Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 388
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте.
Много отдавна бях писала тук, но не ми се получи.
Сега от 9 дни не пуша, днес е 10ти.
Трудно ми е.
Имам здравословен проблем, с гърлото, гастрит с висока киселинност, който се отразява много зле на гърлото и цигарите много ми пречат.
Това беше една от причните да ги откажа, но най-важната е, че много искам.
Пречат ми, миришат ми, изнервят ме...освен това са скъпи и безполезни.
Казах си че ще пиша в темата след 5 дена непушене.
Пиша сега, защото много ми се пуши, ей така да ми дадете кураж.
Отиваме след малко на детски рожден ден, където винаги се събират родители отвън и пушат.
В ежедневието не ми е трудно, на работа не ми се пуши, сутрин не ми се пуши, не пия кафе вече заради стомаха, но вечер и по разни поводи, ми е много трудно.

Звуча объркано като гледам, но ....
Много ви се възхищавам за упоритостта на всички.
Прерасни сте.

# 511
alina_si, отивай и се забавлявай, остави другите да излизат в студа  Mr. Green
Минала си физическата пристрастеност, така че една от най-важните крачки е направена - победила си самите цигари. Сега остава да пребориш само себе си.

Всички тук сме минали през това, с нищо не сме по-силни от теб, така че няма причина да не успееш  Simple Smile

Успех!

# 512
Благодаря ти.
Повтарям си, че след като толкова дни съм успяла, ще успея и за напред.
Дано!

# 513
  • София
Aлинa, брaво 9 дни никaк не сa мaлко. Продължaвaй все тaкa. Остaвиги пушaчите дa си зъзнaт нa студено.
Aз още не съм изпушилa последнaтa си цигaрa, купувaм си кутия през ден и всеки път кaто я купя ми е гузно и се чувствaм ужaсно слaбa и б3зсилнa. Aто сегa тaзи кутия привършвa и пaк трябвa дa купувaм, охххххх уж съм готовa, обaче явно мaй не съм.

# 514

Трудно ми е.
.
В ежедневието не ми е трудно, на работа не ми се пуши, сутрин не ми се пуши, не пия кафе вече заради стомаха, но вечер и по разни поводи, ми е много трудно.

alina_si, прочети темата назад и ще видиш как всеки тук е минал по тоя път в началото, само още няколко дни и ще видиш огромна разлика. Става все по-лесно, ще се убедиш. Ето последния пост на Мария колко е суперски!!!! Аз също спрях скоро, но наистина се сещам рядко, вече изобщо не ми пречат събирания от всякакъв род, ако ще и всички да димят....За теб най-трудното е зад гърба ти, почувствай се горда от този успех и давай напред! Hug

# 515
Вчера и аз бях на коледно парти и прекалих с алкохола. Ще излъжа, ако кажа, че не се сещах за цигари. Обаче си мислех, ех какво ли щеше да е ако сега пушех....
Както и да е. Пия си и нямам нужда от цигара, но след това имах нужда, защото ми беше някак гадно емоциално, а в такива моменти  на мозъка ми му се допушва, на мен иначе не  Joy
Днес ми е адски зле, гади ми се, вие ми се свят...много зле  Sick

# 516
  • София
Здравейте.
Много отдавна бях писала тук, но не ми се получи.
Трудно ми е.
Имам здравословен проблем, с гърлото, гастрит с висока киселинност, който се отразява много зле на гърлото и цигарите много ми пречат.
Това беше една от причните да ги откажа, но най-важната е, че много искам.
Пречат ми, миришат ми, изнервят ме...освен това са скъпи и безполезни.
Казах си че ще пиша в темата след 5 дена непушене.
Пиша сега, защото много ми се пуши, ей така да ми дадете кураж.
Отиваме след малко на детски рожден ден, където винаги се събират родители отвън и пушат.

Звуча объркано като гледам, но ....
Много ви се възхищавам за упоритостта на всички.
Прерасни сте.

Девет дни са си доста време без цигари!:) Забележи как пушачите излизат навън и мръзнат само и само да се тровят,защото цигарите не ти дават нито самочувствие,нито смелост.Те просто ти тровят оганизма.А как смърдят след като са пушели на студа и после седнат до теб в затворено,затоплено помещение  ooooh!

# 517
Благодаря ви на всички.
истината е, че ви чета от месеци.
Познавам ви, познавам историите ви, чувствам ви близки.
Вие много допринесохте за това да стигна до тук, за което ви благодаря, на всяка една от вас.
 Hug

# 518
Благодаря ви на всички.
истината е, че ви чета от месеци.
Познавам ви, познавам историите ви, чувствам ви близки.
Вие много допринесохте за това да стигна до тук, за което ви благодаря, на всяка една от вас.
 Hug

Желая ти успех! Ти можеш!

