Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 063
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, момичета,
преди точно месец и половина отказах цигарите. Минах си през бруталната настинка, която лекувах 2 седмици, афтички, странна пъпка на горната устна, ситни пъпчици по челото и т.н екстри нормални съпровождащи процеса, но има нещо което е странно и не знам дали е свързано. Първият ден на последния ми цикъл съвпадна с първия ден без цигара и от тогава не съм имала такъв, демек закъснява ми с 2 седмици, а през последните 3 години, закъснение повече от 2-3 дни не съм имала... направих си два теста, респективно отрицателни. Та мисълта ми бе, някоя от гордите бивши пушачки да е имала подобна драма ....

Да ти кажа на втория месец след отказването на цигарите ми дойде два пъти в месеца...  newsm78

# 271
  • София
Ха, мацки, мъжове приемате ли или да се "спасяваме" самостоятелно?
 Чета ви от два дни и съм впечатлен...това, че си помагате, че покрай вас и други намират мотивация, че сте толкова задружни и приятелски настроени - едно на ръка, но... НО!!! Няма по-грамотен форум...или поне от тази тема, от вашия! Поздравления, дами! Впечатляващо!!!  

А, отплеснах се в хвалби и забравих за какво съм дошЕл!
Втори ден не пуша, не е да е най-лесното нещо на света, но пък и къде-къде по-трудни неща сме преживели! За вас, мамите пък - да не говорим! Ехеееей, 'ми вие давате живот, бива ли да си похабявате вашия с някаква отрова, че и да си плащате??? Едва ли има по-трудно, но и по-прекрасно нещо от това - да дадеш живот? Какво е някакво си спиране на цигари сравнено с нов човек? Несъвместимо сравнение! Хей, щом можете да дадете другимо, па макар и част от вас - живот, дайте си и на вас си нов живот - чист, красив, свободен!  
Успех, Дами!!!
Имам и един жокер, но е само за големи кризи! Simple Smile Обаче работи наистина, стига дечковците ви да са поне на 10г. Simple Smile

Здравей!:) Радвам се,че се присъединяваш към нас  Hug На мен момичетата във форума ми оказаха изключителна подкрепа.Всеки път щом ми се допушеше в началото сядах да чета или пиша. Успех!  Sunglasses

# 272
Радвам се, че има толкова много нови попълнения  Simple Smile
Дано не пропусна някой, но ще ме извините  Blush

eni4ka_niq, не съм имала такъв проблем и ми е странно да има връзка, но знае ли човек... Причините може да са други, включително смяната на сезоните. Закъснението ти е голямо, но понякога се случва това с тестовете, само кръвният е сигурен. Иди на лекар, на ехограф също вече ще се види, ако има нещо, или ще потърси проблема на др. място.
Успех и пиши как се развиват нещата  Hug

yasobg, приемаме, приемаме, че закъде сме без мъже  Mr. Green
Браво за решението  Peace
Аз вече нямам кризи, но пусто любопитство за жокера, пък и детето е почти на 10  Laughing

Мaрия, нормалното наддаване е точно към 3 кг., така че спокойно. В миналата тема писах какво намерих като инфо. Не знам вярно ли, но звучи логично Simple Smile

...при пушачите пулсът е ускорен, сърцето им бие с около 10 000 удара на ден повече от това на средностатистическия непушач. Което пък води до малко по-бърз метаболизъм. Но разликата не е голяма, средно към 3 кила (3 кг. разлика в теглото на конкретен човек преди и след спирането, не м/у различни хора и ако приемем, че запази хранителния и физически режим като по време на пушенето)...

# 273
  • Бургас
Благодаря ви за посрещането и за окуражителните думи! Hug

Не се сърди, човече,   3 кг. спокойно ги понасям, даже добре ще ми се отразят. Особено, ако повечето са  bombs няма да е зле. Mr. Green  Най ме е страх от предстоящите празници, че съм доста ящна Blush  и с невероятен метаболизъм до сега. Но каквото сабя покаже.

yasobg, добре дошъл и веднага да казваш какъв жокера. Mr. Green

# 274
eni4ka_niq, и при мен първия ден без цигари беше първия ден от цикъла ми, но не ми се е случвало подобно нещо. Дойде си ми без проблем. Струва ми се невъзможно толкова бързо да реагира тялото ти и да се промени цикъла. По-добре отиди на лекар Simple Smile

Скрит текст:
моя цикъл беше така нередовен, но като отидох на лекар се оказа, че имам някаква раничка и в момента в който я махнахме вече 4 месеца цикъла е като швейцарски часовник  Mr. Green Това не значи, че при теб е така, просто потърси другаде проблема  Peace

