"Шоколадова" коса - 4

• 156 573
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за изчерпателния отговор !

# 316
afflatus, 6-цата си е тъмна, нищо, че пише русо /тъмно ръсо или средно русо според боята/. Иноата върви 2 тона по-тъмна.
Реших да смеся Diarichesse 5.25 и 4.1 и се оказа права. Тъмнокестенява стана, с тон по-тъмна от цвета на очите ми, което си точно естествения ми цвят. Искаше ми се да е по-светла малко, но и на това съм доволна. Нататък ще действам само с 5-ци и евентуално 6, както ме посъветва.
Благодаря много!

# 317
Diarichesse ще падне на 6-7 измивания; като гледам какви цветове си забъркала, по-добре вземи чиста 6ца, и би трябвало да постигнеш това, което искаш  Peace

# 318
Здравейте включвам се в темата с няколко въпроса.Първия е дали  някой изпозлвал  на Lakme оцветяващия шампоан за брюнетки и маската за брюнетки.Аз се боядисвам в кестеняво и искам да направя хубав кестеняв цвят.Успях да го постигна с 6,1 на чифели .Проблема обаче е ,че след време след много къпания косата ми става рижава.Мразя го този период.И излиза ,че през три месеца трябва да се боядисвам а аз не искам толкова често да я правя тази процедура.Открих този сайт и ми стана много интересно ,че има шампоан за брюнетки.И бих си го взела след следващото боядисване само и сам да избягам от рижавото.Сега ще си взимам една боя пак някаква италианска не се сещам за името която ще е 4,1 и се води пепелно кестеняво.Изглежда невероятно.Аз искам боята да е с пепелен отенък.
Как го постигате този отенък в домашни условия?И успявате ли да го постигнете?
И един последен въпрос някой използвал ли е боя за коса Макадемия 4,1 води се средно кафяво пепелно ако да с какъв оксидант се комбинира 3,6,9 или 12 % ?Нещо не са ми ясни тези проценти и тези оксиданти.

# 319
9 и 12 са за исветляване т.е. не ти трябват. 6 е стандартен и за теб. 3 е по-слаб, пак ще покрие но по-слабо. Макадемия съм ползвала, но не помня кой цвят, самата боя не беше лоша, но аз май за сега се спирам на Колестон. И аз имам такъв проблем като твоя с рижавото, косата ми расте бавно и за корена ми трябва време, ама като взема да рижавея и ужас. Сега държа вече трети месец, учудващо, и разликата с корена ми е минимална, боядисах се с вела 4,77 последния път,  доволна съм. Но рижавото пак си го има, аз от него няма и да се отърва, ако не изчакам да ми порасне моята си коса. Пробвала съм какво ли не, с какви ли не бои и коректори и комбинации, не става. Поне при мен Peace
А от шампоана и балсама не очаквай да те спасят от оранцевеенето, те не са оцветяващи, а просто уж за подръжка на цвета, и да има разлика ще е малка Peace

# 320
  • ВАРНА
Някакви отзиви за безамонячната боя Меа Натура - гръцка е,на Фарком,тяхна е и амонячната на ECHO,имат серия кафяви нюанси,чудя се за кафе 6.782   newsm78 Много мия  похвалиха - не изсушавала,покривала добре бели коси,не падала лесно,цветът ставал като на каталога...

# 321
От една позната фризьорка знам ,че боите на Фарком са много добри.Предполагам тази не прави изключение Simple Smile

# 322
Да дам и аз мнение.
Боядисах се с HD на Фарком, 4-ка. Цвета жълтееше изключително много. Покри белите косми, трайна е, но освен че като цвят не ми хареса, косата ми стана като ....изпържена по почти цялата държина  Sad
На всичко отгоре не държах 40 мин. а половин час. Преди това правих и маска с бадемово масло, от която обикновено така лъска косата ми....Сега стана.....пълен ужас.
След седмица моя позната си купи Меа Натура , защото и казах че иначе като цвят е трайна, и тя се боядиса. На следващия ден отряза почти една педя от косата си, заради същото ....Суха и изпържена....Ужасна боя, съжалявам толкова, ама толкова много.....Дано с времето се възстанови косъма.

# 323
За дълга гъста коса колко опаковки Колестон са ми нужни 1 или 2. Какъв окислител е нужен ,моята има бели коси на темето.
 Какво е мнението ви за боята Bes? Косата ми е тъмна почти черна ,последно се боядисвах с номер 3 ,и сега искам да е нещо по-светло и шоколадово. но да е лесно за поддържане. Косата ми е с плътен косъм ,имам бели коси на темето и бързо расте.
 Досега не съм я боядисвала твърде различно от естественият цвят. Хем искам нещо по-светло ,хем да е по-лесно за поддържане.
 Много ще се радвам да получа съвет.

# 324
Здравейте някой вече пробвал ли е новата безамонячна боя на Велатон ? Чудя и се а съм и за боядисване Simple Smile

# 325
  • ВАРНА
Скрит текст:
Някакви отзиви за безамонячната боя Меа Натура - гръцка е,на Фарком,тяхна е и амонячната на ECHO,имат серия кафяви нюанси,чудя се за кафе 6.782   newsm78 Много мия  похвалиха - не изсушавала,покривала добре бели коси,не падала лесно,цветът ставал като на каталога...

БОядисах се все пак с 6,782 - където ми беше натуралната коса стана ок,сравнително добре покри и белите коси,но към краищата където се наслага с другата боя (която не беше тъмна) се получи доста тъмен неприятен оттенък  ooooh!

# 326
  • Плевен
Здравейте момичета! Не съм чела назад и не знам дали е обсъждана вече, но ще напиша моето положително мнение за безамонячната боя на Schwarzkopf - Nectra-color. Боядисваме се и аз и майка ми вече няколко месеца с нея. Изключително трайна и покривна. Майка ми е изцяло побеляла и преди каквато и боя да сложи след няколко измивания падаше. Но с тази нещата не стоят така. Доволни сме. Аз ползвам 500 - естествено кафяво, а майка ми - 400 тъмно кафяв. Косите са ни лъскави и живи. Дано съм била полезна на тези, които се интересуват от безамонячни бои.

# 327
nanne, № 500 червенее ли на слънце? Какъв цвят става точно, кафяво или като естественото кестеняво?

# 328
  • Бургас
Някой да има отзиви за шоколада на Велатон?

# 329
nanne , за дълга коса две опаковки ли са нужни?

Общи условия

Активация на акаунт