# 519
Ще излъжа, ако кажа, че не се сещах за цигари. Обаче си мислех, ех какво ли щеше да е ако сега пушех....
Както и да е. Пия си и нямам нужда от цигара, но след това имах нужда, защото ми беше някак гадно емоциално, а в такива моменти  на мозъка ми му се допушва, на мен иначе не  Joy

zayo, постът ти е....все едно аз съм го писала, много  точен Rolling Eyes
Сигурна съм, пък и ти си в Германия, че не ти се случва често такова състояние. Аз обаче явно съм много тежък случай-  игнорирайки най-тежкия си порок-пушенето, успяваща да не яде прекомерно, имаща много приятели-купоннджии-  залитам в другите си пороци, в случая-алкохола или най-общо казано пиенето. Сутрин се будя с мисълта за кафе, пия го с огромна наслада.....вечер изчаквам до 7 и започвам вино, отново с огромна наслада ( залята съм с превзъходно домашно червено вино), после пак ми се допива кафе, явно сетивната част от моята личност трябва все нещо да усвоява #2gunfire Яд ме е, но какво да се прави, не съм светица, не мога да спра всичко едновременно, дали ще е ядене или алкохол...а връщайки се назад, сигурна съм, че точно алкохолът в един момент ме провокира да пропуша отново. Това е затворен кръг, от който не знам дали ще имам сили да изляза Tired

# 520
Дамскосърце, значи трябва да се освободиш още от 1 навик Peace На мен не ми се случва често да пия, може би петък по 1 чашка...сега иначе съм си купила ето това  Grinning
http://www.youtube.com/watch?v=b27i9TQYXAU
и всяка вечер в продължение на 24 дни си пийвам каквото има вътре  Simple Smile
Мен единственото нещо, което би могло да ме накара да пропуша е емоционален срив, което води до депресия....което всъщност ми се случва често, и честно казано сега ми е един такъв скапан период и искам да ПИТАМ по-старшите от мен. Това пак ли е период на криза, т.е. на 1та година?
 Rolling Eyes Sad

# 521
  • Бургас
alina_si, добре дошла!  Hug С теб сме, ще се справиш този път. Най-трудните дни са минали вече. Grinning

дамскосърце и аз вечер си пийвам вино или бира, но вече не ми се пуши, дори и тогава. С кафето пък още по-малко. А кафе пия по много - по 3-4, понякога и 5 кафета дневно, при това силни, чисти и горчиви. За сега, само когато съм ядосана или имам някакъв проблем ми се пуши, но все се надявам, че с времето и това ще мине.

zayo, искаш да кажеш, че ти се пуши ли? Може би наистина е само криза. След толкова много време, ти си същински непушач. Grinning

# 522
честно казано сега ми е един такъв скапан период
Много кофти, може би е предпразнично скапване Simple Smile, след което ще последва подем и превъзходно настроение за празниците!
 И аз събота и неделя не знам какво ми беше, ама така нервно, толкова всичко да ме дразнеше,при положение, че нямам проблеми в момента,та снощи си легнах много угнетена и  днес започвам с нови сили....Миналата нощ сънувах, че пуша, ама цигара  от цигара. Не помня да ми харесваше, но бях потресена и даже се чудех как и най-вече какво ще пиша тук, дали директно да не се изключа и прочие ooooh!. После се събудих и си поех свободно въздух....Не ми се пуши, почти не се сещам, чудя се хормоните ли ми подскачат, откъде ме връхлитат тези "емоционални сривове", както казва Zayo......

# 523
дамскосърце, аз и мъжа ми от днес спираме алкохола до празниците (след тях пак, освен по повод). Включвай се в групата с нас Simple Smile
Ние вечер с вечерята си пийваме по 1-2 чашки, но аз не мога да свалям така кг., а имам доста. С храната нямам проблем, нито ям много, нито ми се ядат вредни неща, но явно пустия алкохол дори в малки количества не ми влияе хич добре (не само като калории, но и на метаболизма). Правила съм го и преди и много бързо тръгвам надолу, защото начинът ми на живот е здравословен и нямам проблем с другите неща.
Не е трудно. Пък и тук все сме се събрали такива, преборили цигарите, щом на тях им видяхме сметката, една чашка ли ще ни спре  Wink

zayo, аз не съм по-старша, даже съм малко след теб, но според мен решението е по някакъв начин да изключиш от главата си цигарите като успокоително средство. Не знам точно как обаче, при мен отвращението от тях свърши работа, иначе и аз не знам как щях да го преодолея. Измисли си нещо, което ти доставя удоволствие и в стресови ситуации прибягвай до него все едно палиш цигара. Защото със сигурност тялото ти няма нужда, просто мозъкът ти не ги е изключил и ги приема за средство за успокояване...

# 524
  • Бургас
И аз вече 2 пъти сънувам, че пуша, а на сутринта изпитвам облекчение, че е било само сън.
И се чувствам точно като бременна (НЕ СЪМ! Laughing) - докато ми е спокойно и весело, в следващия момент ми става ревливо, криво, нервно без никаква причина. Като бременеех бях същата работа, но го отдавах на хормоните, а сега?

дамскосърце, няма да се даваш!  Hug С теб вървим с дни разлика и ще се "подпираме по пътя", нали така. Grinning

На мен тази дни ми е много добре. Сдобих се с велоаргометър и се отказах да купувам степер. Захващам се със спорт, та да не мисля за глупости. Whistling Остава само и проблема с метаболизма да се оправи и всичко ще е на шест!

Човече, браво на вас! И аз си мисля за едно следпразнично прочистване - да започна новата година на чисто. Но за сега цигарите ми стигат. Няма да се боря с всички пороци на един път, много ще ми дойде.  Mr. Green Да споделиш при вас има ли ефект, най-вече за метаболизма.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 11:29 от Мaрия

Общи условия

Активация на акаунт