Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 116
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
 Да ви споделя колко прекрасно се чувствах преди малко. Наложи ми се доста да вървя пеша, че съм без кола, не ми се излизаше в студа....обачееее, като тръгнах, толкова леко ми беше, дишах с пълни гърди студения свеж въздух (силно казано за ПД де Simple Smile), имах чувството, че мога да вървя до края на света!!! А в моментите, когато влизах в някой магазин, така надушвах пушачите, неприятна работа...Прибрах се в чудесно настроение, червени бузи, приятно тръпнещи мускули и...тотално забравила за силния порив за цигара, който ме мъчеше на обяд във връзка с много неприятен момент bowuu

# 571
  • Бургас
Браво мила! Hug
Много ми  харесва да чета такива позитивни постове.

# 572
  • София
matsutka, може и да си права, ама хич не ми харесва това, което казваш. Mr. Green Hug (да не се обидиш, шегувам се  Simple Smile ). При мен най-големия проблем е, че след като спрях цигарите, спрях и да ходя до тоалетна. Както си бях, като часовник, всяка сутрин след първата цигара с кафето, започнах да ходя веднъж на 4, дори на 5 дни. Което изобщо не е нормално и се чувствах повече от ужасно. От няколко дни започнах да пия по 2.5-3 литра вода на ден и сякаш взе да се оправя положението, не смея да кажа още. Grinning
На мен също би ми било интересно да прочета какво си изключила от менюто си.
И като цяло за правилното хранене. Simple Smile

Някак си човек се оказва в капан - или пушиш и си слаб, или си без вреден навик и дебел. Tired

Ох, недей така. Вярвам или по-скоро се надявам, че с времето нещата ще си дойдат по местата. Не се отчайвай! Hug
Мария, тази вода, която я пиеш, започни да я пиеш топла. Знаеш за топлата вода сутрин на гладно. Практикувай и това. През останалото време на деня тези 3 литра ги пий топли, ако изамш възможност. Топа вода означава НЕ стайна температура, а ТОПЛА вода с температурата на тялото. Така водата се усвоява страшно бързо, а има и голямо влияние върху запек. Нормално е, допреди си се изхождала с помощта на цигарите, но сега и това трябва да се регулира, все пак и изхождането е част от метаболитните процеси. Постарай се да го оправиш, в противен случай може да стане хронично и ще се наложи да пиеш лекарства. Предполагам, знаеш храните, които предизвикват запек (да не ги изброявам), намали ги като количество, или ако положението наистина е тежко, направо ги махни от менюто си. Другото което е, всъщност запек е трудно изхождане, а не изхождане на 4-5 дни. Ако ти нямаш болезнено изхождане, то тогава има само малко нарушение в обмяната на в-вата, което лесно ще регулираш. Леле пак се отплеснах. Модераторите да ме простят, наистина това, което пиша не е за тук  Embarassed
По темата: Аз още не съм се накумила с цигарите, само седя и ви чета и ви се възхищавам  Hug

# 573
дамскосърце, много се радвам, че се чувстваш така Hug

matsutka, много хора след спирането на цигарите имат такива проблеми, така че написаното си е точно на място.
Чакаме те скоро при нас, да знаеш  Mr. Green

# 574
  • Бургас
matsutka, благодаря!   bouquet И аз мисля, че си е много по темата даже. Поне мен живо ме интересува. Mr. Green  
Топлата вода  Confused - трудна работа, но ще опитам. Поне сутрин на гладно. Аз не я пия дори със стайна температура, ами направо студена.
А ти затваряй очите, посочи на календара една дата, от която да спреш цигарите и действай.  Simple Smile

# 575
Дюкан беше писал в книгата си, че трябва да се пият колкото може повече студени неща, защото, стопляйки течността, организма произвеждал енергия и съответно се изгарят калории.
Човек да се чуди на какво да вярва.  newsm78

# 576
  • София
Дюкан беше писал в книгата си, че трябва да се пият колкото може повече студени неща, защото, стопляйки течността, организма произвеждал енергия и съответно се изгарят калории.
Човек да се чуди на какво да вярва.  newsm78
Този Дюкан няма да го коментирам, че много диетолози го оборват успешно. Човека що не вземе да яде студена супа, че да изгаря повече калории без да се поти!?  newsm78 Поднесена топла с Т на организма вода е лесно усвоима и има доста по-добър ефект за отслабване отколкото ледената вода. Ледената вода колко време се климбучка в стомаха. Поне половин час, нали, че и повече. Пробвайте с топла вода и направете сравнението, това поне човек може даго изпробва. Логично, да, всяко нещо, различно от Т на тялото, първо трябва да уеднакви Т с Т на тялото и тогава се усвоява, но това създава грижи на метаболитните процеси, което всъщност забавя метаболитния процес. (всички метаболитни процеси се извършват във водна среда, а количеството вода в тялото на клетъчно ниво при жените трябва да е от 55 до 60%, а при мъжете от 60 до 65%) А нали целта е да забързаме метаболизма. Не налагам мнение, просто споделям това, което знам. Всеки си решава в какво да вярва. Мария, пробвай с топата вода преди всяко хранене поне 15 мин. Ще видиш ефект, това ти го гарантирам. Момичета, радвам се, че не съм ви натоварила с писанията ми  Mr. Green
А аз да посоча дата викате хахахаха. така като гледам как се мотам, май след нова година ще е, ама то така всяка нова година и нищо.......  Sad

# 577
matsutka, на мен ми беше трудно това с посочването на дата. Най-лесно ми беше импулсивното и мигновено решение, просто в момента, в който допушвах и гасях си казах - край, това беше Mr. Green иначе с много канене човек размисля  Joy

За топла или студена, всички аргументи ми звучат логично и не мога да взема позиция  Laughing въпреки че някои храни топли са по-вкусни и съответно човек изяжда повече  newsm78
За тези, които не могат да решат - на стайна Т и готово  Mr. Green

# 578
  • София
matsutka, на мен ми беше трудно това с посочването на дата. Най-лесно ми беше импулсивното и мигновено решение, просто в момента, в който допушвах и гасях си казах - край, това беше Mr. Green иначе с много канене човек размисля  Joy

За топла или студена, всички аргументи ми звучат логично и не мога да взема позиция  Laughing въпреки че някои храни топли са по-вкусни и съответно човек изяжда повече  newsm78
За тези, които не могат да решат - на стайна Т и готово  Mr. Green

И аз имах такъв период ,в който палех и гасях или пушех до половината и я хвърлях.От там почна да ми светва,че особен смисъл и нужда да пуша явно нямам  Laughing

# 579
Да почерпя   ura
1 година без цигари!  newsm19
newsm38

# 580
Не се сърди човече, браво  bouquet

# 581
Да почерпя   ura
1 година без цигари!  newsm19
newsm38

Браво.
Супер готино!
Пожелавам ти още безброй такива години! Simple Smile

# 582
Човече, честит годинка, прекрасно е, нали?   bouquet

# 583
  • Бургас
Човече, честито!  Hug Това е голям успех! Grinning

# 584
  • София
Честитa годинкa. Още много тaкивa свежи годишнини дa отпрaзнувaш. Обaче точно преди прaзниците си ги спрялa. Супер воля, брaво.

Общи условия

Активация на акаунт