За килограмите, аз писах, че доста качих видимо (нямам кантар), иначе може би са някъде около 3-4 кг. Вече едвам си влизам в дънките, страх ме е да клекна да не ми се покаже дупето през някоя цепка Joy Но от една седмица съм си свалила едно приложение на телефона за упражнения, заинатила съм се и ги правя. Обаче много е трудно  ooooh! Не съм яла нищо сладко от 3 дена, Кока Кола не съм пила от 1 седмица, а аз без тези неща трудно живея  Mr. Green

# 275
Здравейте отново на всички, борещи се с гадната отрова..  Hug Сутринта още с отварянето на очите ми мина мисълта да се наям като хората и когато влезнах в кухнята, и разбрах, че има принцеси с каймичка ми изчезна всяко чувство на съпротива.. Ограничавам последните месеци хляба и месото, но откакто спрях да пуша това не важи за съжаление, по-силно е от мен..   #2gunfire Моля по-опитните непушачи да споделят какво правят в такива моменти дали това просто е временно и ще изчезне да речем до месец, два..или пък ще се увеличава апетита ми с времето?

# 276
 И пак за килцата...Иренчетооо, едва ли ще ти се увеличи още апетита, но няма и да намалее, грешка е да се измъчваш, но после трябва да компенсираш. Ти обаче имаш голям плюс -много си млада и метаболизмът е бърз, дори да качиш, ще ги смъкнеш по-нататък. Моят плюс е, че няма кой да ме изкушава за ядене, демек да ми направи принцеси. В момента в хладилника има манджа за децата, има плодове и зеленчуци. ММ е на диета, децата си имат по1 лв., ако искат нещо в училище сладко... При мен това действа. Също и самовнушението, че съм силна, свободна, НЕ ПУША, а какво остава пък да се тъпча с болкуци! И...това продължава, докато не прекаля с алкохола или шоколада, за да се разтоваря, но колкото се може по-рядко....все пак нямаме крилца на гърба, поне аз.

# 277
Аз по принцип се боря с кила и бих казала, че имам силна воля, т.е. свикнала съм да се боря, нищо че даже не се отличавам с особен апетит.
Това след спирането на цигарите на мисля, че е точно повишаване на апетита, по-скоро търсене на заместител. Смятам, че спортът помага доста, особено пък като ви олекне и започнете да дишате по-леко, ще видите колко лесно постигате неща, които преди не сте могли.

Аз да се оплача, че нещо си натоварих дясното коляно и вече 10 дни не тренирам, много ми липсва, но болката не изчезва и не смея. И на доктор хич не ми се ходи, ще му дам още малко почивка пък ще видим  Tired

# 278
И пак за килцата...Иренчетооо, едва ли ще ти се увеличи още апетита, но няма и да намалее, грешка е да се измъчваш, но после трябва да компенсираш. Ти обаче имаш голям плюс -много си млада и метаболизмът е бърз, дори да качиш, ще ги смъкнеш по-нататък. Моят плюс е, че няма кой да ме изкушава за ядене, демек да ми направи принцеси. В момента в хладилника има манджа за децата, има плодове и зеленчуци. ММ е на диета, децата си имат по1 лв., ако искат нещо в училище сладко... При мен това действа. Също и самовнушението, че съм силна, свободна, НЕ ПУША, а какво остава пък да се тъпча с болкуци! И...това продължава, докато не прекаля с алкохола или шоколада, за да се разтоваря, но колкото се може по-рядко....все пак нямаме крилца на гърба, поне аз.
 Благодаря ти много дамскосърце много хубави съвети даваш  Hug И да качим някое килце не е фатално, много по-важно е да сме здрави. Наистина не си струва, заради някакви си килограмчета да си скапваме здравето цял живот и да се тровим.. Баба винаги ми е казвала, че който е здрав си има апетит, само болния няма..  Grinning

# 279
Аз по принцип се боря с кила и бих казала, че имам силна воля, т.е. свикнала съм да се боря, нищо че даже не се отличавам с особен апетит.
Това след спирането на цигарите на мисля, че е точно повишаване на апетита, по-скоро търсене на заместител. Смятам, че спортът помага доста, особено пък като ви олекне и започнете да дишате по-леко, ще видите колко лесно постигате неща, които преди не сте могли.

