"Шоколадова" коса - 4

• 155 985
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Не мога да кажа дали е само от боята, но е възможно. Или си направи изследвания на хормоните или ако всичко е наред пий някакви витамини. Аз имах преди 2 години много гаден косопад, но и тогава почти не съм се боядисвала, само на 3 месеца макс боя без амоняк.
Когато обаче се боядисвах системно, което при мен продължи дсота години наред само от пуста суета косата ми беше в далеч по-лошо от сегашното състояние и много повече капеше, беше суха и т.н.
Откакто не се боядисвам, не ползвам преси и я щадя максимално, нямам никакви проблеми.
Та...може и боята да е причината.
Косопада може и да не е задължително следстивие от нещо, а просто косата да се обновявал. При мен в един момент си спря от само себе си.Но пък и много се грижех и ползвах доста неща.
Сори, че е извън темата, но се надявам да съм била полезна. Ако имаш въпроси, питай, че аз съм си патила и знам  Simple Smile
Иначе какви бои ползваш много ли са агресивни?

# 421
При мен интересното е ,че косата ми пада повече при боядисване с безамонячни /даже и сега май също /.
 Например с Ревлон ,Вела мус и Бес не е падала /първата и последната имаха толкова естествен цвят ,че не можеше да се разбере ,че е боядисана/ .
 Моята коса реално си има и хубав цвят и блясък и всичко ,да не бяха тези пусти бели коси отпред /косъма ми е плътен и дебел и се забелязва от далеч / Макар всички да казват ,че не е така и да не си съсипвам и боядисвам хубавата коса/

# 422
С муса на Вела се бях боядисвала преди почти две години - нямах проблеми наистина. Наситен цвят докара тогава, но бързо падна. Беше на руса основа, та сигурно заради това.
Нищо не съм променяла в рутината си, хормоните съм на 90% убедена, че са ми на същите нива като от преди косопада, та затова стигнах до извода, че вероятно е от боята. Simple Smile
Мерси и на двете за отговорите!  Hug
Преди като ползвах амонячни бои нямаше косопад, обаче самата ми коса много се изсуши. Боядисвам се редовно от почти 4 години. Последните месеци с безамонячни и по самата дължина косъмът е в много по-добро състояние. Затова много се радвах на Шварцкопф муса - супер цвят, като се насложи с 2-3 боядисвания стана и сравнително траен. Ама май и него ще прекъсвам.
Почвам на шампоан-оцветители да го карам. Laughing

# 423
Дали е без амоняк или не, боя си е, а някои бои дори и без амоняк са агресивни, не са с добро качество. 
Ако нямаш бели коси си ползвай оцветители-е няма да имаш толкова наситен цвят вероятно, но е по-добре.

# 424
  • София
Момичета,
Включвам се във вашата тема, защото съм винаги била някакъв шоколад Simple Smile
Сега след едно неуспешно омбре,  където фризьора си остави ръцете, съм с ужасен цвят по дължините. Не се боядисвам често - някъде на три месеца, но сега вече не издържам да се гледам така. До преди около година се боядисвах с Фито, няколко различни цвята. Първо беше с този цвят:

После с този:

И с този:

Боята е хубава, щадяща, има силен блясък. Конкретния цвят става една идея по-тъмна, но си е точно цвят кестен 🌰

Сега съм си взела на Лореал Екселанс номер 5.3. Не знам какво ще стане, но ми се иска да си направя ето такъв цвят

Приемам всякакви предложения   bouquet

# 425
Магнолия, този последния цвят на Фито е много красив. Точно кестен. Без амоняк ли е тази боя?
И можеш лш да кажеш какъв точно цвят става с това 4 MC, много ли е светло?

# 426
За тази точно боя ,четох че лъжат ,че е 100% растителна -има си и химия вътре .
 При мен с тези 4-ки косата ми няма да личи че е боядисана. За петицата мисля ,че само корените ще са ми различни ,ако има израстнала бяла коса.

# 427
  • София
Магнолия, този последния цвят на Фито е много красив. Точно кестен. Без амоняк ли е тази боя?
И можеш лш да кажеш какъв точно цвят става с това 4 MC, много ли е светло?

Нали знаеш, че кестена има лек червеникав отенък, но не рижавее, а е богат и тъмен. Не става светло, а на твоята тъмна коса ще си е тъмно с блясък и отенък. Моята естествена коса е абаносово черна, но има точно такъв лек тъмно червен нюанс. Когато ползвах Фито, както и всяка боя по принцип слагам в сместа допълнително арганово масло за контрол на изсушаването.

yulmana

Фито не е 100% естествена,  наистина, но е над 90% такава.

# 428
Най-добрата боя която съм ползвала до сега е Soyange  на Шврцкопф ! Срахотен цвят и блясък поне 1месец.... Не я намирам напоследък.

# 429
Може  ли снимка или линк!? Не можах да я намеря в Гугъл.

# 430
Сгрешила съм една буква Simple Smile затова не я намираш Peace Ето:
https://www.google.no/search?q=soyance+schwarzkopf&client=fi … &ved=0CCUQsAQ

# 431
  • Пловдив
Здравейте! Някоя от вас ползвала ли е боя Syoss Paris. Доста хубаво изглеждащи цветове има Simple Smile Как е към покривност, агресивност, издръжливост?

# 432
Аз също съм много доволна от боята на Фито. Боядисвам се с №3G Студен тъмен кестен, много хубав цвят се получава и стои много естествено. Покрива ми перфектно белите коси и след боядисване косата ми става много мека. Засега нямам никакви намерения да я сменям.

# 433
Аз пък, като почитателка на шоколадова коса, която не мога да получа, бях станала доста светла.
Благодарение на Арома - искрящ карамел.
http://www.aroma.bg/catalog/boia-za-kosa-aroma-style-441a-iskriasht-karamel-385/
И реших да напусна 'темата', за да отида при блондинките  Laughing
Обаче!
След боядисване с 'сметаново кафе'
http://malena-shop.bg/kosa/boi-za-kosa/color-naturals-krem-boja- … etanovo-kafe.html
оставам още по-трайно тук Simple Smile
Явно сметаната е била в оскъдно количество.

# 434
Здравейте, преди две седмици се боядисах с тази боя http://www.ivis.bg/products_images/version/4.15.jpg по ужасна боя не съм ползвала до сега, след изплакването си усетих косата толкова твърда, че и балсама към боята не успя да я омекоти, наложи се да нанеса маската на Иноа, тя се справи донякъде, но това не е най- лошото, направих алергична реакция, не е тежка, но все пак е такава. Винаги до сега съм се боядисвала с амонячни бои, не съм имала такива проблеми, знам, че причината не е в амоняка а съдържанието на PPD.
В търсене на боя без PPD съм и се чудя тази на Фито дали е такава, или ако знаете за такава боя ще се радвам да ми препоръчате такава.

Общи условия

Активация на акаунт