"Шоколадова" коса - 4

• 156 578
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Боядисах се с INOA, 5.0, стана страхотен натурален шоколад, с многого малко, да не кажа никакви червеникави оттенъци.
Косата ми е светло кестенява, трудно задържа каквато и да е боя. Като се боядисам тъмна и отива към светло кестеняво след 3-4 измивания, независимо от боята.

# 301
  • БГ
Здравейте,
Миналата година си направих омбре с обезцветяване на "омбре" частта. Ето така изглежда косата ми е момента: Обмислям да я боядисам с надеждата да стане един цвят в нещо шоколадово. Въпроса ми е ако я боядисам с безамонячна боя ще се уеднакви ли?

# 302
One_Love, ако е нещо по-тъмно - да.  Peace

# 303
Здравейте, някой може ли да ми каже какъв е този цвят...
Ще се боядисвам със Селектив или Алфапарф, и като гледам каталога ми изглежда 5-тица или 5.00?
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/16093_ … 7&oe=54C56282
И още нещо, вярно ли е че от 5.00 - косата "зеленее" или по-скоро е студен цвят без зелен отенък?
Не знам вече какво да сложа за да се махне червения и жълтия отенък...

# 304
.1 или .11 или .01 са пепелния оттенък. Той замаскирва червеното. Вземи си такъв, защото твоята коса така или иначе ще отдаде червен оттенък (ако е тъмна де). 5.00 си е натурален цвят, няма нюанс в него. Т.е. в зависимост от твоята коса ще придобие допълнителен оттенък (пак казвам ако е тъмна)

# 305
Здравейте! Обръщам се за съвет към вас... Не съм ползвала досега професионалните бои на Лореал, но се спрях на безамонячната Diarichesse. Тъй ка то ми се иска да махна отенъците червено, установила съм, че не ми отиват за сметка на златистите, се спрях на пепелното 4.1, но се чудя дали няма да е твърде тъмно (макар че ползвах досега боите на Гарние с номера 4, 4.3, 4.15). Затова си мислех да поръчам една 5.15, която се води тирамису. Обаче чета, че повечето смесват бои от една и съща номерация преди запетайката Wink, та се двоумя дали ще се получи нещо добро при смес на 4 с 5 номер или ще прецакам нещата.

# 306
Аз се боядисвам със смес от 4.0 и 5.0 на Лореал Prodigy.Получава ми се точно цвета,който искам - средно,класическо кестеняво  Peace , за съжаление обаче при падане има червен оттенък.

# 307
Пепелното 4.1. на Diarichesse е черно, ориентирай се към 6.1, аз със 7.1. постигам средно кестеняво.

# 308
На мен косата ми и без това се води тъмно кестенява, затова не смея да "нагазя" в 6-ците Simple Smile))). Но пък ще послушам съвета ти и ще пробвам първо само на един кичур 5-цата, която ще взема, за да преценя цвета. Благодаря много!!!

# 309
Здравейте, шоколадки! Надявам се да приемате нови попълнения.  bouquet
Естественият ми цвят е светло-средно кестеняв. Не мога да го определя точно, май е межу 6 и 5.  Thinking
До скоро се подвизавах в темата за червенокоските, с рижава грива, а преди това бях минала и през русата тема.
То хубаво, ама косата ми се изтощи страшно много, а ми е мерак да я пусна дълга. В момента е малко под раменете. Иска ми се да стигне средата на гърба, та реших, че с боядисване всеки месец няма да стане. И без това се чудя вече като включа преса или маша дали косат ами след това няма да е за рязане с още 2  пръста, хем вече не ги използвам често.  Laughing
Та вчера се боядисах с безамонячния мус на Шваркцопф 616 Ледено капучино. То беше ясно, че ледено няма да стане, ама на капучино го докара. Laughing Балсамът към боята е страхотен!  Heart Eyes Сега да видим само за колко време ще се отмие боята.
Та, за поддръжка мисля, че е супер боя. Не знам до колко покрива бели коси, но ако се търси освежаване на цвят, мисля че е подходяща боя. Simple Smile

Улях се май с първия си пост в темата, ама обещавам за напред да не е така.  Embarassed

# 310
afflatus, 6-цата си е тъмна, нищо, че пише русо /тъмно ръсо или средно русо според боята/. Иноата върви 2 тона по-тъмна.

# 311
  • В мечтите
А да попитам 7.1 на иноа зеленее ли?Искам да си я потъмня,но не знам дали няма да стане зелена и с какъв номер оксислител да я смеся? Rolling Eyes

# 312
При мен не зеленее, но аз слагам върху кестенява коса. Ако имаш по-рижави пигменти - съмнява ме, да зеленее.

# 313
Bella K каква марка и номера ти е боята и може ли снимка на косата ти, може и на лични

# 314
От професионалните /освен Мажирел, но тук не се обсъжда, а ми е правена и в салон, но с цел изцветляване/, съм ползвала Diarichesse, Dialight и Inoa.

Diarichesse е за ест. коси /небоядисвани/, аз съм я ползвала за корени, слабо покритие на бели коси, но бива, слагала съм и надолу по дължините /на вече боядисвана коса/, хваща някакъв блясък там. На Diarichesse съм ползвала чиста 6ца, 6.0, но съм с тъмно основа и се получи леко потъмняване на белите косми. За мен тази боя е удачна за освежаване на цвета, за покритие на бели коси - йок.
Да допълня за Diarichesse - ползвайте я на чиста коса, т.е. най-късно на следващия ден след миене, на мен на мръсна коса веднъж 7.1. въобще нищо не направи. Пък може и да ми е било светло.

Dialight е боя "тон върху тон", т.е. за боядисани коси. Тя ми беше първата проф. боя, която ползвах вкъщи, с цел поправяне на глупостта рижава коса с кичури  Mr. Green Взех си цвят 5.1. - оцвети всичко; стана много, много тъмно кестеняво. Тогава бях с поникнали корени /тъмно кестеняви/ и рижи дължини - грозна гледка. След това си взех 7.0., за да объркам каквото беше останало от 5.1 и да се получи малко по-светъл цвят, че петицата е направо черна. Като се поизми боядисването с 5.1. минах пак със забърканото 5.1. и 7 / с превес на 7/ и пак се получи доста тъмно. Но Dialight не покрива добре ест. коса /бели косми/ - както казах в началото, е за боядисани коси, понеже е на киселинна основа, или нещо подобно, отдавна четох за тези бои в чуждестранни форуми.

Иноа - идеално покритие на бели коси, ползвам я вече, след като поправих рижавите коси с Dialight. Не виждам много разлика м/у 6, 6.1 и 7.1. За червенеене - не се забеляза навън, при нормална светлина, но на някои лампи на мен ми червенеее, но все пак рижавото при мен избива все още, въпреки, че е уеднаквен цвета.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2014, 16:02 от bellaK

Общи условия

Активация на акаунт