolling Eyes Първия аналог за който се сещам - е когато бебето реве в леглото или количката - "Няма да го взема на ръце, да не свиква и да се разглези".
Във всяка ситуация се правят компромиси Peace Аз обичам всеки да си гледа задълженията, а специално миене на акано дупе смятам че е типично женско задължение  Peace
И другото - зависи от работното време - ако таткото се прибира в 8-9 не му остават много възможности да помогне, при положение че по това време бебета вече спят  Peace
Излязох голям защитник на татковците, но това е моето мнение, съдейки според ситуацията в нас и работата на мъжа ми  Peace

Бейбифейс къпането не е сложен процес  Peace Мойта много обичаше да ритка гола, което ми даваше възможност да ходя до банята да си взимам вода (къпех я в спалнята) и след това докато тя се гушка в хавлията си хвърлях водата в банята  Peace За мен къпането беше по-приятен процес от кърменето  Peace

# 563
Ааааа,чакайте сега...ами какво правим,ако бъдещият татко каже,че няма да бута количка например,защото все пак детето му имало майка,баби,лели...той все пак се е узорвал да го прави...
Не смятам,че задълженията на бащата се изчерпват с носенето на парите и внимание около 5 минути на ден!  Peace

# 564
Пандич, аз не мисля, че някой тука си мери циците. Просто споделяме различен опит, ако имаме такъв. Примерно на мен пелените и ЕБХ ми бяха супер лесни, изобщо не са ме натоварвали. Затова пък предпочитам пюрета, вместо да се чудя какво да сготвя, че да става и бебето да яде от него и т.н.
И а змислех, че ЕБХ ще е тегаво, ама специално с това дете не беше. То зависи от толкоша много неща... просто от конкретно дете, ситуация, родители, обстоятелства...

Не искам да навлизам в полемики, ама миене на акано дупе не ми се вижда джендър-фиксирано задължение Wink Иначе бащите нямаше да могат да мият дупета Wink А те могат, чудесно при това. Единственото, което моят мъж не може, е да кърми и да ражда. (То като гледам, и аз не раждам, ми ме "оперират от бебе".)
Обаче пак важи правилото, че си зависи от ситуацията и каквото работи за нас, може да не работи за вас. Затова са различни хората и се събират според различни критерии.

Да ви кажа, веднъж щях да я удавя Кифличка, беше на 4-5 месеца, баща ѝ го нямаше (ние я къпехме обикновено заедно), и аз съм я обърнала по корем във ваната, да ѝ измия дупето и гърба, ама не съм се усетила, че съм ѝ натопила лицето във водата  ooooh! Joy
Като се усетих, и я вдигнах, тя беше леко синичка, ама се изкашля и се оправи  Mr. Green

# 565
"оперират от бебе"  Joy

# 566
  • София
Ивичка, казах, че всеки сам решава за себе си. Не правя паралел между бебе и мъж и не ми се струва коравосърдечно бащата да има задължения към детето. За нааканото дупе и аз не съм съгласна. Общо взето помощта на мъжа се простира до там, докъдето ни свършват изискванията. Това си е лично мое мнение, не ти го натрапвам.
Котке, ти ме уби. Аз щях да получа пристъп на паника в подобна ситуация, ако видя синьо личице и сигурно от страх щях да го доудавя  #Crazy (шегувам се)

# 567
  • София
ПС: Сетих се каква смехория ми каза майка ми днес. Звъняла на док старши да го пита нещо за мен. Той има внучка на 2 г., т.е. дъщеря на сина му, който ми следи бременността. Та казал той на майка ми "Айде живот и здраве, всичко да е наред, па може и сватове да станем. Нищо, че сме по-големи, таман ще командваме."  Joy Сватосаха го милия ми Точко. Той още 1 кг тежи, ама вече си има гадже  hahaha

# 568
Ох много се смях на поста на котката! Crazy И писах писах на немските мами и тююю изтри се всичко...

Фейсче ми то аз като съм по-голяма от ММ да не мислиш че командвам? То си има начини за всичко.
Честито на Точко за Точица.

Айде то се е видяло, че не мога си кажа днес мъката за изследването за диабет, поне наздравица вдигнах със сестрите с глюкозата....

# 569
Котката Марта  Joy Joy Joy

Момичета- Софиянки, някоя от вас може ли да ми каже каква е уговорката за утре (тоест вече днес) за лекцията и Бебеманията? Мерси! Може и на лични ...

Леле тоо почти 2 часа, а аз очаквам някой да пише... нищо , здраве да е ...

Общи условия

Активация на акаунт