Аз да се оплача, че нещо си натоварих дясното коляно и вече 10 дни не тренирам, много ми липсва, но болката не изчезва и не смея. И на доктор хич не ми се ходи, ще му дам още малко почивка пък ще видим  Tired
Отивай бързо на лекар може да е нещо сериозно! И аз като теб две седмици търпях болка в коляното и чаках да си мине от самосебе си, мажех го с реватол, ракия... но докато не отидох на лекар и не изпих предписаните лекарства не ми мина

# 280
Човече, пиеш ли глюкозамиди? Аз профилактично си пия, откакто имах проблеми с кръстна връзка на 22.
Иначе аз изобщо не вярвам, че е свързано само с апетит и спорт. Според мен се променя метаболизма. Аз тренирам така както не съм тренирала изобщо докато пушех. Тичам по 13 км два пъти в седмицата отделно 2 пъти по 10 км сама, отделно тренирам и за сила. Гледам какво ям, макар, че не броя калории. И пак качени 2 кила. Дано да не стават повече. Според мен когато човек спре стимуланти - цигари кафе, организмът започва да работи по друг начин.

Много съм щастлива че ги спрях. Как можах да пуша, как.

# 281
eni4ka_niq, и при мен първия ден без цигари беше първия ден от цикъла ми, но не ми се е случвало подобно нещо. Дойде си ми без проблем. Струва ми се невъзможно толкова бързо да реагира тялото ти и да се промени цикъла. По-добре отиди на лекар Simple Smile

Скрит текст:
моя цикъл беше така нередовен, но като отидох на лекар се оказа, че имам някаква раничка и в момента в който я махнахме вече 4 месеца цикъла е като швейцарски часовник  Mr. Green Това не значи, че при теб е така, просто потърси другаде проблема  Peace

За килограмите, аз писах, че доста качих видимо (нямам кантар), иначе може би са някъде около 3-4 кг. Вече едвам си влизам в дънките, страх ме е да клекна да не ми се покаже дупето през някоя цепка Joy Но от една седмица съм си свалила едно приложение на телефона за упражнения, заинатила съм се и ги правя. Обаче много е трудно  ooooh! Не съм яла нищо сладко от 3 дена, Кока Кола не съм пила от 1 седмица, а аз без тези неща трудно живея  Mr. Green
И на мен ми беше зор и без кафе  и без сладко. Сладко ям и фъстъци само когато имам пушачески кризи. Една приятелка отказа цигарите позволявайки си всеки път когато й се припуши да яде сладко, но и тичаше нонстоп по няколко пъти на ден. Беше качила 5 килограма, но после постепенно си ги свали без диети.

# 282
  • Бургас
О, с кафето не се разделям за нищо на света. Пия силно и често в големи количества, но от това удоволствие не се отказвам. Blush

Аз за сега нямам промяна в апетита. Огладнявам си както и преди. Но освен към цигарите съм пристрастена и към дъвките (не никотинови, а Орбит  Mr. Green ). По цял ден дъвча дъвка, преди я вадих от устата си само като пушех, а сега не я вадя изобщо. Може би и за това не ми се яде постоянно, тя устата ми вечно е в движение. Joy

Човече, бързо да минава коляното!

А пък ако знаете със спорта как съм скарана. Embarassed

# 283
  • Бургас
Това се килограмите и цигарите е доста условно. Аз бях на диета и спирах цигарите едновременно. Според мен опира до това човек да лапа нещо в опит да компенсира липсата на цигара в устата и никотиновия глад. Сладкото го спрях още преди години, в борбата с мазната кожа, май шоколада ми беше по голямо предизвикателство от малките канцегоренни гадинки. Сега имам едни аварийни бисквити в хладилника за ПМС-а.Откакто не пуша пия съвсем малко кафе, едно нес сутрин колкото да ми се вдигне ниското кръвно.
Преди седмица имах сериозни лични неприятности и докопах една цигара. После падна такова кашляне и повдигане, че ми се отщя от живота като цяло. Сега съм ОК, поне главоболията ми се разредиха доста.
Със спорта съм на периоди, несериозна работа - няколко месеца здрава активност, после ми писва и пълен мързел. Особено сега зимата... не ми се мърда! Mr. Green

# 284
Аз скоро разбрах, че не е хубаво да се дъвчат много дъвки, тъй като пращат сигнали на мозъка че ядеш и стомахът почва да отделя киселини, а като е празен са вредни в голямо количество. Но то какво ли не е вредно в днещно време Grinning

rajnaa, аз пък точно зимата съм по-активна винаги. Лятото ми е страшна жега и нищо не ми се прави  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт